Merhaba arkadaşlar ; PC topladik apu bir sistem. Ryzen 7 5700G MSI b450m pro vdh max. 16 GB ram 750w güç kaynağı Güzelce topladim düğmeye bastım olmadı belki ön paneli yanlış taktin düz kontak yapayım o şekilde olmadı sanki elektrik gelmiyor söktüm uzay montajı deneyim dedim yok onda da olmadı 2 tane kablo var zaten 8 pin ve 24 pin tam oturtturdum olmadı başka kasa dan 650wlik bir güç kaynağı ile denedik onda da gelmedi ram takılı tek ram de denedim olmadı yardim bilgisi olan varmi anaksrtta sorun olabilir mi bugün geldi daha |
PC topladım sistem açılmadı yardim
-
-
alıntı:
tom's hardware forumQuestion - Is my motherboard broken?https://forums.tomshardware.com/threads/is-my-motherboard-broken.3468977/anakartınızda sağ altta bulunan 9 ön panel piminin iki özel pimine bağlanması gereken bir kabloya sahip bir güç düğmesi bulunur. "JFP1" olarak etiketlenirler. Söz konusu iki pin bu 9 pinin sağ üst tarafında eksik pinin bitişiğinde yan yanadır. Sistemi açmak için güç anahtarınızı bu iki pime bağlayın veya bir tornavida veya başka bir metal nesne ile kısa devre yapın.
-
Çalıştırdim bu sefer de görüntü gelmedi apu sistem hdmı yerine taktım şuan görüntü yok sebebi ne olabilir -
Anakarta taktığınız 8 pin besleme PCI-E besleme kablosu değil dimi. Normalde girmez ama zorlayıp sokanlar oldu zamanında. Üzerinde CPU yazan 8 pini taktığınıza emin olun.
-
2. attığı fotoya baktığımızda 4+4 değilde sanki 6+2 şeklinde bölünmüş kablolara benziyor dediğinizi yapmış olması muhtemel zaten kabloda tam oturmamış havada duruyor gibi.
-
Evet ilk fotoda da belli oluyor. Takılı olan kablonun devamındaki Y-Splitter 6+2 şeklinde bariz görünüyor. Arkadaş yanlış kabloyu takmış o yüzden görüntü alamıyor.
İnşallah anakarta zarar vermemiştir.
-
Bu işleri bilen birine bırakmak en güzeli. Geçen bir tanıdık ram aldım takar mısın dedi daha yoldayken aradı görüntü alamıyorum diye gittim dedim ne oldu diyor bilgisayar çalışırken rami taktım 4 ram slotunuda yakmış
Benzer içerikler
- iki modemi birbirine bağlamak
- yüksek güçlü usb cihazı takıldı sorunu
- disk yönetimi konsol görünümü güncel olmadığı için işlem tamamlanamadı
- oyun oynarken pc kapanıyor
- kısıtlanmış wifi nasıl düzeltilir
- iso dosyası nedir
- mavi ekran hatası
- hoparlörden ses gelmiyor
- windows ekran görüntüsü alma
- oem açılımı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X