Şimdi Ara

PC SES SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba pc mde 5-6 aydır kulaklıktan veya ses sistemi takılıysa ondan dıt-dıt dıt-dıt sesi geliyor bu iki ses arasındada pcde donma takılma vs oluyor mesela oyun oynarken ilk dıt-dıt sesinde kalıcı bir lag benzeri birşey oluyor ve pc kontrol edilemiyor birkaç saniye sonra gelen ikinci dıt-dıt sesinde kontrol geri geliyor fakat lag geçmiyor ancak reset atınca düzeliyor(bir dahaki sese kadar) psu ve ekran kartı değişti amd athlon 64x2 işlemci msi k9n ultra anakart bu arada hdd %100 sağlam gözüküyor programlarda ayrıca işletim sistemini değiştirmek de bir işe yaramıyor konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi forumlar

• bu arada pc nin sıcaklık değerleri de normal
  • Ses kartınız onboard mu yoksa harici bir kart mı ?
  • Merhaba,

İlk olarak donanımlarınızın driverlarını tamamen sistemden kaldırın ve üretici web adresine girerek güncel olan driverları indirip kurun.

Sisteminiz de birden fazla RAM modülü varsa teker, teker farklı slotlar da test edin.

Bios dan RAM Mhz ayarlarını kontrol edin! Mevcut kullanmış olduğunuz RAM Mhz ayarına göre ayarlayın.. Şayet olması gereken gibi ayarlı konumdaysa, Auto moduna alarak test edin. Yine olmazsa, RAM Mhz ayarını daha alt seviyeye indirerek deneyin. Bios dan bu ayarlamaları yaptık dan sonra F10 komutunu kullanarak kayıt edin.

Sorun devam ederse, "Hd Tune" adlı programı indirip kurun. Programdaki "Error Scan" sekmesi altında Bad sectör taraması yapın ve sonuçları buraya aktarırken "Healt" sekmesi altındaki S.M.A.R.T. tablosunuda ekleyin.

Hd Tune yazılımını Buradan! indirebilirsin.

Kolay gelsin.

• bu ses belki hd den dolayıdır diye hd sık sık kontorl ediyorum hd ok gözüküyor programda

everest de spd bölümünde bellek türü ddr2-667 (333mhz) yazıyor ramlar 2x2 gb kingston

biostan memoryclock bölümünde auto idi 800mhz yaptım bakalım ne olacak

bu arada ses kartım onboard
  • quote:

Orijinalden alıntı: artr

bu ses belki hd den dolayıdır diye hd sık sık kontorl ediyorum hd ok gözüküyor programda

everest de spd bölümünde bellek türü ddr2-667 (333mhz) yazıyor ramlar 2x2 gb kingston

biostan memoryclock bölümünde auto idi 800mhz yaptım bakalım ne olacak

bu arada ses kartım onboard

harici bir kartta başıma gelmişti de teknik serviste onboard a bir fikir yürütemiyorum @problem! gerekeni söylemiş
  • kingstonun sitsinden baktım ramlar 2x2 gb cl5 dımm 800mhz

şimdi ne yapmama gerkiyor konu hakıında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Pc Kapanma Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

İlk olarak donanımlarınızın driverlarını tamamen sistemden kaldırın ve üretici web adresine girerek güncel olan driverları indirip kurun.

Sisteminiz de birden fazla RAM modülü varsa teker, teker farklı slotlar da test edin.

Bios dan RAM Mhz ayarlarını kontrol edin! Mevcut kullanmış olduğunuz RAM Mhz ayarına göre ayarlayın.. Şayet olması gereken gibi ayarlı konumdaysa, Auto moduna alarak test edin. Yine olmazsa, RAM Mhz ayarını daha alt seviyeye indirerek deneyin. Bios dan bu ayarlamaları yaptık dan sonra F10 komutunu kullanarak kayıt edin.

Sorun devam ederse, "Hd Tune" adlı programı indirip kurun. Programdaki "Error Scan" sekmesi altında Bad sectör taraması yapın ve sonuçları buraya aktarırken "Healt" sekmesi altındaki S.M.A.R.T. tablosunuda ekleyin.

Hd Tune yazılımını Buradan! indirebilirsin.

Kolay gelsin.

kingstonun sitsinden baktım ramlar 2x2 gb cl5 dımm 800mhz biosta memoryclock bölümünde auto yazıyordu onu manuele alıp frekansı 800mhz yaptım

şimdi ne yapmama gerkiyor konu hakıında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.