Şimdi Ara

PC Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sistem toplamaya çalışıyorum ancak kafası çok çabuk karışan biriyim.Yani kolay kolay karar veremiyorum. Şimdi sistemi atıyorum.

İşlemci: Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    Anakart: Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar
    Ekran Kartı: Powercolor R9 285 TurboDuo OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    Bellek: Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
    Kasa+Güç Kaynağı: Cooler Master Rc-K380 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
    Sabit Disk: Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

Bu sistemle alakalı birkaç sorum olacak.

1) Bu işlemci nasıldır? Ve soğutucu+ AMD FX X8 8320 ile aynı fiyatta.Bildiğim kadarıyla bu kartla O.C yapılamıyor ama FX X8 8320 ile 4.5Ghz'e çıkanlar var soğutucuyla birlikte.Asıl sorum şu oyunlarda O.C'siz bu işlemci mi yoksa O.C'li Amd FX X8 8320'mi daha iyi performans sağlar.Ayrıca bunun stok fanı nasıldır?

2)Ekran Kartı'nda R9 285 ile 280X arasında 2-3 FPS fark oluyor (BF4'te).Ama R9 285 hem daha güncel hem daha yeni bir mimari kullanıyor hem de daha az güç tüketiyor bu yüzden onu seçtim.Ayrıca daha ucuz sizce doğru bir seçim mi? Yoksa R9 280X ile daha mı iyi olurdu?

3)Kasa çok hoş gözüküyor ve PSU'suda çok iyimiş 12V'tan 564W güç sağlıyormuş ki bu çok iyi bir rakam ama PSU'nun kalitesi ne kadar iyidir? Ayrıca kasada kablo yönetimi var mı? Bu bileşenler ona sığar mı? Ve hava sirkülasyonu nasıldır ?

4)Sistemde başka gerekli ya da abartı şeyler var mıdır ? Neleri değiştir meliyim?

Max bütçe 2150 civarı.Bilenler varsa cevaplarsanız çok sevinirim? Ayrıca çok soru sordum kusura bakmayın ama ilk defa PC toplayacağım o yüzden bu fiyata en iyisini istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Yardım edecek yok mu?
  • 1. oyun konusunda inteli tercih ederim
    2.280x daha güçlü olduğundan daha çok güç tüketmesi normal.
    3.coolermaster iyi markadır.
    4.gerekli yada abartı bir şey yok.
  • Çok teşekkürler sonunda biri yanıtladı aynen ben de İnteli tercih ederim.Bütçemi zorlayıp İ5 4690 ya da 4670K almaya bakacam artık siz hangisini önerirsiniz ? Ekran kartında ise fazladan 1-2 FPS yerine daha az güç tüketimi ve yeni mimariyi tercih ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox için monitör tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Laptop tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.