Şimdi Ara

PC SESSİZLEŞTİRME ÜZERİNE FİKİR FIRTINASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarda sessizlik gibisi yok. enim Bilgisayarda En ufak sinek vızırtısı bile yok. SSD lerin emeği bu konuda çok büyüktür. :))

1)Pc de ilk önce sessizleştirme operasyonuna zalman led ekranlı olanı zanndersem zm-mf3 modeli ile başladım. Fanların sesi kısıldı. Kafalarına göre zart zurt yapamamaya başladılar:))
    2) Daha sonra Vatan bilgisayardan zerotherm btf-95 kelebek motifli fansız işlemci soğutucu aldım. stok fanını söktüm . bir şut çöp tenekesi.
    3)Palit gürültü makinesi ekran kartını söküp, ASUS engt-440 fansız 1gb 256bit ekran kartını taktım.
    4)ASUS'un kasasını söküp Corsair Carbide Series 300R Siyah Mid Tower Kasa aldım. Bu kasayı seçmemdeki etken. Üst kısmı, ön kısmı arka kısmından ve sağ tarafından komple ızgaralar olması yeterin ce havayı içeri almasıydı. Düşündüğüm gibi oldu. PC ısınma problemi de yok. PC de sadece kasa arka kısmında 120mm lik corsair in fanı var. oda dakikada 500 rpm ile çalışıyor.
    4)Daha sonra takılı olan 1tb, 500gb ,250gb,200gb lık samsung harddiskleri söküp yerine Corsair force gt180gb , corsair force gs 360gb ve OCZ Agility 3 360gb SSD leri taktım.
    5) FİNALİNDE.. SESSİZ PC . AMACIMA ULAŞTIM.
    ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nextxyz77 -- 14 Şubat 2013; 22:20:37 >

• Modifiksayondan anlasam eğer şöyle yapardım: Kasayı ses yalıtım malzemesiyle kaplardım. İçerisinin de fazla ısınacağını düşünürsek su soğutmanın fanlı kısmını dışarı alırdım (evin dışarısı). Ses mes gelmezdi .
  • Çok yaratıcı fikirlerin var. Tebrikler. Hem ucuz . Hem işlevsel.:)))
  • Kaç liraya patladı bu operasyon toplam?
  • İyi yazmışsın da öyle fansız işlemci soğutucu ve fansız ekran kartı kullanılan bir bilgisayar sadece internettte gezinme ve film izleme amaçlı kullanılabilir. Oyun bilgisayarı için dedikleriniz geçerli değil.
  • iyi yapmışsınız tebrikler ancak sistem ancak günlük işleri kaldırabilir gibime geliyor (oyun hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

İyi yazmışsın da öyle fansız işlemci soğutucu ve fansız ekran kartı kullanılan bir bilgisayar sadece internettte gezinme ve film izleme amaçlı kullanılabilir. Oyun bilgisayarı için dedikleriniz geçerli değil.

+1
    Cogu oyuncu kulaklikla oynadığı icin ses derdi olmuyor(enazindan benim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    masa içi uzay kasa için öneri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
    İyi yazmışsın da öyle fansız işlemci soğutucu ve fansız ekran kartı kullanılan bir bilgisayar sadece internettte gezinme ve film izleme amaçlı kullanılabilir. Oyun bilgisayarı için dedikleriniz geçerli değil.

quote:

Orijinalden alıntı: bthunv
    iyi yapmışsınız tebrikler ancak sistem ancak günlük işleri kaldırabilir gibime geliyor (oyun hariç)
    Söylendiği gibi, ses yalıtımında amaç, yüksek performanslı ürünleri sessizleştirip kullanabilmek, yoksa düşük özellikli ürünleri kullanmak için laptop almak yeterli, hem de mobil.
  • SSD ler 1250tl

işlemci soğutucu 100 tl

ASUS ekran kartı 350tl.

zalman fan kontrolcü 150tl

corsair kasa 200tl.

Bose companion 20 hoparlör 750tl. bu da sessizliği gidermek, gerektiğinde deli gibi ses çıkmasını sağlamak için 2 hoparlörlü fakat 5+1 den fazla ses çıkaran ,
    ses çıkarmasıda önemli değil doğal net ses veren en iyi hoparlör.

Sadece bunlar işlemci anakart saymadım.

OYUNLARI DA ÇATIR ÇATIR OYNUYORUM. İNTERNETTE SÖRF İYİ . SSD İLE ZATEN 10 TANE PROGRAMI AYNI ANDA AÇ DONMA TAKILMA VESAİRE OLMUYOR DAHA NE OLSUN. PC FÜZE OLDU.:))
  • Komple sıvı soğutma daha mantıklı gibime geldi.
  • ASUS engt-440 fansız 1gb 256bit bu dedıgını bırdaha dusun ıstersen

cunku o kart 128bittır ve cat -pat oyun oynarsın
    http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGT440_DC_SLDI1GD3/#specifications
  • O konuda haklısın 256 diye hatırlıyordum. şimdi kutusunu elime alıp asus un sitesinden bakınca gördüm doğruymuş. Ne yapalım o da 128 bit olsun. O da eksik olsun nazar değmesin:)) Bilmem yinede yeterli yani. 256 sı çıksın değiştiririz . telafi ederiz artık yapacak birşey yok.))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nextxyz77

O konuda haklısın 256 diye hatırlıyordum. şimdi kutusunu elime alıp asus un sitesinden bakınca gördüm doğruymuş. Ne yapalım o da 128 bit olsun. O da eksik olsun nazar değmesin:)) Bilmem yinede yeterli yani. 256 sı çıksın değiştiririz . telafi ederiz artık yapacak birşey yok.))

14 şubat benim doğum günümdü 256 olanı bana göndersene
  • tabi gönderirim kardeşim. 256 sı çıksın biraz kullanalım. hevesimizi alalım. ondan sonra:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nextxyz77

tabi gönderirim kardeşim. 256 sı çıksın biraz kullanalım. hevesimizi alalım. ondan sonra:))

Hocam noldu bizim iş? 2. 14 şubat geçti kasa toplicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.