Şimdi Ara

PC ye 7 senedir kendim format atıyorum ilk kez karşılaştığım sorun ! ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. PC ağırlaştığından ötürü format atma gereksinimi duydum. Başlıkta da olduğu gibi pek acemi sayılmam. Sorunum şu; Windows 7 64 bit versiyonlu CD yi ROM a takıp sürücü üzerinden sistemi başlatıyorum. Önyükleme vs herşey normal fakat Win7 arka planı gelmeden önce yaklaşık 2 dakika boyunca siyah ekranda kalıyor ve ardından fare imleci çıkıp etrafında halka dönüp duruyor. Yine 2 dakika gibi bir süre ardından "Şimdi Yükle", "Onar" v.s. gibi seçenekler bulunan ekran geliyor. Bu ekranı 3-4 defa geçmeyi başardım ( 20- ? kez denedim). Geçtikten sonra 1 kere HDD ye format atmayı başardım. Bundan sonra herşey normal gelsede kurulum bittikten sonra gelen win7 logolu siyah ekranda v.s. v.s başlatılıyor gibi seçenekler geldikten sonra bir önceki ekrana döndü. Bu ekrandan sonra DVD ROM un ışığı sönüyor. Birkaç arkadaşıma danışayım dedim. Onlar RAM, HDD, DVD-ROM da sorun olacağını söylediler, DENEDİM. Malesef denediklerim şeylerde de aynı sorunla karşılaştım. CD de sorun olacağını zannetmiyorum çünkü; Onlarca kez sorunsuz format attım ve çizik v.b. sıkıntılar yok. Telden nete girip forumları gezeyim dedim BIOS gibi sorunlarla karşılaşanlar var. Girdim BIOS a Storage Configuration bölümünden Enhanced IDE olarak seçili yani herzaman format attığım gibi. Çıkamadım işin içinden içimi döktüm :)

PC Özellikleri:
    -Intel Xeon E5506
    -ASUS Sabertooth X58
    -GSkill 3x2GB Triple Channel
    -650W High Power PSU
    -1TB Seagate HDD
    -Bildiğin Samsung DVD-RW
    -MSI GTX460 OC

Teşekkür Ederim.

• Merhaba,

HDD yi bir başka makinede formatlayın ve birimlerini silin. ( Eski usulde Fdiske benzer bir şey ) Daha sonra kurulum yapmayı deneyin bakalım. Ne sonuç gelecek. Şahsen deneme yanılma yöntemi ile çözülecek bir konu olduğunu düşünüyorum, yani şundan dolayı olur şunu yapınca çözülür demek için cidden zor bir durum...
  • 6 ayrı HDD denedim en son sistem diski olarak kullandığım eski diskimi taktım makine açıldı. Ama format atamıyorum .
  • Sorun aynı şekilde devam ediyor. Yok mu yardımcı olabilecek bir kimse ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxygen2004

Sorun aynı şekilde devam ediyor. Yok mu yardımcı olabilecek bir kimse ?

Aynı sorunu kendim yaşadım, hdd veri kablosunu yeniledim. Düzeldi. Deneyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen deniyorum cvp yazıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.