Şimdi Ara

Pc Tavsiye Acer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunu kullanan varmi önerirmisiniz veya acer markasi kullanan varsa yor7mlarini bekliyorum

• up
  • up
  • ben de bu ürünün ekran yenileme hızını merak ediyorum. 60hz mi 120hz mi acaba?
  • La_Quica kullanıcısına yanıt
    cok emın olmamakla birlikte 120 hz dıye bılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuhuku -- 16 Şubat 2020; 16:22:34 >
  • Bu modeli kullanıyorum: LINK . Model hakkında sorularınızı cevaplayabilirim
  • RisKoF kullanıcısına yanıt
    Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bilgisayarı? Isınma veya başka bir şikayetiniz var mı? Arastırdığımda ısınmadan problemler çekenler olduğunu görmüştüm.
  • Enes-_- E kullanıcısına yanıt
    monster aldım hemen hemen ayni ozelliklerdr suanlik memnunum fani turboya getirince oyunlarda islemci ve ekran karti 63 64 derecede takiliyor
  • adımadım1 A kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız oyunları bilemicem ama bu söylediğiniz değerler çok iyi. Monster pek almayı istediğim bir marka değil. Zamanında çok problem çeken görmüştüm. Düzeldiyse de eskiden kalan bi isteksizliğim var.
  • adımadım1 A kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız oyunları bilemicem ama bu söylediğiniz değerler çok iyi. Monster pek almayı istediğim bir marka değil. Zamanında çok problem çeken görmüştüm. Düzeldiyse de eskiden kalan bi isteksizliğim var.
    csgo ve pubg lite oynuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes-_-

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bilgisayarı? Isınma veya başka bir şikayetiniz var mı? Arastırdığımda ısınmadan problemler çekenler olduğunu görmüştüm.
    27 Ağustos tarihinden beri kullanıyorum. Isınma şikayetimi soracak olursan var diyebilirim. İşlemci oyunlarda 70-85 arasında dolansa da bazen 95 e kadar çıkabiliyor. Oyunlarda ekran kartı o kadar ısınmıyor 60-70 genelde. Bazı yorumlarda çok sesi çıktığını söylemişler. 2 tane 6000 rpm civarına çıkan fanı var. Ses çıkarması normaldir. Ben ısınma sorununu şu şekilde çözdüm: Throttlestop programında "disable turbo" seçeneğini aktif ederek çözdüm. Program aç-kapat yapıyorum. İşlemcinin turbosunu kapatıyor. Şarj çıkar-tak yapınca tekrar turbo açılabiliyor. Isınmasının sebebi de işlemci turbosuz 2.4 GHz hızında çalışıyor. Turboya geçince 4 GHz'a kadar çıkıyor. Daha fazla enerji çekiyor vs derken ısınıyor meret . Bazı kişiler undervolt ile voltajı düşürüp performansı arttırıp, ısınmasını azaltıyorlar. 1-2 kere denedim. Eksik bir şeyler yaptığım için belli süre sonra ayar devre dışı kalıyordu sanırsam. Turboyu kapatınca işlemci 60-85 arasında oluyor. Bu kadar geniş aralık verme sebebim lol gibi bir oyunla forza horizon 4 aynı sıcaklığı oluşturmuyor. Sıcaklık değerlerini geçiyorum. Cihazın sevmediğim tarafını soracak olursan doğrudan şarj yuvasını söylerim. Şarj yuvasının olduğu yerin hemen yanında havalandırma ızgarası bulunuyor. Ekran kartı fanının havası o ızgaraya üflüyor. Şu linkten yakınlaştırarak bakarsan görebilirsin. Kablonun ucu L şeklinde olduğundan ızgaranın belli kısmı kablonun kalın kısmına belli kısmı kabloya hava veriyor. O sorunu da kablonun ucunu dik tutarak oraya denk gelmemesini sağladım. Şarja takılıyken pc, oyun performansından memnunum. Şarjdan çıkınca haliyle performans bir miktar düşüyor. Olumsuz taraflarından sonra olumlu taraflarından bahsedeyim. Programlarda şarjda ve pilde genel performansı iyi. Cihazda 3 usb yuvası mevcut. Bunlardan ikisi için acer tarafından usb 3.1 deniliyor. Birisiyse usb 2.0 'dir. Ayrıca bir adet type-c girişi de bulunuyor. Çevre birimlerini bağlamak için yuva sayısı gayet iyi. Kasım sonuna doğru laptopun içini açtım. Corsair mp510 480 GB m.2 nvme ssd ekledim. Şu an 2 ssd ile kullanmaktayım. Disk yuva sayısı gayet iyi. 2 adet m2 ssd, 1 adet sata 3 yuvası mevcut. Benim aldığım cihazın içinde 512 gb ssd vardı. İçinde WD'nin WDC PC SN520 512 GB modeli var. 2 RAM yuvası mevcut. Cihazın RAM'i 16 GB, 2*8(2666 MHz) GB şeklinde konumlandırılmış. En fazla 32 GB RAM desteği mevcut. Sürücü güncelleştirmeleri ile ilgili açıklamaları şu linkteki cevapta açıklamıştım. Harici olarak sormak istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim.

Sıcaklık ve garanti konusunda meraklarım vardı. Dediğiniz degerler güzel. Undervolt ve sogutucuyla iyi bir sekilde kullanılabilir. Sizdeki versiyonu internetten aldıysanız ve garanti işiniz olduysa onu da söyleyebilir misiniz? Malum hem satıcılardan hem Acer teknik sevis tarafından çok problemler çıkabiliyor. Su garanti ve sıcaklık hakkında sorunları olmazsa almayı düşünüyorum.
    Dediğiniz gibi internet üzerinden aldım. Hepsiburada'nın BOZDAN Teknoloji
    satıcısından aldım. Satıcı ile ilgili bir sorunum olmadı. Ürün büyük kutuda olduğundan balonlu naylon ile kaplayıp göndermişler. Ezilme, büzülmesi yoktu denilebilir. Cihaz sorun çıkarmadığından garanti konusunda bir şey diyemiyorum. Acer ile cihazı almadan önce bir kaç iletişim kurmuşluğum var. Cihazların garanti durumları ve ürün bilgisi hakkında. Kendileri ilgili davranıyorlar. Sorularımı kısa sürede yanıtladılar. Biraz tutarsızlık vardı destek ile müşteri hizmetleri arasında. Telefon ile yaptığım görüşmede müşteri hizmetleri ürünün içinin açılmasının garantisini bozacağını söyledi. Acer sitesinde oluşturduğum destek talebine de kullanıcı tarafından ürüne fiziksel bir zarar gelmesinin garantiyi bozacağını söylediler. İki durumda da bilgisayara disk ekleme gibi durumlarda Acer'in servisine gönderip onların takmasını söylediler. Bu şekilde garantinin bozulmayacağını söylüyorlar.

Şu upgrade yapmanın garantiyi bozması muhabbeti çok saçma geliyor bana. Şuanki Lenovo laptopuma ssd takacaktım, müşteri hizmetleriyle konuştum servise 154 lira vermekten kurtardı beni. Dedi cihaza zarar vermeden kendiniz veya herhangi bir bilgisayar ustasına taktırabilirsiniz dedi.
    Neyse sorularımın cevaplarını aldım, teşekkürler.
    Bugün bir mağazada deneme şansım oldu. Genel olarak güzel de şarj kablosu tam oturmadan yanında iki tane çıkıntı tarzı şeyler vardı, onlar sizin aldığınız modelde de var mıydı? (Ordaki ryzen versiyonuydu) O ara takarken rahatsız etti beni ama uzun vadede sıkıntı çıkardı mı size?
    Sokete daha düzgün oturmasını sağlıyor. Örneğin zamanla yıpranan sokete kabloyu takınca her şekilde şarj olmayabilir belli bir eğim vs vermek gerekebilir. Bunda 2 çıkıntı yardımıyla yıpranma olduğunda bile sorunsuz şarj edilebilir. Takarken düz bir açıyla takmakta fayda var.
    Teşekkürler. Hani Lenovo Legion'a param yetmez ise bunu almayı düşünüyorum. Bu arada sormayı unutmuşum, Forza Horizon 4 te fps durumlarınız nasıl, hangi ayarlarda oynuyorsunuz?
    Rica ederim. Forzada ultrada bazı ayarlar bir miktar düşük olacak şekilde 60 fps veriyor. En fazla 60 a sınırladığım için üstünü göremiyorum. Geçen günlerde düşürdüm. Ultradan sonra bazı ayarlar hala yükseltilebilir durumdaydı. O ayarları da sona getirerek oynuyordum. Şarjda iken 40-60 fpslerde takılsa da şarjdan çıkınca daha düşüyordu. Ondan dolayı oyunun ultradaki ayarlarını bir miktar düzelterek 60 fpslerde oynuyorum. Şarjda yine ufak düşüşler oluyor. Ama tümü yüksekte olmasına göre daha iyi durumda diyebilirim.
    Bu fpslerde aşırı ısınma olmadan (85 kötü değil) uzun süre oynatabiliyorsa çok iyi. Özellikle ayar yapmadıysanız şarjda performansın düşmesi normaldir. Hep taksit taksit soruyorum ama şuan aklıma geldi, soğutucu kullanıyor musnuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.