Şimdi Ara

pc ye led nasıl yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce hiç böyle bir ile uğraşmadım şimdiden söyliyeyim yani teknik terim kullanmayalım lütfen kasama mod yapmak istiyorum. önceleri kırmızı neon almak istedim ama araştırdığımda genelde kırmızı değil pembe ışık veriyorlarmış. bende almaktan vazgeçtim. 1-2 kişi kendin led yap tak dedi. benimde kafama yattı bu iş. kırmızı led yapmak istiyorum ama güçlü ışık vermesi gerekiyor. bana bunları yapabilmek için neler lazım? nasıl yapılır? birde yaptığımız ledleri nasıl 4 pin e bağlarız? şimdiden yardımcı olacak herkeze teşekkür ederim

• Flux led adında,geniş açılı ledlerle aydınlatacağın alana göre direnç ve ledleri bağlayabilirsin.Anahtar kelime: flux led
    kare şeklindedir
  • peki bu aleti neye bağlıyoruz?
  • Hesaplar sonucu uygun elemanlarla kurduğun devreni hesabına göre +5v veya +12 uçlarından besleyebilirsin.El becerine göre istersen molex kablo ile donatabilirsin.Led hakkında bu makaleye göz atabilirsinhttp://www.teknobakis.com/ledler-hakkinda-temel-bilgiler#more-6
  • Kullandığın flux LED'in gücüne göre değişir ama şöyle birşey yapabilirsin (2,2V 50mA'i referans alıyorum):
    PSU'dan çıkan 4 pinli konnektörlerin kırmızı ucuna bağlayacağın 56R'lik bir dirençten sonra LED'in artı ucunu(anot) dirence, sonra da eksi ucunu (katot) siyah kablolardan birine bağlarsan LED ışık yaymaya başlayacaktır.

NOT: Piyasada bulacağın kırmızı flux LED'lerin voltajı 2 ile 3.4V arasında değişebilir. Akım ise 50mA ile 70 mA arasında bir değer olacaktır. Benim sana önerim parlak kırmızı flux LED kullanmandır, eğer daha fazla parlaklık istersen power LED'lere bakmanı öneririm. Eğer aldığın flux LED'in değerlerinden emin değilsen sana söylediğim 56R'lik direnç yerine 22R'lik bir direnç yanına da yaklaşık 50R'lik bir potansiyometreyi bağlayarak deneme yanılmayla işini halledebilirsin. Potansiyometreyi nasıl kullanacağına gelirsek, pot'ların 3 ucu olur, bunlardan ilki giriş, ortadaki ayar, 3'üncüsü ise çıkıştır. Sen sadece ortadakini ve kenarlardakinden birini kullanacaksın. Nasıl bağlayacağına ve kullanacağına gelirsek ortadaki ucu dirence, çıkışını ise LED'in + ucuna bağlaman yeterli olacaktır, ardından pot'u çevirerek LED'in parlaklığını ayarlayabilirsin. LED istediğin parlaklığa ulaşınca POT'u çevirmeyi durdurup bir multimetre ile LED'in üstündeki voltajı ardından da akımı ölçmen gerekli direnci belirlemek için yeterli olacaktır. O değerleri daha sonra buraya yazabilirsin. Eğer ki LED bozulursa ve hala istediğin parlaklığa ulaşmamışsa sana power LED kullanmanı öneririm, watt'lı LED diye de isimlendirilen bu LED'ler gücüne göre çok iyi ışık verebilir, ayrıca bu LED'lerin kendilerine ait mercekleri vardır, onları kullanarak istediğin açıyı yakalayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 19 Temmuz 2009; 14:40:02 >

• peki bu ledleri dirençleri falan birşeye bağlıyorlar yeşil birşey o gerekiyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: js30kv

peki bu ledleri dirençleri falan birşeye bağlıyorlar yeşil birşey o gerekiyormu?

Yeşil şeyin ne olduğunu bilmiyorum ama LED'i yakmak için sadece direnç ve LED'in kendisi yeterledir. Yani herhangi bir ek parça gerekmez. Bu arada yeşil şey dediğin eleman şuna mı benziyor?

• bu benim çalışmam ve kullandım mevisini bak bakalım bu ledler senin kasaya olur mu kırmızısınıda gördüm parlak ve süperdi beğenirsen bilgi verebilirim pm at bana ayrıca vereceğim linkede yeni taktığım led neonların fotolarını eklicem azsonra.... kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_24704651/tm.htm
  • yeşil şey dediğim alet bu. hani ledleri üstüne lehimlediğimiz ufak tabla gibi birşey

• quote:

Orijinalden alıntı: js30kv

yeşil şey dediğim alet bu. hani ledleri üstüne lehimlediğimiz ufak tabla gibi birşey

O yeşil şey PCB (printed circuit board) yani basılı devre kartı, o kartın aslında tek görevi elemanları bir arada tutup üstündeki çizilmiş bakır yollarla elemanları birbirine bağlamaktır, yani komplike devrelerde sizi kablolardan kurtarır fakat böyle bir devrede pek de işe yarayacağını zannetmem çünkü sadece birkaç LED ve dirençten oluşuyor ama isterseniz delikli pertinaks kullanabilirsiniz, giriş aşamasındaki elektronikçilere yardımcı olan bir elemandır. İsterseniz dirençleri bunun üzerinde toplayabilirsiniz, veya LED'lerin hepsini aynı yere toplamak isterseniz yardımcı olur.

• dediğiniz şey bumu?

• haf 932 kasanın içine yapıcam ledi bana kaç tane hangi malzemeden lazım ??
  • Kaç tane LED istiyorsan o kadar da 470 Ohm ya da 1K Ohm'luk direnç al...Yapacağın boyuta görede delikli plaket al...
  • ohm un küçük veya büyük bir değerde olmasının bize bir katkısı yada zararı varmı
  • Uzun ömürlü ve fazla aydınlatan birşey istiyosan malzeme listesi:
    10 adet flux led(rengini seç)
    10 adet 470 ohm/çeyrek watt direnç
    delikli pertenaks
    biraz ince,siyah kablo.
    Tabi bunları birleştirmen için lehim,havya ve el becerisi gerekli.

Ohm;kullanacağın elemana göre seçim yapılmalı değilse zararı var tabi..
  • tamamdır yardımcı olan herkese çok teşekkür edrim ilk defa denicem inş olur
  • Ben aldığım harici bir fana led bagladım bende pek anlamıyorum bu işlerden ama led i aldığım elektronikciye USB den bağliycam diyince o bana küçük bi direnç verdi ve gerçekten harika bi görüntü çıktı ortaya
  • bilim ve teknik dergisinin kendimiz yapalım köşesinde led'in usb girişine nasıl bağlanacağı anlatılmaktadır. ayrıca ledlerle yapılan ilginç devrelerde var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.