Şimdi Ara

PC-TV arasında HDMIile ses aktarırken sadece stereo aktarılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncellikle kullandığım donanımlar şöyledir:
    - TV: LG LW5500
    - Ev sinema sistemi : LG HB1100MK
    - Ekran Kartı: ATI radeon HD 4650

Bağlantılar:
    PC Ev sinema sistemine HDMI ile bağlı.
    Ev Sinema sistemi TVye HDMI ile bağlı.

Görüntü ve ses alınabiliyor yalnız ses Sadece stereo şeklinde aktarılıyor.
    yani 5.1 şeklinde seçemiyorum.

Ekran kartının driveri güncelldir, aynı zamanda realtek audio HDMI driver de yüklüdür.
    https://store.donanimhaber.com/0f/cc/aa/0fccaa658f6b818667eef036aa15a88b.jpg

Bana yol gösterebilecekseniz çok sevinirim.

• holyland H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle varsayılan ses aygıtı olarak ati hdmi out'u seçmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra 5.1 gibi diğer seçeneklerin çıkması gerek. Bunu bir deneyin isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Öncelikle varsayılan ses aygıtı olarak ati hdmi out'u seçmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra 5.1 gibi diğer seçeneklerin çıkması gerek. Bunu bir deneyin isterseniz.

Dediğinizi yapmıştım. ama olmadı.
    Belki sürücü çakışması olmuştur, gerçi bu da tam olarak ne demek tam olarak anlayabilmiş değilim ama

Ben AVR'ye bağlı Pc'de o/b ses kartını biostan kapattım. Hâli ile driver da yüklü değil. Sadece ati'nin ses sürücü yüklü ve hdmi üzerinden istediğim şekilde sesi 2.0 yada 5.1 olarak aktarabiliyorum. İsterseniz benimki gibi biostan kapatın ve driverları komple kaldırıp tekrar kurun. Bakalım olacak mı?

• Diger ses cihazlari ile hicbir alakasi yok. Bende Onboard, xfi titanium ve asus phoebus ses karti hepside aktif sekilde, HDMI ile ekran kartindan butun ses formatlarini arti 5.1 cozulmus sesleri aktarabiliyorum. (amfi pioneer vsx 321) Yani bir sistemde pek cok ses karti kullanilabilir sanilanin aksine bunlar birbirleri ile cakismazlar.

Buyuk ihtimalle bu paket sistem cihaz HDMI baglantida 5.1 pcm sinyali cozemiyor. Bu tip aletlerde olanaklar ve baglanti imkanlari inanilmaz derecede sinirlidir. Belki HDMI girisinden 5.1 ses bile cozemiyor olabilir. Zaten o yuzden bu tip aletlerden uzak durun diyoruz ama dinleyen yok tabii..

Urunun kullanma klavuzuna baktim az once, ise yarar ciddi hicbirsey yazmiyor. Yani HDMI girisi var evet ama, bu giristen neleri cozebilir neleri cozemez yazmamis cok komik bir manuel.

Simdi geldik kilit soruya:

Cihaz HDMI ile bagladiginiz pc nizden passthrough sekilde 5.1 ses veriyor mu?

Bu sekilde cozmemiz cok zor zaten istersen bana ozel mesaj ile ulas teamviewer dan kontrol ederim kendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Diger ses cihazlari ile hicbir alakasi yok. Bende Onboard, xfi titanium ve asus phoebus ses karti hepside aktif sekilde, HDMI ile ekran kartindan butun ses formatlarini arti 5.1 cozulmus sesleri aktarabiliyorum. (amfi pioneer vsx 321) Yani bir sistemde pek cok ses karti kullanilabilir sanilanin aksine bunlar birbirleri ile cakismazlar.

Buyuk ihtimalle bu paket sistem cihaz HDMI baglantida 5.1 pcm sinyali cozemiyor. Bu tip aletlerde olanaklar ve baglanti imkanlari inanilmaz derecede sinirlidir. Belki HDMI girisinden 5.1 ses bile cozemiyor olabilir. Zaten o yuzden bu tip aletlerden uzak durun diyoruz ama dinleyen yok tabii..

Urunun kullanma klavuzuna baktim az once, ise yarar ciddi hicbirsey yazmiyor. Yani HDMI girisi var evet ama, bu giristen neleri cozebilir neleri cozemez yazmamis cok komik bir manuel.

Bu sekilde cozmemiz cok zor zaten istersen bana ozel mesaj ile ulas teamviewer dan kontrol ederim kendim.

yardiminiz icin tesekkurler,
    yalniz dediklerinizin bir bolumunu anlamadim, kusura bakmayin .
    bu soruyu anlamadim
    cehaletime verin .

buarada biostan buildin ses kartini disable yaptim ama degisen yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyland -- 20 Ocak 2014; 22:01:24 >

Kullandığınız media playerın ayarlarından DTS, ac3 gibi ses formatlarının HDMI üzerinden passthrough olarak aktarıldığından emin olun.

Üstteki resim media player classic ve ffdshow codec için örnek.. Başka bir kodek kullanıyorsanız o kodeğin ayarlarından yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 21 Ocak 2014; 0:05:35 >
    Jakx arkadaşın dediği gibi bir sistemde birkaç farklı ses kartı kullanılabilir. Bunda sorun yok. Ben sadece garanti olması ve karışıklık olmaması adına biostan ob ses kartını kapatın demiştim. Eğer bunu yaptıysanız, sistem üzerindeki tüm amd/ati driverlarını kaldırıp tekrar kurmayı deneyiniz. Belki sorun çözülür. Sizin sorununuz ilginç, sesi 5.1 almaktan yana 5.1 yapılandırma seçeneğinin çıkmaması enteresan.

Bunun dışında süperminatör adlı arkadaşın dediği kodek ayarı ile dts yada dolby 5.1 kanal sesleri (bu ses formatı özellikle filmlerde oluyor) pcm olarak (yani çözülmeden) aktarmanıza yarar. Bu şekilde dolby sesli bir filmi gom player gibi bir player ile açtığınızda (ve ses çıkışınızın amd hdmi output olarak seçtiğinizi varsayarak) seslerin çözümünü LG ses siteminiz yapacaktır. Eğer bu şekilde de filmlerde 5.1 kanal ses alamıyorsanız, Jakx adlı arkadaşın dediği gibi LG ses sisteminiz hdmi girişinden 5.1 kanal ses alıp işleyemiyor gibi bir durum çıkıyor.

Ben kendi sistemimde normal hoparlör yapılandırmasını 2 kanal stereo'da bırakıyorum. Pc, AVR'ye (yani ses sistemine) hdmi kablo ile ekran kartı üzerinden bağlı. Bu hali ile müziklerde daha başarılı oluyor. Filmlerde de süperminatör arkadaşın dediği kodek ayarı yapılı olduğundan AVR otomatik olarak devreye girdiği için sesi orijinal hali ile 5.1 olarak alabiliyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: holyland

quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Diger ses cihazlari ile hicbir alakasi yok. Bende Onboard, xfi titanium ve asus phoebus ses karti hepside aktif sekilde, HDMI ile ekran kartindan butun ses formatlarini arti 5.1 cozulmus sesleri aktarabiliyorum. (amfi pioneer vsx 321) Yani bir sistemde pek cok ses karti kullanilabilir sanilanin aksine bunlar birbirleri ile cakismazlar.

yardiminiz icin tesekkurler,
    yalniz dediklerinizin bir bolumunu anlamadim, kusura bakmayin .
    bu soruyu anlamadim
    cehaletime verin .

buarada biostan buildin ses kartini disable yaptim ama degisen yok .

Dedigim gibi burada anlatmak zor.

Teamviewer ile pc nizin kontrolunu ele alip kendim bakmam lazim. O sekilde 5dk da cozebiliriz olayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 21 Ocak 2014; 6:21:32 >

• Arakadaşlar hepinize çok teşekkürederim.
    şimdi işte olduğum için dediklerinizi deneyemicem.
    JaKx arkadaşım teamviwer yükleyim deneyebiliriz elbette. ama onun için zaman lazım. hem ben hem de siz aynı anda musait olmamız gerek

asıl canımı sıkan şey söylediğiniz gibi 5.1 yapılandırma seçeneğinin çıkmamasıdır.
    Acaba ekran kartın bir kusurumudur? ama yabancı forumlara baktığımda aynı şikeyeti olanlar olup ama çözümlediler.
    driverleri yenileyip olay çözülmüş diye yazanlar oldu.
    bense olmayınca format atıp bütün driverleri yeniden yükledim ve sonuç alamayınca bu topiği açarak sorunu çözmeye çalışıyorum değerli arkadaşlarla.

bu akşam eve gidince codecleri ve media playeri kontrol edicem.

Buarada LG ses sistemini HDMI ile laptope bağlayınca ses 5.1 şeklinde aktarılıyor. yanı sıkıntı ekran kartıyla ilgili sanıyorum.
    ama yeni ekran kartı almaya kalkmadan önce elimdeki olanı değerlendirmek isterim.
    saygılarımla.

• Merhabalar yeniden,
    Arkadaşlar son yaptıklarım şöyle:
    ekran kartı ve ses ile ilgili bütün driverleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattım.
    Sonra Burdan indirdiğim realtek ATI HDMI Audio Device adlı driveri yükleyip bilgisayarı bidaha yeniden başlattım.
    Baktım değişen yok. hatta ses tamamen kayıp oldu.
    Daha sonra önceden indirdiğim AMD Catalyst Center ile birlikte ekran kartına ait olan driveri yeniden yükleyip bilgisayarı yeniden başlattm.

Busefer ses geldi. ama yine 5.1 yapılandırma seçeneği çıkmadı.
    ama Audio Device adı ATI HDMI Audio Device diye değişti.

Bende elimde olan Gravity Filmini Klasik media player ile çalıştırdım ve ilk defa LG ses sestemin ekranına 2\3.1 diye bir şey yazdı ve fiilen ses 5.1 şeklinde gelmeye başladı.

Yalnız klasik media playerden olsun yada bilgisayardan olsun sesi ne yükseltebiliyorum nede azaltabiliyorum yani sadece ses sisteminin kumandasından sesin seviyesini yapabiliyorum.

Youtube'ten dts ses deneme videolarını denedim ama ses sadece stereo çalıştı.

Sonuç olarak ekran kartı 5.1 desteklemektedir. ama 5.1 yapılandırma seçeneğini ekleyemiyorum.

Forumda dts test videolarını aradım bulamadım. elinizde varsa verebilirmisinz?

Sesi bilgisayardan ayarlayamayıp, sadece ses sisteminden ayarlayabiliyorsanız olmuş demektir. Bendeki avr'de de dolby yada dts sesli bir dosya açtığımda sesi sadece AVR'nin kumandasından ayarlayabiliyorum.

Deneme yapmak için torrent sitelerinden 8-9gb'lık dts sesli filmlerden indirebilirsin. Youtube sadece 2 kanal ses verir. Dts yazsada 2 kanaldır. En iyi testi indireceğiniz filmlerle yaparsınız.

Bu arada hala 5.1 yapılandırmanın çıkmaması ilginç. Aklıma birşey gelmiyor. Belki Jakx arkadaş teamviewer ile yardımcı olur. Ben teamviewer işini bilmiyorum

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    @turuncu55 verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim.
    Aslında bütün yüklediğim filimler dts'li olup boyutları 5-12 GB arasında değişiyor. ve 5.1 şeklinde sesi almak için LG ses sisteminin ayarlarını değiştirip Game özelliğine getiriyordum ve böylece 5 höpörlürlerden ses alıyordum.
    ama geçen hafta ampul yandı
    araştırınca anladım ki aldığım ses dts değildir
    Ama şimdi daha önce izlediğim filmleri açınca bu ne ya demeye başladım ben bunca zaman nasıl izlemişim bunları stereo sesle.
    herneyse gerçekten filimlerin tadı başkadır

Ama şimdi bir sorunla karşılaştım, dts özellikli bir kaç müzik dosyasını indirdim, ama çalıştırdığımda hiç bir ses gelmedi.

Artık bir gün Jakx arkadaşımızla teamviwer ile bağlanıp göz atabilirse sevinirim.

Hepinize yardımınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyland -- 24 Ocak 2014; 11:46:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.