Şimdi Ara

Pc topladım overclock yapmak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [size=3]İlk önce topladığım pc nin cpu-z görünümüyle başlayalım

Anakartın kendi programıyla biossuz yaptığım overclock ve sistem ısıları ayriyetten bu ss leri çekmeden önce sadece programla yapmıştım. Demin biosa girip cpu frekansını 300 e çıkarttım ve programı açtığımda otomatik 300 de gözüküyor, ısıları vs bakın voltajlara falan ellemedim. (daha önce overclock yapmadım)

Anakartım yukardanda anlaşılacağı üzere G41C-GS [Intel G41 + ıch7 cHİPSETS) 4 aDET RAM SLOTU BULUNUYOR DDR2 [800] + DDR3 [1333] (OC)

Kutusunda overclock için bu anakartın biçilmiş kaftan olduğunu söylüyorlar. Overclockla %143 bir performans elde edebileceğimizi söylüyorlar bu anakart üzerinde.
    Kutusunda yazdığına göre yapılan testler sonucu Intel Pentium Dual Core E5200 CPU 2.5GHZ den 3.57 Ghz ye çıkarmışlar (%143)

Biostan çarpan 7 olarak gözüküyor ve açamıyorum max 6 ya indirebiliyorum. Şuan pc 2.1 ghz ve stabilmi bilmiyorum 2.2 ghz yaptım 15 dk sonra mavi ekran verdi frekansı 300 e çektim şuanlık ne ısı problemi nede başka bir sıkıntı var. Peki ben bu yukarıda gördüğünüz sistemi max kaça çıkartabilirim. Bioslar farklı konunuzu okudum bir şey anlamadım, cesurum her şeyi yapabilirim :D Sadece yardım edin :)

Frekansı 350 Ye çektiğimde pc windows yeri geliyor ve hemen kapanıyor sonra 2-3 otomatik kapanmadan sonra kendisini 1.86ghz ye geri atıyor :S
    Anakartım türkiyede sınırlı sayıda 2012 de ithalat edilmiş ve 300 tl ye geçen ay aldım. Sizce bu sisteme overclock yapmak uygun mu ? Yapmalımıyım :D 1.86 ghz yetmez bence :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nader11ndeu -- 4 Ocak 2014; 19:27:54 >

• YARDIM EDECEK BİLGİ VERECEK ?
  • sanırsam kimse yardım etmeyecek
  • gerçekten yardım etmeyecek misiniz ?
  • bir kişi bile mi yardım etmez ? 325 yapınca mavi ekran veriyor 10-15 dk sonra 350 yapınca hiç vermiyor. Voltajı 2.1 yaptım ram şuan sıkıntı yok ama 325 i geçemiyorum şuan 310 da zaten. Herhalde cpuvoltaj vercem darboğaz oluyor cpu sanırsam. Allahın kulu yardım edecek mi bana :D
  • iyiki bir yardım istedik dh bu mu adaletin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nader11ndeu

iyiki bir yardım istedik dh bu mu adaletin

Valla kardeşim anlasam yardım etxem de :) bende anlamıyorum :D çünkü ihtiyacım olduğunu sanmıyorum anlasaydım seni mağdur bırakmazdım
    ekleme:Bu sistemi kim topladıysa selamımı söyle :) bu fiyata amd toplanmaz mı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 15 Ocak 2014; 22:44:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

gerçekten yardım etmeyecek misiniz ?

Kardeş overclock yapma neden yapma sistemin musait değil fsp hızlarıyla yapılır senin sisteme oda tüm donanımların saat hızı voltajı değişecek anlamındadır ve stabil olmak çok zor tavsiyem sistemini yormaman ileride işlemci çarpan kilidi açık bir sistemde yaparsın rahatça

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sistem stabilize olmuyor nedir :D şuan 2170mhz de ve stabilize :) ama ben daha yükseklere çıkmak istiyorum :) Konu dahilinde bilgisi olan neden saat hızını 350 yapınca pc açılırken rest atıyor onu anlamıyorum rama voltaj verdim 1 tık ilerlettim gene olmadı. İşlemciye mi 1 tık verecem şimdi ?
  • kardeş yorumlarında hiç anlamadıgın belli oluyor bilmiyorsan bulaşma işlemcinin çarpan kilitleri açık deil yani sistmin o.c çok müsait deil sistem stabil deil demek ufak bi zorlamada mavi ekranı yersin demek mavi ekran hatasıda sistemin halen volt ihtiyacı var demek yani böle uzun iş hiç bulaşma derim
  • quote:

Hocam sistem stabilize olmuyor nedir :D şuan 2170mhz de ve stabilize :) ama ben daha yükseklere çıkmak istiyorum :) Konu dahilinde bilgisi olan neden saat hızını 350 yapınca pc açılırken rest atıyor onu anlamıyorum rama voltaj verdim 1 tık ilerlettim gene olmadı. İşlemciye mi 1 tık verecem şimdi ?

altında murat 124 var bmw gibi hız yapsın diyorsun zor o sistemle cok eski sistemin.
  • Yapma hocam ya ne murat131 i :D

Bi işlemci eski, ve şuan farkettimki bu asrock g41c-gs anakartını kesinlikle satın almayın, %143 overclock performansı diyor anakart kutusunun üstünde reklamlarda ama bi baktım ki biosa ne yazıkki cpu voltajı verilmiyor :) Bunlar böyle şerefsizler işte. Nese, 2.3 GHZ ye stabilize ettim, yapcak bir şey yok.
    1.8 ghz ye göre 2.3 ghz iyimidir sizce performans artışı olur mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.