Şimdi Ara

kUMTEL ELİT INFRARED ISITICI ÖNEMLİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kumtel Elit 2000 Watt'lık infrared ısıtıcı aldım. Bundan önce Alfacell 1800 Wattlık ısıtıcı kullanıyordum ve Alfacell'de ilk bir kaç kademede termostat kolayca atıyordu fakat yarıyı geçirdikten sonra termostat kolay kolay atmıyordu ve ısıtıcı uzun süre yanıyordu bu da keyif veriyordu. Fakat sobam arızalandı ve Kumtel Elit 2000 Watt aldım. Isıtıcıyı çalıştırıyordum 2 dakika çalışmadan termostatı atıyordu. yükseltiyordum yine atıyordu, hatta "MAXIMUM" seviyeye bile getirdiğimde 1 dakika bile çalışmadan termostatı atıyordu, soba sürekli dur-çalış dur-çalış modundaydı. Götürüp değiştirdim, aynı sobadan yeni bir tane aldım. Bu sobada da benzer bir sorun var; çok kısa bir sürede termostatı "MAXIMUM"a getirmek zorunda kalıyorum, çünkü daha aşağı ayarlarda 30 saniye bile çalışmadan termostat atıyor. Maximum da dahi 3 veya 4 dakika çalışıp atıyor, soba evet çok iyi ısıtıyor fakat sürekli termostatı attığından konforu düşük oluyor.

Sitedeki uzmanlardan öğrenmek istediğim şey şu; bu Kumtel Elit ısıtıcıların genel özelliği mi bu? Yani termostatları biraz daha dirençli olması gerekmiyor mu? 5 dakika içinde "MAXIMUM" seviyeye çıkartmak zorunda kalıyorum, yani termostatın maximum seviyeye bu kadar çabuk gelmesi normal mi? Önceki Alfacell ısıtıcımda yarı dereceyi bile zor geçiyordum. Fakat bu Kumtel Elit'te çok kısa bir sürede maximuma getirmek zorunda kalıyorum. Ufolar görüyorum, Alfacell'i bizzat tecrübe ettim ve bu sobalar derecesini yükseğe ayarladığınızda gayet uzun soluklu yanan sobalar. Bu Kumtel Elit neden böyle? Sobanın özelliği mi budur? Yoksa benimkinde bir arıza mı vardır?

Biraz uzun ve sıkıcı bir soru sordum fakat rica ediyorum dikkatli okuyup ilgilenirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kumtel Elit Infrared Isıtıcı: Kullanım Kılavuzu

Kumtel Elit Infrared Isıtıcınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak önemli ipuçlarını ve bilgileri bu kılavuzda bulabilirsiniz.

Otomatik Ayar:

Kumtel Elit Infrared Isıtıcınız bir otomatik ayar özelliğine sahiptir. Bu özellik, ısıtıcının sıcaklığını ortam sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlamasını sağlar. Otomatik ayarı etkinleştirmek için uzaktan kumandanızdaki "Auto" düğmesine basın.

Termostat Ayarı:

Isıtıcınızın termostatını ayarlayarak istediğiniz sıcaklığı koruyabilirsiniz. Termostatı ayarlamak için uzaktan kumandanızdaki "Temp" düğmesini kullanın. İstenilen sıcaklığı seçmek için yukarı veya aşağı ok tuşlarına basın.

Kendi Kendine Kapanma:

Kumtel Elit Infrared Isıtıcınız, belirli bir süre kullanılmadığında kendi kendine kapanır. Bu özellik, enerji tasarrufu yapmanıza ve aşırı ısınmayı önlemenize yardımcı olur. Kendi kendine kapanma süresini uzaktan kumandanızdaki "Timer" düğmesini kullanarak ayarlayabilirsiniz.

Kumtel Orbit Termostat Sorunu:

Kumtel Orbit termostatı ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Pilleri kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Termostatı ısıtıcınızdan çıkarın ve yeniden takın.
    • Uzaktan kumandayı sıfırlayın.

Kumtel Fanlı Isıtıcı Kendi Kendine Kapanıyor:

Kumtel Fanlı Isıtıcınız kendi kendine kapanıyorsa, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir:

• Aşırı ısınma koruması etkinleşmiştir. Isıtıcının soğumasını bekleyin ve ardından yeniden başlatın.
    • Güç kablosu gevşektir. Güç kablosunun sağlam olduğundan emin olun.
    • Dahili bir sorun vardır. Bu durumda ısıtıcıyı yetkili bir servis merkezine götürün.

Bu ipuçlarını takip ederek Kumtel Elit Infrared Isıtıcınızdan en iyi şekilde yararlanabilir, evinizde veya iş yerinizde konforlu ve verimli bir ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hani TV reklamlarında Kumtel labaratuarındaki beyaz gömlekli artisler varya işte onların marifetidir.
    Termostadın sensoru sobanın sıcak bir yerine ya değiyordur , yada çok yakındır ondan çabuk atar .
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaymaz

Hani TV reklamlarında Kumtel labaratuarındaki beyaz gömlekli artisler varya işte onların marifetidir.
    Termostadın sensoru sobanın sıcak bir yerine ya değiyordur , yada çok yakındır ondan çabuk atar .

Teşekkür ederim kardeş ben de öyle bir şey tahmin ettim. Merak ettiğim tüm Kumtel Elit'ler böyle mi, kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Ayrıca dediğin gibi bir sorun varsa bu üretici hatasıdır ve gerekli teknik desteği servislerden alabilirim sanırım.
  • bendeki kumtel elit'mi bilmiyorum ama şömine gibi üç yatay rezistanslı kocaman soba gibi birşey,
    termostadı hiç çalışmadı söküp attım direkt çalıştırıyorum.
  • Biz, okula aynısını aldık ama bahsettiğin sorun bizimkinde yok.Hangi ayarı veriyorsak o ayarda ısıtmaya devam ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oblomov03

Biz, okula aynısını aldık ama bahsettiğin sorun bizimkinde yok.Hangi ayarı veriyorsak o ayarda ısıtmaya devam ediyor.

Yani termostatı sürekli atıp atıp durmuyor değil mi, benim şu anki ısıtıcım maximum ayarda dahi 20 saniye yanmadan atıyor ve donuyoruz adeta. Sizinkinde öyle bir problem yok yani değil mi? Mesela orta ayarlarda bile bir kaç dakika yanıyor değil mi? Benim önceki Alfacell ısıtıcım orta ayarı geçirince 10-15 dakika yanıyordu sönmeden. Sizdeki Kumtel nasıl, en uzun ne kadar süre yanıyor?
  • aynısı başıma geldi termostat arızası garantisi varsa değiştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

aynısı başıma geldi termostat arızası garantisi varsa değiştir

Zaten termostat arızası olduğu çok netti, ben benzer sorunlardan başkaları tecrübe etmiş mi diye merak ettim. Servise götürdüm, termostatı değiştirildi. Şu an çok şükür gayet iyi çalışıyor.

Kendi yaptığım istatistiki bir incelemeyi de sunayım. 1800 Watt Alfacell ısıtıcı 10 saat sürekli yandığında oda sıcaklığı 11 C dereceden 18 C dereceye çıkıyordu. Bu Kumtel 2000 Watt ısıtıcı 4 saat çalıştığında 11 C dereceden 19 C dereceye çıkartıyor, ayrıca ısıyı daha geniş bir alana yayıyor, Alfacell direkt önüne veriyordu ısıyı, ısıtıcı tüpün kısalığından olmalı, Kumtel ise genişliğinden olsa gerek ısıyı daha yaygın veriyor ve hakikaten ortamı ısıtıyor. İnşallah tekrar bir sorun yaşamam, çünkü bu benim bu mevsim içinde elime geçen 6. evet yanlış okumadınız "altıncı" infared ısıtıcı.

• quote:

Orjinalden alıntı: gkngnr

quote:

Zaten termostat arızası olduğu çok netti, ben benzer sorunlardan başkaları tecrübe etmiş mi diye merak ettim. Servise götürdüm, termostatı değiştirildi. Şu an çok şükür gayet iyi çalışıyor.

Kendi yaptığım istatistiki bir incelemeyi de sunayım. 1800 Watt Alfacell ısıtıcı 10 saat sürekli yandığında oda sıcaklığı 11 C dereceden 18 C dereceye çıkıyordu. Bu Kumtel 2000 Watt ısıtıcı 4 saat çalıştığında 11 C dereceden 19 C dereceye çıkartıyor, ayrıca ısıyı daha geniş bir alana yayıyor, Alfacell direkt önüne veriyordu ısıyı, ısıtıcı tüpün kısalığından olmalı, Kumtel ise genişliğinden olsa gerek ısıyı daha yaygın veriyor ve hakikaten ortamı ısıtıyor. İnşallah tekrar bir sorun yaşamam, çünkü bu benim bu mevsim içinde elime geçen 6. evet yanlış okumadınız "altıncı" infared ısıtıcı.

evet bende de kumt el ve ufo var ve bence daha fazla arıza çıkarmasına rağmen (garantiden birebir değiştirdiğim belki 4. kumtel)malzeme kalitesi olsun ısıtması olsun ayakları olsun ufo ya göre çok iyi

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gkngnr

quote:

evet bende de kumt el ve ufo var ve bence daha fazla arıza çıkarmasına rağmen (garantiden birebir değiştirdiğim belki 4. kumtel)malzeme kalitesi olsun ısıtması olsun ayakları olsun ufo ya göre çok iyi

Ufo'yu birebir tecrübe etmedim ama incelediğimde ısıtıcı tüpü tutan o kenarlıkların metal olması gayet tatmin edici. Ama Kumtel kasa olarak gerçekten çok sağlam ve sıkı yapılmış. Yani o kenarlıklar birbirine çok iyi sıkıştırılmış, böylece Alfacell'de olduğu gibi ısıtıcı tüpün gevşeyerek sarkması veya düşmesi gibi bir olanak yok. Termostatı değiştirdikten sonra, şu ana kadar gayet iyi performans alıyorum, Kumtel gerçekten ısıyı geniş alana yayıyor, memnunum.

Arkadaşlar bu arada merak edeniniz varsa söyelyim, Kumtel'in "Zenon" ve "Elit" modelleri tamamen birbirlerinin aynısı, en ufak bir kalite ve malzeme farkı dahi yok, Kumtel Müşteri Hizmetleri'ne ve yetkili servisine sordum bu cevabı aldım. Sadece isim farkı olsun diye sürekli yeni isimle çıkarıyorlar, pazarlama tekniği yani. Tıpkı kulüplerin her yıl yeni model forma çıkarması gibi bir şey:D

• Merhaba, aynı konuda olduğu için bu başlık altına yazıyorum.
    Dün Kumtel Elit KS2600 (2000 Watt) bir ısıtıcı aldım. Ayar tekerleğini hafif çevirince çıt diye bir ses geliyor ve cihaz çalışmaya başlıyor. Fakat sanırım termostat hiç çalışmıyor. Maksimum'a da getirsem termostat hiç atmıyor. Maksimum ayarda tam bir saat çalıştı içerisi (yaklaşık 15 metrekare oda) oldukça sıcak oldu, fakat termostat hiç atmadı. Acaba bu bir termostat arızası mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademdemir

Merhaba, aynı konuda olduğu için bu başlık altına yazıyorum.
    Dün Kumtel Elit KS2600 (2000 Watt) bir ısıtıcı aldım. Ayar tekerleğini hafif çevirince çıt diye bir ses geliyor ve cihaz çalışmaya başlıyor. Fakat sanırım termostat hiç çalışmıyor. Maksimum'a da getirsem termostat hiç atmıyor. Maksimum ayarda tam bir saat çalıştı içerisi (yaklaşık 15 metrekare oda) oldukça sıcak oldu, fakat termostat hiç atmadı. Acaba bu bir termostat arızası mı?

bende gecen gun aynı modelden aldım ks2600 2000watt lık olanından
    1.5 saat maksimumda yandı ama hic termostat atmadı kısıkta da yaksam maksimumdada
    yaksam aynı ısıtıyor sanırım termostat sorunumuz var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.