Şimdi Ara

Klima mı, Infrared Isıtıcı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaz sonu yeni bir eve çıktım. Kış yaklaştıkça ısınma konusunda bir karar vermem gerektiğini düşünmeye başladım. Evimin bana farklı gelen bir yapısı var. Bu yüzden az önce çizdiğim krokisini de ekliyorum. Evde mevcut Arçelik 4020 AA modelinde 14000 BTU ısıtma kapasiteli bir klima var ama onun yer seçimi de biraz farklı.

Siyah dikdörtgenler kapılar, kırmızı dikdörtgen ise klimanın takılı olduğu yer. Sanırım 2 oda birden faydalanabilsin diye böyle bir şey yapılmış. Klimanın görünümü de şöyle:

Şimdi soruma gelirsek, kışı bu klimayla geçirmek mi daha hesaplı olur, yoksa infrared ısıtıcı alıp onunla ısınmak mı? Tek başıma yaşadığım için odanın ısınması çok da önemli değil, infrared bu açıdan iyi görünüyor. Çok soğuk bir yerde olmamam da klimayı öne geçiriyor. Şehir olarak İzmir'deyim.

Not: Klima, soğutma ve ısıtma sistemleri bölümünden haberdarım ama aktif üye bakımından arada 150'ye 6'lık fark olması ve teknik bir soru olmadığı için buraya açtım.

• günün çoğunluğu hangi odada geçiyor?
  • klima al
  • klimanın yeri olmamış pek verim alabileceğini sanmıyorum ikinci noktada kaliteli bir klima olmadığı sürece verim alamazsın. o nedenle sharp mitsubishi vs marka kaliteli bir klima alır bunuda en fazla kullandığın odaya taktırırsan verim alabilirsin. ben bekarken geçen seneyi öyle geçirdim çok memnundum
  • nasıl bir yere konumlandırmışlar klimayı?? holde ne işi var klimanın??
    infrared ısıtıcı açık alanlarda kullanmak içindir. kapalı mekanda sana faydası olmaz. ısıtıcının sana bakan tarafın sıcacık diğer tarafın buz gibi olur.. ısıtıcıyı kapattığın an donarsın ortamın sıcaklığına pek katkısı olmayan cihazlardır. infrared yerine elektrikli sobalardan alabilirsin.
    klima her zaman için diğerlerine göre konforlu bir ısıtma sağlar. tabi kaliteli olanlarından bahsediyorum. her klima soğutma işlevini iyi yapar fakat ısıtma işlevinde hepsi iyi performans vermez.
  • klima bakım ister. bakımını yapmazsan adamı da hasta eder. bana göre madem tek kişisin, infrared ile idare et.
    öbür türlü, yok montajı idi yok su gideri idi yok filtre temizliği idi.. en önemlisi de koku yapması.
  • Klima zaten takılı, almayacağım yani. Yerinin niye öyle yapıldığını ben de anlayamadım. Dediğim gibi tek teorim iki odadan faydalanabilmek. Salonda oturuyorum, gerekecekse salonda da uyuyabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufo mu,Seramik ısıtıcı mı??
    14 yıl önce açıldı
    doğalgaz mı klima mı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Quartz soba.
  • bunun için klimanın takılı olduğu antrenin alanı gerekli 14000 btu fazla bir kapasite demektir fakat antreye takılı olupda tüm evi ısıtması beklenemez 14binlikler çok enerji sarfiyatına yol açar ama infrared ısıtıcılarda çok çeker klimanın avantajı ısıtma soğutma alanının geniş olmasıdır infraredler sadece açısı dahilinde kalan dar alanları ısıtır aynı zamanda kapattıktan kısa süre sonra da ortam normal sıcaklığına geri doner bu durumda benim tavsiyem en çok kullandığın odaya gore uygun noktayı seçip klimanın yerini değiştirmek olacaktır.
  • aklımdaki soru bu başlıkta açılmış. elektrik tüketimi yani maddi açıdan hangisi daha az yakar, yeni evliyim güney cepeli 18mkare yalıtımsız oda, klimam yok doğal gaz bu kışa yetişmedi sizce ne yapmalıyım 200-300tl ye bi ısıtıcı alıp kışı geçirebilir miyim? bana aylık maliyeti ne kadar olur? klima alsam hem elektrik tüketimi tasarrufu hemde daha iyi performans alırmıyım. hem de yazın kullanırım diye düşünüyorum. kararsızın yardımcı olurmusunuz?
  • Isıtıcı çok yakar baştan söylemesi kaç watt çekiyor bu alet.
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    minimum 2000wattdan başlıyor? infared ısıtıcılardan bahsediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.ulke

minimum 2000wattdan başlıyor? infared ısıtıcılardan bahsediyorum

Bulaşmayın bunlara ay sonunda gelen faturalar başınızı çok ağrıtır bizde klima olmadığı zaman ısıtıcı kullanmıştık 2200-2500 watt aralığında gerçi infared değildi ama klimadan şaşmayın yahu klimayla karşılaştırmak saçma zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.