pc toplarken işlemciye önem vermelimiyim bence ekran kartını çalıştırsın yeter |
pc toplarken işlemciye önem vermelimiyim bence ekran kartını çalıştırsın yeter
-
-
darboğaz yaşarsın. drop yiyebilirsin. afiyed.
-
Oyun oynanacakmı pc de o önemli . Kartın çalışması başka bir şey oyun oynatması performans vermesi başka bir şey. İşlemciye bağlı olarak...
İşlemci - ekran kartı kombinasyonu önemli verimlilik açsından. Önce işlemci ve ekran kartını belirtin ona göre yorumlar yapılsın bnce.
Mesela yıllar öncesinin popüler i 5 2500 işlemcisine veya amd fx 4100 lere şimdiki rtx 3080 veya rx 6800xt ler olmaz daha yakın düşük kartlar bile olmaz. Ama çalıştırmaya çalışırlar görüntü verir.
Yukardaki arkadaşın da dediği gibi darboğaz, işlemci yetmemesi gibi durumlar olur.
-
intel core .3 10100f ile rx6500xt bence i5 e gereke yok gerek varmı
-
İşlemci darboğazı;
Çözünürlük ve/veya görüntü (çok düşük, düşük, orta, yüksek, maksimum/ultra) ayarları düştükçe işlemciye daha fazla yük biner, bu sebeple ekran kartı işini (işlemciden) daha hızlı yapar.
Ekran kartı darboğazı;
Çözünürlük ve/veya görüntü (çok düşük, düşük, orta, yüksek, maksimum/ultra) ayarları yükseldikçe ekran kartına daha fazla yük biner, bu sebeple işlemci işini (ekran kartından) daha hızlı yapar.
-
Ama olmadi ki böyle, sen i3 10100f yani nam-i deger "kahraman" i alip, islemci önemli degil falan demissin :) Bu islemci i3 olmasina ragmen, eski nesillerden i7 7700 gibi belki yer yer daha iyisi gibi düsünebilirsin. Bizde zaten forumda orta direk sistemlere cok önerdik bu islemciyi. 1000 liraya aldigin performans sahane... Bir tane kendime aldim bu islemciden. Simdi bunun abisi var o cok daha iyi ama anakarti tuzlu biraz. 12100f suan favorim...
Senin ekrankartina göre tabi ki i5 gerekli degil, bu noktada haklisin.
-
sence i5 mi alayım yoksa daha üst model bi ekran kartımı
-
01 - 1080p oyun için sistemler; FHD çözünürlüklü (60/75Hz) monitörde
Yenileme hızı düşük (60/75Hz) Monitörler görebileceğiniz FPS sayısını kısıtlar.
Bilgisayarınız 100 FPS'nin üstüne çıkabilecek güce sahip olsa da 60/75 Hz'lik bir monitör kullanıyorsanız bu fazla FPS'leri göremezsiniz.
60/75Hz FHD (1080p) Monitörde oyun için çok güçlü bir Ekran kartına ve pahalı bir İşlemciye ihtiyacınız olMAYacaktır.
02 - 1080p+ oyuncu için sistemler; Yenileme hızı yüksek FHD çözünürlüklü monitörde
Monitör yenileme hızını göz önünde bulundurun.
Performans avantajından en iyi şekilde yararlanmak için yenileme hızı yüksek (üç basamaklı) bir oyun Monitörü tercih edilmelidir.
Yenileme hızı yüksek Monitörde 1080p oyun için, hızlı bir İşlemciye ve (ultra ayarlarda) güçlü bir Ekran kartına ihtiyacınız olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 22 Haziran 2022; 18:37:22 >
-
İyi bir işlemci al yoksa en iyi ekran kartınıda taksan darboğaz yaşarsın işlemci bana göre ekran kartından daha önemli.
-
Daha iyi islemci 1000 lira daha pahali, daha iyi bir ekran karti kac lira daha pahali olacak? Rx6500xt icin i3 veya i5 cok fark etmez, zayif bir ekrankarti oldugu icin performansi kendi limitler.
-
Başlığa direk işlemci modelini yazsa idin i3 10100f ve kart olarak ta 6500xt ben o kadar yazmazdım :) Ben onun için belirtin dedim bunları. Hani kart çok yüksek işlemci çok düşük ise.
Tmm büyük bir sorun teşkil etmez o karta 10100 f . O işlemci güzel 4/8 . Bileşenleri kendin bildiğin için önceden karar verilmiş zaten :) kolay gelsin bnce bir sorun yok o iki bileşende.
Ancak sadece ilerde daha iyi güçlü bir karta geçilirse, geçilen karta göre değişim gerekebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X