Şimdi Ara

PC TOPLAMA TAVSİYESİ 3000-4000 TL ARASINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim öncelikle herkese merhaba tekrardan. 2009 yılında toplattıgım kasadan yenı bır kasaya gecıs yapmak ıstıyorum halıyle yılların farklılıgı var her ne kadar urunlerı ınceselemde arastırsamda fıkır tavsıyesıne ıhtıyac duyuyorum. Umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz. Elimde sadece 3 parça var ve gerisi için önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.3000-4000 arasında maksımum rakamlarım var.
    ssd: sandisk 240 gb
    harddisk: seagate barracuda 2 tb
    ram : 8x2 crucial ballistix sport 3000 mhz
    anakart : ?
    Ekran kartı : ?
    İşlemci : ?
    Kasa : ?

• ---> sinerji.gen.tr yada inventus

r5 2600 am4

msi b450 tomahawk yada asus b450 prime plus**

rx 570 4gb sapphire yada rx 580 8gb ( butceye gore)

Dark N10 advanced

sharkoon wpx 750w +bronze

** ram marka modelini soyledigim anakartlar ile uyumlulugunu arastirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

---> sinerji.gen.tr yada inventus

r5 2600 am4

msi b450 tomahawk yada asus b450 prime plus**

rx 570 4gb sapphire yada rx 580 8gb ( butceye gore)

Dark N10 advanced

sharkoon wpx 750w +bronze

** ram marka modelini soyledigim anakartlar ile uyumlulugunu arastirin.

Hepsiburada, itopya, sinerji, vatan, inventus tum sitelerde fiyatlari karsilastirip bu urunleri en uygun fiyata satan yerden temin edin hocam. Anakart olarak B450 chipsetlere bakin. MSI B450 A Pro iyidir, benzer ozelliklerde B450 Tomahawk, Gaming Pluslari da inceleyebilirsiniz cok asiri farkliliklar yok bu urunler arasinda. Gundelik kullanici farketmez, o yuzden fiyati uygun olana yonelebilirsiniz.

Kasa olarakta Dark N10 ve Sharkoon wpx guzel tercihler olur. Onun disinda PSU da dikkat etmeniz gereken konu, en azindan bronze sertifikasi olmasi. 500w uzeri ve bronze sertifika sahibi sharkoon, coolermaster, thermaltake, FSP, Highpower urunlerini uygun fiyata bulabilirsiniz.

Ekran karti olarak Rx570 yerine 4gb da olsa Rx580 almanizi oneririm. Yine de uzun vadede 8gb olmasi sizin icin cok daha iyi olur. Sahsen 8gb Rx570 yerine 4gb Rx580 alirdim.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    tomahawk ta digerlerinde olmayan usb flashback var, onemli sayilabilecek bir ozellik aslinda. iki anakarti da yazarken hem ileriye donuk hemde aldigina degsin tarzda yazmaya calistim. rx 570 4gb 1000 lira veya altina bulunabilir simdi tam olarak hepsini hesaplayamadim kac etti kac kaldi, bu yuzden en dusuk rx 570 4gb dedim gtx 1050 ti dan iyidir. yine butceye gore rx 580 8gb olabilir. Arkadas neden temin edebilirse artik ona kalmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart olarak günlerdir hep aklımdan asus rog strix serisinden birisi olabilir diye düşünüyordum ama sizlerden böyle bir fikir gelmedi. Gerçekten değmez bir anakart mıdır rog strix ? Dediğim gibi guncel parçalardan çok detaylı bilgiye sahip değilim yeni yeni öğreniyorum. Ram ı amazon.de den 760 tl ye aldım dual olarak 8x2 3000 mhz. O yuzden anakartta en az 3000 mhz ustunu destekleyecek dıye kendımı kıstırdım. Ancak dedıgınız kartlara mutlaka bakıp ınceleyecegım. Ekran kartı olarakta bugun ozellıkle dedgınız rx570 ve 580 lerı arastırdım. Aslında o hususta da 1050ti düşünüyordum uzun zamandır msi gaming x 1050ti 4 gb şeklinde ama bugun sapphire nitro + rx570 8gb olanı keşfettim. Buna ne dersiniz ? Ya da dedğiniz gibi rx580 4gb mı daha iyi? Kasa olarakta bir başka yerde Sharkoon 5 ledli sanırım tg5 olması lazım bir arkadaşa tavsiye edilmiş.Onunla ilgili düsünceniz nelerdir ? Bir de psu ile beraber satılan kasa alabilir miyim mantıklı mıdır ? Yoksa dedğiginiz gibi ayrı ayrı mı almalıyım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4500 TL civarı laptop tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.