Şimdi Ara

PC TAHMİNİ FİYAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sonuna kadar haklısın. her tipçik burada usta olmuş 2 birleştir desen yapamaz. Bu sebepten sadece okuyup gülüyorum.

• Armant81 A kullanıcısına yanıt

Sorma hocam, ben de sadece okuyucu olacağım sanırım bundan sonra :)

• Impheatus kullanıcısına yanıt

Lakin mantıklı fiyatlar söylüyorsun sana bir ara bendeki eski bilgisayarı sormak isterim fiyat olarak. Ben kendim yapsam objektif olamam o sebepten fikrine ihtiyacım olabilir.

Dilediğin zaman özelden ulaşabilirsin hocam, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Abicim, basbasit bir soru.

20.000 Türk lirası, 600 dolara, 2060'lı, eski platform bir sistem alır mıydın, almaz mıydın? 165hz IPS monitörlerin sıfırı 4.000'den başlıyor, direkt sıfır fiyat bile desek monitörsüz 16.000 TL, 500 dolar tutacak bir sistem bu olacak.

Yıllardır sıcak fırsat, ikinci el forumlarında aktifim. Millete yıllardır yardımcı olurum. Fiyat konusunda kendi satmayacağım-almayacağım fiyata millete sistem önermem hiçbir zaman.

Hayır, bu sistemdeki parçalar da o kadar kaliteli değil. SSD standart altı bir parça, kasa 60 dolarlık bütçe bir parça, PSU en bütçe 700W PSU'lardan biri. Ekran kartı bütçe 2060, Anakart ve RAM dışı orta üstü bir parça da yok. İkisi de eski platformun parçaları, AM5 ve DDR5 çıktı sonuçta.

Sıvı soğutma ve peripheral modelleri verilmemiş, teoride 240mm AIO'lar 2.000'den başlıyor, klavye mouse kulaklık da ikinci el değeri açısından asla değerini korumaz.

Ki AM4 platformu için sıvı soğutma çok komik kaçıyor. Soketin PPT power draw limiti 142W, en yüksek güç çeken ürünün TDP'si 105W. Bu değerlerde single-tower cooler'lar bile rahatlıkla soğutuyor boğmadığınız sürece.

Bu kadar yatırım yapıp 3 yıl kullanılmış, MOSFET'leri yorulmuş bir sistem toplayacaksınız bir de. Konuda "self-proclaimed" ustalar cidden bir bok biliyor zannediyorlar ya. Okuyup gülüyorum.

• PC TAHMİNİ FİYAT

Madem çok bilir kişisin bu cihaza fiyat verir misin? Gördüğün gibi kutuları faturaları duruyor. Öyle yorgun argın falanda değiller. Her teste açıklar. Kasada ekstradan 7 adet corsair pwm fan mevcut. Ana m2 500 gb msi pci 4. Hepsi tarafımca SIFIR olarak alınmıştı başka başka insanlardan alınıp kullanılmadı.

PC TAHMİNİ FİYAT

Ramlerin tanesi 32x2 bu arada toplam 128 Gb 3600 MHZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armant81 -- 16 Şubat 2025; 15:36:25 >

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Ben almam çünkü benim tercihlerim arasında değil ikinci el ben o sebepten almam 10 bin TL ye memlekette 1050 Tİ makine satılırken burada ki fiyata da pahalı diyemem. Ben sonuna kadar makineleri gerek sarı siteden gerek se bilesen fiyatı adı altında ki sosyal medya sitelerinin satış kısımlarından takip ediyorum. Sonuç itibari ile sana yukarı koyduğum kasayı sattığım zaman buna yakın bir makineyi geçtim 3 te 1 ini bile alamayacağımdan eminim. Ülke bu haldeyken insanların neyi nekadara satıp kaça alacağına laf söylemem mümkün değil. Sende kendi çapında haklı olabilirsin ama ülke gerçekleri mevcut. Üzgünüm. Örneği de aşağıda buyur şimdi düştü önüme.

PC TAHMİNİ FİYAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armant81 -- 16 Şubat 2025; 15:52:13 >

Konuyu buralara bu üslubun getirdi hocam: ''Millet uçmuş. 13'ten kuruş fazla etmez, monitörle 15'e anca. O bile fazla'' Direkt konuya gelip adamın sistemini aşağılar gibi gömer, zart diye de karar merci gibi en fazla şu para diye değer biçersen tepki alırsın, gülünür tabii ki.

Üstelik biz üstüne basa basa ''madem komple sistem, çevre ekipmanları da var sen 18-20 bir şeyler yaz zaten birileri çok altında teklif verecek'' dedik. Sizin dediğiniz gibi de 13 liralık bir sistem değildi zaten parçaların ikinci el değeri ortada, her yerde benzer fiyatlar. Dersiniz ki bu paraları hak etmiyor, eyvallah fakat herkes bu fiyatlarda satarken adamın malını dibe çekmek nedir? Niye zarar ettiriyorsunuz? Ben yıllarca bilgisayar teknik servisi işlettim, binlerce parça aldım sattım ki işi bırakmış olsam bile hala eşe dosta küçük bütçelerle ikinci el sistem kuruyorum, bizzat parçaları ben topluyorum sağdan soldan.

MOSFETLER ne yapmış da yorulmuş, ekran kartı bi ihtimal o da zaten değiştirilir. Daha önce de yazdığım gibi 15'e komple alınır, 5 bin lira kadar harcama yapılarak 5 sene kullanılacak bir sistem ortaya çıkarılır. Siz her şeye performans olarak bakıyorsunuz, ben %20 daha çok performans almak için en alt seviye anakartla sistem toplamam ve kullanmam. Sizin attığınız örnek sisteme yapılacak hiçbir şey yok mesela, o anakartla 5800xd falan da kullanılmaz. Sadece ram yükseltmek isteseniz eskileri satıp tekrar 2x16 masrafına gireceksiniz, o bile meşakkatli.

Kızmışsınız belli ki, sinirlenecek bir şey yok. Yukarıda dediğim gibi konuya çok yanlış giren sizdiniz. Bizler alıcı değiliz, arkadaş en az zararla sistemi elden çıkartsın diye yorumluyoruz. Yoksa ver 13'e geç demek kolay, yanan cep sizinkisi olmadıktan sonra. Bilgisayar ikinci el piyasasında vampirler dolaşıyor birkaç yıldır, arkadaş sistemi sizin dediğiniz fiyatlara koyduğu an alacak, tek tek parça halinde satarak arkadaşın sırtında 3-4 bin lira para kazanacaklar.

Neyse, biraz gerildik hepimiz gerek yok. Sinirlenmeyin, sizin de bizim de hak olduğumuz yerler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 16 Şubat 2025; 16:46:6 >

• Impheatus kullanıcısına yanıt

Ay pardon, bunu ben yazmıştım ilkte ya. Di mi, he?

PC TAHMİNİ FİYAT

''Millet uçmuş. 13'ten kuruş fazla etmez, monitörle 15'e anca. O bile fazla''

Bu yorumunuza karşı yazdım. Neyse iyi niyete de gerek yokmuş, komplekslerinizden arınmanızı dilerim. İyi günler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.