Şimdi Ara

PC TOPLUYORUM.YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar..yarın bir pc alıyorum..gene bu forumdan bir arkadaş daha önce açtığım bir topicde, bilgisayarcının tavsiyesiyle almamamı ,burda bana toplanabileceğini söylemişti..Onun üzerine size sorma ihtiyacı hissettim..Ama gene konfigurasyonu bilgisayarcıyla yaptık..Sizce nasıl, fiyat performans olarak..yardımcı olabilirseniz sevinirim..Yardımcı oalcak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

AMD 64 bit 3.2 754 Pin Box işlemci
    Asus K8NE-DLX NFroce 3
    512 x2 Kinston DDR ram (bunu sanıyorum en son 1 gb demişti..Hatırlayamıyorum da)
    160 GB Seagate SATA
    6600 gt Palet(Bu markadan emin deiliz.ama chipi 6600 gt olmasında karar kıldık..Bilmiyorum başka markalar olurmu..)
    AOPEn H600-B'( Siyah Srever kasa(Gerçek 400 megahertzmiş)
    Samsung 793 MB 17 inch
    Pioneer D2 DVD-Rvr
    Creative 5+1 hoparlör sistemi ve ses kartı
    Microsoft optic volume pack kalvey ve mouselar

Bu pc'yi 1700 dolar'a alıyorum..12 ayda işte taksit neyse bölerek alacağız..Ne dersiniz yorumlarınızı rica ederim..Eklemeler, marka teklifleri olabilirmi,fiyatları depo fiyatları gözümüzün önünde çıkardı ama bilmiyorum, daha ucuzları olabilirmi?Son olarak farkedermi ama Alanyadayım ben..Yani İstanbul gibi pek seçme şansım yok..

• 1700 dolar verdikten sonra artık soket 754 amd alınmaz. nforce4 chipset'li bir soket 939 amd alınır. tekrar düşünmeni öneririm.
  • klasik donanımhaber pc si :-)
  • Abi sırf 1700 dolar verdikten sonra s939 Nforce 4 pcı exp bişeyler alırsın...Aman diyeyim sana... Oyle bir gunde karar verme derim... Sen bi fiyatları yaz bana cok geldi fiyatlar benim sistemim 1740 dolar civarı tutuyor...
  • Dostum onu daha önce bir topic açmıştım..evet aynen senin dediğin gibi 949 soket al kesinlikle dediler..bunun gene karşıma çıkacağını biliyordum..Ama sanırım yokmuş piyasada..939 soket yani ve uyumlu ana kartı sanırım..Eleman İstanbuuldan sordu..Zaten bir arkadaş beklesen demişti..64 bit 939 soket üretilmemiş olabilirmi..varmı? Ben beklemek istemiyorum..hem acil bir iş için lazım hemd ebri an önce şu amd 64 Bit'e kavuşmak istiyorum..Çok fark eddermi yav? onu upgrade için tercih et diyorlar sanırım..Yani upgrade i mümkün oluyormuş..Tamam iyi ama çok önemli değil..Bu beni en az 2 sene götürü sanırım..
  • İşlemci 222 dolar kardeş,
    Ana kart 142 dolar
    Diğerlerini almamışım yav, fiyat olarak..
  • Ekran kartıda gene forumdaki yorumları okuyarak özelllikle 6600 gt istedim..230 dolar civarıydı sanırım..Emin olmasamda..o civarda bişey olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Oyun sistemi topluyorum ..
    14 yıl önce açıldı
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: murdocklawless

1700 dolar verdikten sonra artık soket 754 amd alınmaz. nforce4 chipset'li bir soket 939 amd alınır. tekrar düşünmeni öneririm.

quote:

Abi sırf 1700 dolar verdikten sonra s939 Nforce 4 pcı exp bişeyler alırsın...Aman diyeyim sana... Oyle bir gunde karar verme derim...

bide bi ay filan bekle nf4 ler iyicene yaygınlaşsın yakında 1-1.5 aya kadar nf4 ultralarda yaygınlaşır bekle ve performansı gör...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

klasik donanımhaber pc si :-)

herkes böyle sistemlerle geliyo bilgisayarcılar çok paraya az şey vermeyi seviyolar herhalde

berknos ne demiş;

güvenme bilgisayarcıya akraban yada baban olmadıktan sonra...
  • bide ekran kartını 660gt alabilirsin ama forumdaki arkadaşlar o kartla alınan farcry sonuçlarından hiç memnun değiller kayalar kesik kesik görünüyo deniz desen yapma gibi....
    berknos ne demiş;
    ATİ AL MEMNUN KAL...
  • Hocam sistemin fena değil ama sana birkaç tavsiyede bulunabilirim. İşlemci olarak ileriye biraz daha dönük 939 pin tercih edebilirsin, daha ileriyi düşünürsen NF4 de olabilir. Şu anda NF4 ler gigatek firmasında var anakart+işlemci olarak seçenekleri var ama sen bilirsin. NF4 anakartlarda PCI2 slotları olduğundan dolayı ekran kartını PCI express alman gerekecektir. Biraz daha piyasa araştırması yaparak alternatifleri çoğaltabilirisin. Anakart seçimine dikkat etmeni tavsiye edrim çünkü en önemli seçim temelden başlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PYRITE

Abi sırf 1700 dolar verdikten sonra s939 Nforce 4 pcı exp bişeyler alırsın...Aman diyeyim sana... Oyle bir gunde karar verme derim... Sen bi fiyatları yaz bana cok geldi fiyatlar benim sistemim 1740 dolar civarı tutuyor...

Abi tamam, bir kere benim pc bilgisi zayıf anlamışsınızdır en azından size göre..Nforce 4 pcı ekstra performans mı sağlıyaca bana ,( Ne ise)..Tamam. soket konusun anlaadım..939 öneriliyor..onu bir yana bırakalım..Birde senin pcye kıyasla bunda işlemci daha iyi,ram, sabit disk ve DVD Writer daha iyi gibi..Yanlışım varsa özür...Birde hoparlör sistemi var..5 artı1 .Bunu sonradan ekledik.100 dolar civarı.Bunu çıkarabiiriz..

Sonuçta demek istediğim şey, seninkiyle kıyaslayınca seninki 1740 dolar benimki 1700 dolar..Çok fahiş bir fark yok gibime geliyor..Hatta beninki ucuz gibi basitçe..Ama dediğim gibi pc bilgim zayıf..Diğer yazdıklarını anlayamadım..Bu doğrultuda bilgi verirseniz sevinirim

• Yanlış bilmiyorsam su an piyasada s939 var ama kodu iyi değil falan diyorlar tabi o/c yapmayacaksan problem olmaması lazım... Ekran kartı için herkes farklı bişey diyor ama o fiyatta o performans cok iyi gorunce anlarsın... s754 alırsan ilerde upgrade için anakartıda işlemciyle değiştirmek durumunda kalırsın.. Bence hazır netteyken gez dolas oku,okadar para verecen al içine sinsin...
  • Abicim tama işlemcin daha hızlı olabilir fiyatıda uygun olabilir..Yeni teknoloji olayı benden tavsiye... Fiyat farkıda ekran(285+kdv) ve anakarttan(250+kdv) kaynaklanıyordur muhtemelen... (Bide ekran kartı 248+kdv)Bende senden cok iyi bilmiyorumdur belki... Sen diğer arkadaslara da bi sor bence... Ben sistemi toplamadan once 2 hafta bu forumu okudum gozlerim helak oldu inan Ayrıca bitek burayıda okumadım mesela tomshardware.com.tr de guzel testler var orayıda oku ne bilim git parcaların uretici sayfalarını oku.. Tek tavsiyem acele etme derim, acelen varsada sabaha kadar vaktin var daha yani...
  • http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20040603/index.html s939 için burayı oku istersen

http://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20041116/index.html pciexp içinde burayı

Bide gecen haziran ayı falandısanırım AMD acıklama yaptı suandan itibaren 939 kullanacaz diye..

• pirate ve power ..kardeşler çok saolun..sizinkiler çok açıklayııcı ve bilgilendirici olmuş..Hemen bu doğrultuda okumaya başladım da, bir teşekkür etmek istedim.. Arada..Diğerlerine de teşekkür tabide..
  • sabaha kadarmı..abiicm naptın yav..bürodayım ben..bu bir..yani eve gidememdim..karnım acıktı ölecem iki..Yani illa helak olman lazımmı diyorsun..:))
  • Simdiden hayırlı olsun DEPE DEPE KULLAN
  • öncelikle hayırlı olsun ama bana pahalı geldi sistemin birazdaha araştır unutma bekleme hiç bitmez sonuçta bu sistemle her oyunu oynarsın ancak acelede edip kazıklanma sonra ya bak 30 dolar boşa gitmiş o 30 doları kasaya ekleseydim thermaltake alırdım yada ekrankartını su model alırdım diye hayıflanma
  • Abi sana farklı bir yaklaşım daha şu, anda işini görecek bir sistem alacaksın hayırlı olsun ama alacağın sistem ne olursa olsun 6 ay bilemedin 1 yıllık ömrü var(günümüzüm şartlarında) seni anlıyorum sana sistem önerisinde bulunup kafanı iyica karıştırmak istemiyorum. Arkadaşların da tavsiyeleri ve biraz daha araştırma doğrultusunda işini görecek bir sistem alacağına inanıyorum. Hocam sen eniyisi fazla zarar etmeden ve ileride de yükseltme yapabileceğin bir sistemi tercih etmelisin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.