APU sistem Önerisi Lütfen.
Merhabalar Bütçem 15K - 20K arasından 20 den düşük olursa sevinirim.
Genelde Muhasebe programları kullanılacak
İntel ve AMD olarak 2 şekilde toplayabilir misiniz?
Hazır sistemde olabilir.
5800x + RX 6800 alınır mı.
Merhaba arkadaşlar;
22K ya 5800x ve 6800lü bir sistem buldum bu fiyata alınır mı extra bir 240mm sıvı düşünüyorum alınırsa 240lik yeter mi yoksa 360lik mi alayım.. işlemci nasıl hiç bilgim yok..
Asus tüf 1080p 144hz monitörüm bunda kullanmak istiyorum. Sorun olur mu
SİSTEM ÖZELLİKLERİ
İŞLEMCİ: RYZEN 7 5800X
ANAKART: MSİ A520M A PRO MAX EKRAN KARTI: SAPPHİRE NİTRO PLUS SPECİAL EDİTİON RX 6800 16GB
THERMALTEKE 16GB DDR4 3600MHZ M.2 SSD:THERMALTAKE 512GB M.2 NVME PCİE 4.0 SSD 3500MB OKUMA YAZMA
KASA: THERMALTAKE
POWER: THERMALTAKE TOUGHPOWER 750W 80 PLUS GOLD
Ben buna bir sıvı soğutucu ve Anakartı B550 lilerden almak istiyordum 24 25K olabilir sizce değer mi
Sorularımi cvplayabilirseniz.
Merhaba arkadaşlar;
öncelikle arkadaşlar yorum yaparken detaylı yaparsanız o fiyata çok olmuş diyenler olacaktır illaki yardımcı olda fiyattan düşelim söylediğiniz parçalara karşılaştırayım. Parça söylerken aralarındaki farkları söyleyerek aydınlatarak yorum yaparsanız belki aklımda fikir oluşabilir.
Mevcut pc mi satıp max 50K ya monitör dahil sistem almak istiyorum. Sıkıldım 60hz oynamaktan genelde zevk amaçlı ama bir 5 10 yıl götürcek bozulana kadar oynucam oğlum da 9 yaşında rahat rahat oyunlar oynasın diye güzel bir pc odası yapmak istiyorum.
eski sistemim ;
ryzen 5 2600
asus rog strix b350F anakart
asus rog strix gtx 1070
ripjaws (2x8) 16 GB 3000 mhz
Corsair Carbide Spec-Alpha Siyah/Kırmızı kasa
corsair 650W
AOC 22" 60hz IPS ekran
bu sistemi 5 6 ya satarım diyorum ucuza mı gidiyor piyasaya bakmadım ama. o civarda vermeye çalışcam. ona güzel sıvı soğutma ve pc masası alsam yeterli birde dikey ekran kartı takma aparatı.
üşenmeyenler için :D
1 haftadır araştırıyorum. 1070 den 3070 e geçsem DDR4 toplucam şimdi kafama göre topluyorum yok anakart ATX olsun Wifi olsun bide bugüne kadar hep bir sıvı soğutma olsun istedim nerdeyse 20 yıldır pc kullanıyorum. 20 yılın sonunda güzel bişiler yapayım dedim DDR4 toplasam monitör dahil 30 35K ya denk geldi DDR4 gelecek yıllar itibarı bitecek DDR5 ler yerini alacaklar felan dediler DDR5 evet maliyet olarak baya yüksek geldi. 1 kere alacaksam bakıyorum genelde 35k ya toplamışlar arkadaşlar 4070li sistemleri ama kullanılan anakartlar bana uygun gelmedi bir türlü yada istediğim bir kasa olsun istedim hep soğutmada önemli ama tipi olacak benim kasanın şık olsun. 20cm lik önünde 2 fanlı kasalar hep dikkatimi çekmiştir. parça parça toplasam o burdan şu burdan uğraşmak istemiyorum bir yerden olsun ama bu seferde istediğim şeyler bazıları oluyor bazıları olmuyor bende en yakın olanını seçtim;
yeni sistem;
Gönlüm 4070ti den yana ama nerdeyse 7-8bin oynuyor o yüzden 4070 seçtim.
İşlemci Ryzen 5 7600 ile 7700 arasında kaldım aslında neredese k da o var ama ne bilim 4070 alırken 7600 düşük mü kalır hissettim bilmiyorum sizce.
Anakart pahalı evet ama Wifi modellerden ayrıca seçtiğim zaman 5 6 bin oluyor sihirbaza özel bu fiyata geldi anakart normalde 9K ya yakın siz olsanız ne yapardınız;
incehesapdan pc sihirbazından topladım çok mu abartılı oldu bilmiyorum şu parça buraya gitmemiş dediğiniz varmıdır. 2K monitör en uygun nerdeyse bunu buldum ;
hayalimdeki kasa eski de olsa içimde kaldı şu kasa alsam nasıl olur sizce.
teknobiyotikde Link : TIkla PSU şekilde var PSU ne kadar iyi bilemedim; FSP baktım incehesap da ama 750 felan yoktu. o yüzden 140cmlik MSI seçtim. belgeler resimler müzikler 20 yıldır 2 tane HDD çürüttüm o yüzden 1 tane 1TB aldım kc3000 serisi alayım dedim ama yazma okuması iyi ekle ekle derken fiyat yükseliyor sıvı soğutmamı bile koyamadım güzel bir tane de pc masası alıcam daha maliyet gittikçe artıyor.
>>>GEREK VAR MI??...<<<
Merhaba ;
Arkadaşlar Sistem yükseltmek istiyorum ama ÇOK kararsızım gerek var mı bilemedim. Sizlere danışayım dedim. Hatta 1 tane Ramim bozuldu. aynısından bulamıyorum. 7-8 yıllık pc 2-3 yıl daha götürü mü sizce? RGB manyağı da değilim. Yeni Anakartlar çıkıyor ben güncel kalmayı seven birisiyim B350 cok mu geride beni idare edermi? Anakarttan pek bir beklentim yok ama Wifi olmaması şu bir kaç ay içersinden çok lazım oldu muzdaribim o konuda. aynı konu işlemci içinde geçerli seneye şimdi 6500 felan cıkacaktır cok mu geride kalacağım. Pek öyle bir Oyun manyağı da değilim güncel oyun çıktıkça indirip oynuyorum. en son GOD of War oynadım yüksek ayarlarda banamısın demedi 1080p de ilerisi için düşünüyorum . 2 3 yıl daha beni idare eder mi etmezse hangi parçalar değiştirmem gerekiyor sizlere danışayım dedim.
Ram aynısından bulamıyorum CL 15 sanırım ama CL 15 i yokda 16 sı sorun teşkil eder mi alsam_
Sistemim;
Monitör : AOC 22" inç IPS 5 ms 60Hz 1080p
İşlemci : RYZEN 5 2600
Anakart : ASUS ROG STRIX B350-F GAMING AMD
Ekran kart : ASUS ROG STRIX GTX 1070 8GB 256BIT
Ram : GSKILL RipjawsV Kırmızı DDR4-3000Mhz CL15 16GB (2X8GB) DUAL
SSD : Samsung 250 GB SSD
HDD : 1 TB Seagate 5 yıllık Harddiskim bütün bilgiler bunda.
Kasa ve Psu : CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA ve 600W Thermaltake 80+ guc kaynağı
sistemim den Gayet memnun aslında ama Kasam dan memnun değilim sanki tıka basa dolmuş gibi içi hava sirkülasyonu sağlıklı değil gibi ama 1 yıl içerisinde toz olmuyor nerdeyse tertemiz şeklinde 1 yılda. Şöyle geniş ferah bir kasada olsa hep içimde hep Aerocool Airhawk Duo yada coolermasterin h500 modelleri gibi kasalar kaldı o tarzda önünde 2 tane büyük Fan lı kasalar cok hoşuma gidiyor. bide Sıvı soğutma aldınmı tadından yenmez gibi geliyor ama gerek varmı sizce şimdi kasa ve sıvı soğutma almak isterim madem onları aldım pc yi yenilesem aklıma geliyor. monitör de baya geride kaldım. işimi görüyor mu görüyor bir TN ekran dan cok cok daha iyi. sizce ne yapmam lazım cok kararsızım.
Bütce sorun değil. Sadece paranın boş yere verilmemesinden yanayım gerek varmı yok mu? tavsiyeleriniz nelerdir?
>>CL FARKLILIĞI LÜTFEN YARDIM..<<
Merhaba;
Ryzen 5 2600
Asus Rog strix B350F Gaming Anakart
Asus Rog strix GTX 1070 8GB ekran kartı
16 GB RipJaws 3000 Mhz Ram
Corsair Carbide spec alpha Kasa
650 Watt Thermaltake PSU
sistemim var sanırım Ramler biri bozuldu o bozuk rami takınca pc hiçbir şekilde açmıyor. siyah ekran da kalıyor diğer Rami taktığımda sıkıntı sistem açılıyor slotlarıda çalışan ram ile tek tek denedim slotlarda sorun sanırım.
Bozuk Ram : F4-3000C15d-16GVRB 8GB DDR4 3000 CL15-16-16-35 diye yazıyor heryerden baktım bu CL15 yok nerdeyse şimdi sıkıntısız çalıştırabilmem DUAL olması için CL16 olsa sıkıntı olur mu?
Aşağıdaki 2Li ram olan benim model nerdeyse 1 taneesi bozuldu nerdeyse hiçbiryerde yok CL16 modelleri var sorun olur yoksa onuda satmaya çalışsam SIFIR Bir DUAL mi alsam ?
Hangisi Arızalı Yardım LÜTFEN!!
Merhaba arkadaşlar ;
Bilgisayarımı 6 yıldır kullanıyoru
Ryzen 5 2600
Asus B350-F gming Anakart
Asus Rog Strix gtx 1070
G.SKILL RipjawsV Kırmızı DDR4-3000Mhz CL15 16GB (2 Adet)
bugün bilgisayarımı açtığımda görüntü gelmedi. Genelde Ramleri yerlerini değiştirdiğimde yada 1 Ram ile çalıştırdığımda çalışıyordu. bugün aynı şeyi denedim olmadı şunu farkettim Ramlerin 1 tanesini 1. slota takınca restart edip 5 sn bir pc yi kapatıp açıyordu. Diğer rami takınca çalıştı. Şimdi o Ram arızalandı galiba Slotta birşey varmı yokmu sıkıntı olup olmadığını nasıl anlarım. şimdi gider yeni bir tane alırım ama Dual çalıştırmak için 2. ve 4. slotu takıyordum. yeni aldığımı 4. slota taksam çalışmaz ise ne yapmam lazım. şimdi boşa para vermiyim. o Arızalı rami 2.slota da takınca restart ettiriyor. Ram tamiri yok galiba off ne yapcam bilgisi olan.
CL15 G.SKILL RipjawsV Kırmızı nerdeyse hiçbiryerde yok onun yerine 3000Mhz li CL16 taksam sıkıntı olur mu
PC topladım sistem açılmadı yardim
Merhaba arkadaşlar ;
PC topladik apu bir sistem.
Ryzen 7 5700G
MSI b450m pro vdh max.
16 GB ram
750w güç kaynağı
Güzelce topladim düğmeye bastım olmadı belki ön paneli yanlış taktin düz kontak yapayım o şekilde olmadı sanki elektrik gelmiyor söktüm uzay montajı deneyim dedim yok onda da olmadı 2 tane kablo var zaten 8 pin ve 24 pin tam oturtturdum olmadı başka kasa dan 650wlik bir güç kaynağı ile denedik onda da gelmedi ram takılı tek ram de denedim olmadı yardim bilgisi olan varmi anaksrtta sorun olabilir mi bugün geldi daha
SİSTEM HAKKINDA UYUM BİLGİSİ LÜTFEN!!!
Merhaba arkadaşlar oyun oynanmıcak APU bir sistem ofis programları muhasebe programları ve kamera sisteminin programını kuracağımız birşey lazım ben aşağıdaki sistemi topladım uyumluluğunda sıkıntı varmıdır yokmudur rahatlıkla alabilirmiyiz. bu parça bu sisteme gitmez dediğiniz birşey varmıdır acba..
Kasa ile anakart , anakart ile Ram , anakart ram işlemci SSD uyumu ?
Merhaba
ofisimize 7/24 açık kalacak bundan muhasebe programları ve kamera sistemi programını yüklüyecemiz server tarzında bilgilerim verilerimi bu pc de toplanacak diğer pcler ağdan erişim sağlayarak bu pc den kullanacaklar nasıl bir sistem toplamalıyız oyun yok sadece internet ve muhasebe için
iyi kötü ileriye dönük topladım ama fazla mı oldu yoksa düşük mü oldu parçalar uyumlumu bilemediğim için buraya paylaşayım istedim sizlerden yardım almak istedim. Şu parça fazla olmuş onun yerine şunu alabilirsin dediğiniz bişi varsa iyi olur.
sizlerinde tavsiye ettiğiniz sistem varsa paylaşırsanız iyi olur bizim içinde hem bilgi sahibi olmuş oluruz.
Merhaba arkadaşlar ;
Benim kullanmakta olduğum sistemi satıyorum letgodan biri takas önerdi https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-an515-43-r5sd-amd-ryzen-7-3750h-16gb-1tb-256gb-ssd-rx560x-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q5xey-009-pm-HB00000PJLPZ cihaz bu
benim sistem;
Ryzen 5 2600
Asus Rog strix B350F Gaming Anakart
Asus Rog strix GTX 1070 8GB ekran kartı
16 GB RipJaws 3000 Mhz Ram
Corsair Carbide spec alpha Kasa
650 Watt Thermaltake PSU
Takas için önerdiği
Acer Nitro AN515-43-R5SD
AMD Ryzen 7 3750H
16GB
1TB + 256GB SSD
RX560X Freedos 15.6" FHD (gtx 1050 ile 1050ti arası kart)
NH.Q5XEY.009
Kafa kafaya olur mu yoksa üstüne ücret talep etmeliyim...
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 385
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 14.388 (Bu ay: 113)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware