Şimdi Ara

PC ye sıvı dkülmesi sonucu açılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yılbaşına girmeye 2-3 dakika kala arkadaşım bilgisayarın üstüne içecek döktü. (Klavye , mouse ve kasa) . Ben de n'olur n'olmaz diye bilgisayarı kapadım, fişini çektim . Sonra temizledikten sonra bilgisayarı başlattım(bir sorun olduğunu düşünmediğimden) ve hard diski görmüyor.
    Normalde 15 saniyede açılan bilgisayar , 30-40 saniye kadar siyah ekranda bekliyor, sonra anakartın markasını gösterip,20 saniye sonra first boot device ın(ki kendisi hard disk olur) okunmadığını ve düzgün takılması gerektiğini falan söylüyor.
    Yandı mı şimdi bu hard disk? Eğer yandıysa içindeki yaklasık 100gb lık veriyi nasıl kurtarabilirim ve başka parçalara zarar vermiş midir?
    (Aslında bekleme gibi bir tavsiyede bulunulmuştu. 12 saat sonra denedim, ay
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Harddiskin üzerine su dökülmesi ile yanması imkansız. İlk önce bios sıfırlayıp ardından first device boot tekrar harddisk yapın. Ardından açmaya çalışın.. Açılmaz ise..

Başka bilgisayarda deneyin(pek yararı olacakgını sanmıyorum ama)
    Eğer önemli verileriniz D diskinde ise yani harddisk 2ye ayrılmış ve veriler diğer diskte ise C ye format atmayı deneyin. Eğer hiçbir türlü olmuyor ise tanıdığınız bibilgisayarcıya başvurun...
    Geçmiş olsun.
  • bios sıfırlamak tam olarak nasıl oluyor?
    Yapınca zamanında yaptığım bios update de sıfırlanır mı?
    Teşekkürler
  • Arkadaşında dediği gibi bios sıfırlamayı deneyin hdd'nin boot sırasında ilk sırada olmasını sağlayın ve tekrar deneyin...Eğer olmassa başka bir pc'de deneyin.Sonuç alamassanız yapılacak birşey yoktur.

Yanmış Hdd'den veri kurtarmak biraz zordur.Aslında bu Hdd'nin hangi parçasının zarar gördüğüne bağlı.Eğer dış devre kısmında yanıklar varsa o parça değiştirilerek sorun düzeltilebilir.

Harddiskler hassas parçalardır pc'nin en hassas parçasıdır da diyebiliriz.Elektirik kesilmelerinde en küçük voltajda zarar bile görebilirler bu yüzden dikkat edilmelidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sesee

bios sıfırlamak tam olarak nasıl oluyor?
    Yapınca zamanında yaptığım bios update de sıfırlanır mı?
    Teşekkürler

Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığınızda siyah zeminde beyaz yazıların geldiği ilk esnada del tuşuna basın karşınıza mavi bir ekran gelicek ordan load system default seçeniği bulup Y tuşuna basıp onaylayın.( Bu dediğim bilgisayarınızın ilk ayarlarını geri yükler )

Bios sıfırlama ise, anakartın üstünde beyaz yuvarlalk bir pil vardır onu çıkarıp 10sn bekleyin.Tabi bilgisayarın fişini çekin bu esnada.Sonra pili takıp bilgisayarınız başlatın.

Bios sıfırlama sadece ayalarrın sıfırlanmasına yarar.Bios sürümünü sıfırlamaz.

• Ben şimdi bios'u mu sıfırlayayım yoksa bilgisayarın ilk ayarlarını mı? (bilgisayarın ilk ayarları ne demek oluyor ayrıca?)
    Teşekkürler.
  • Bios sıfırlama işlemini yap İlk ayarları dediğim mesela sen biosda birşeyler değiştirirsin sonra ne değiştirdiğini unutursun () eski hale getirmek için ilk ayarları yüklersin.Bunun gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.