Şimdi Ara

Pc temizliği ve ana kart arızası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pcyi saç kurutma makınası yardımı ve hafif ıslak bez vasıtasıyla ekran kartı ve rami sildim.Temizlik sonrası kasa çalışıyor lakın monitore goruntu gelmıyor.bir bilgisayarcıya götürdüm sorunun anakarttan oldugunu baska anakart takınca sorunun gittiğini söyledi ama pek inanmadım.Neden dolayı olmus olabılır?

anakart:asus Prime A320M-K DDR4 3200 MHz S+GL AM4 mATX

• Elektronik devrelerin suyla temizlenebileceği fikrini nereden edindiniz acaba? İkincisi temizlemeden önce vücudunuzdaki statik elektriği boşaltacak bir işlem yaptınız mı?

Hafif ıslak bezle de temizlenmez. Devrelere su ile müdahele edilmez. Hafif ıslak bezdeki su ve vücudunuzdaki statik elektrik birleşince anakarta zarar verdiniz büyük ihtimalle.

Görmeden, kontrol etmeden %100 sorun budur diyemem ama anlattıklarınız ile sonucun bilgisayarcının dediği gibi olması gayet normal.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 26 Şubat 2021; 19:47:26 >
  • cahilliğimizle böyle birşey yapmış olduk.Anakartın tamiri mümkün mü yoksa değişmesi şart mıdır

• braver7979 B kullanıcısına yanıt

Anakartı asus'un kendi teknik servisine gönderip kontrol ettirmeniz lazım. Tamiri mümkünse asus'un teknik servisi yapabilir anca. Çipsete müdahele edebilmek herkesin yapabileceği bir şey değil ne yazık ki. Önce zaten anakart üzerindeki hangi çipsetin bozulduğunun tespiti yapılması gerekiyor.

Ama şunu ekleyeyim. Anakartın bozuk olduğunu söyleyen kişi götürdüğünüz bilgisayarcı. Kesin emin değiliz. İlk mesajımda dediğim gibi görmeden bir şey diyemem. Anakartınız bozuk diyelim. Asus teknik servisin ne kadara yapacağı da muallakta. Yüksek bir rakam isteyebilir. Ama ikmanınız var ise asus teknik servise anakartınızı verin. Noktası noktasına durumu anlatıp, anakartta bir sıkıntı olup olmadığını kontrol ettirin. Eğer yapılabiliyorsa sizi aramadan yapmamalarını söyleyin. Ne kadara tamir edeceklerini öğrenmeden, tamir etmesinler.

Velhasıl anakart üzerinde çipset değişimi yapabilecek bildiğiniz deneyimli bir teknik servis yoksa en iyi servis asus'un kendi servisi yine.

Anakarta tam olarak ne olduğu belli olmadığı için tamir mümkün mü ya da değişim şart mı sorularının cevabını alabileceğiniz yer asus teknik servistir. Sorun anakartta mı orası da meçhul tabi. O yüzden teknik servis bakım parasını gözden çıkarıp kontrol ettirmekte fayda var. Çıkan faturaya göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Kolay gelsin.

• teşekkür ederim.

• Asus cihazınızın garantisi bittiyse eğer sana bi firma önerebilirim arkadaşım. Asus cihazlarında onarım giderme konusunda iyiler tabi garantisi bittiyse bitmediyse zaten garanti üzerinden yaptırman daha iyi. Firma linkini buraya bırakıyorum https://asusteknikservisim.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.