Şimdi Ara

pc'yi güvenli modda acamıyorum vs vs vs...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc'yi güvenli modda acamıyorum acmaya calıstığımda mavi bi ekran görünüp notebok kendini resetlio
    bununla birlikte antivirüs programlarının hangisini yüklersem yükliyeyim yüklü görünüyor ama çalışmıyor
    örneğin bsplayerı acmak istedğimde uygulama düzgün olarak başlayamadı (0xc0000005) gibi bi hata alıyorum
    ve bunun gibi bir sürü hata
    sorunu düzeltmek için tüm harddiski formatladım (bir kaç kere denedim)
    windows xp sp2 ve sp1 i kurdum aynı sorunlar devam etti. kurduğum windows diğer notebook ta sorunsuz çalışıyor (fs-2045)
    bu arada bilgisayarın özellikleri
    Toshiba Satellite A100-153
    Intel Core Duo T2300 1.66 GHz
    Intel 945PM Express
    1024 MB, DDR2 RAM, 533 Mhz
    ATI Mobility Radeon X1600 - 512 MB HyperMemory
    100GB 5400U/Min Festplatte HTS541010G9SA00 S-ATA

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• inceledim ve pek bişey çıkaramadım daha doğrusu anlayamadım bunun ne olduunu bilen warsa we açıklayabilirse sewinirim
  • arkadaşım makinanı win 98 disketiyle aç ve fdisk çek makinanın hddsini iiice bi sıfırla eğer yine olmuyorsa maxblast denilen bir program var ve hdd ni başka makinada slave olarak gösterip bu programla iice bi temizle.
    quote:

MaxBlast 4
    BU PROGRAM BİR FORMAT PROGRAMI DEĞİLDİR,FORMAT EN ÇOK 1 SAAT SÜRER VE YÜZEYSEL OLARAK ÜZERİNE YENİ BİLGİLER YAZILANA KADAR SİLİNDİ GÖZÜKÜR,BUNUNLA İSE HARDDİSKİNİZE SIFIR YAZILIR YANİ HERŞEYİYLE SIFIRLANIR TERTEMİZ OLUR HATTA DAHA ÖNCE HARDDİSKİNİZDEN ZAMANLA SES GELMEYE BAŞLAR YA İŞTE O SESLERİN DAHİ KESİLDİĞİNİ VE SESSİZ ÇALIŞTIĞINI GÖRÜNCE SİZDE BENİM GİBİ ŞAŞIRIRSINIZ EVET BU GERÇEK YANLIŞ DUYMADINIZ... Max Blast 4 linkden programı indiriyoruz sonra bu programı nero vasıtası ile cd ye yazıyoruz. elimizde şu anda maxtor firmasının MaxBlast 4 adıyla ürtmişolduğu hdd programının boot cd si var. biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz. (yada bazı bilgisayarlarda f8, esc.... gibi tuşlarla da seçilebiliyor.) eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,c ve bezeri bişeyler yazan yer. (cd-rom seçeneğinin harddiskten önce olması yeterli. sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz. ve bilgisayarımız açıyoruz. şimdi ekrana çıkacak ifadeleri göstereyim...... Starting Caldera Dr-Dos.... araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C] burada cd den çalıştırdığımız için c yi seçiyoruz sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz burada en üstte bulunan ingilizce seçeneğini tıklayın (artık mouse aktif) kısa bir süre sonra karşımıza ekranın sağ tarafında 5 tane seçeek olan bir efran açılıyor En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software seçeneğine girin çıkan sözleşmeye i agree dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz. !!!!!! önemli !!!!!! eğer hdd nizi sıfırlayacaksanız ve pcnizde aktif bir windows kurulu değilse yada geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi tavsiye ederim. daha hızlı yapıyor. artık işimiz neredeyse bitti sol taraftaki 5 işlemden üstten 4. olan utilities seçeneğine girin açılan ekrandan 3. sıradaki "zero fill drive (full)" seçeneğini tıklayın !!!! eğer harddiskinizde aktif bir bölüm varsa burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor. bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz. veeeeeeeeeeee daha sonra bir sigara yakıp uyuyorsunuz. sabah kalktığınızda (eğer harddisk tamamen mahvolmamışsa yada çoook büyük değilse 5-10 saat içinde yapıyo) cillop gibi bir harddiskiniz oluyo

http://downloads.maxtor.com/downloads/_files/maxtor/en_us/downloads/mxblst4cd.zip
    ISO dosyasını CD'ye bir iso maker programı ile yazdırın. Bilgisayarı CD'den boot edin. (BIOS'dan BOOT ayarını CD olarak değiştirin.) HDD'nizdeki bütün bilgilerin sıfırlanacağını ve bir daha geri alamayacağınızı da unutmayın...

120 GB HDD yaklaşık 9,5-10 saat sürüyor. Kendi diskinizi buna hesaplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uteymur -- 18 Mayıs 2007; 7:36:31 >

• arkadaşım dediğini denedim fdisk de attım o programlada denedim
    benim düşüncem windwos'la alakalı olabilir dejaay arkadasmızın verdiği link sanki benim sorunumla alakalı ama pek birşey anlayamadım
  • arkadaşlar sorunumu hala çözemedim
    lütfen yardım ederseniz cok sevinirim eğer donanımsal ise bilgisayarı geri vereceğim
  • arkadaşlar lütfen yardım sorunum ciddi mi birtürlü çözemedim:S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ihtimal RAM sorunu olabilir ama tabii emin değilim.

"BAŞLAT" > "YARDIM VE DESTEK"

bölümüne girip 0xc0000005 hata kodunu aynen yazın.

Bu hata kodu ile ilgili birçok olası ihtimal ve açıklamaları çıkacak. İngilizceniz iyi ise bunları okuyun. Yada açıklamaları PRİNT alıp, bir bilene danışın bence.
  • Kendini hiç kasma dostum hdd ve ram dan mavi ekran verir servis e götürüp mavi ekran hatası olduğunu söyle yada garanti ye gönder senin yapabileceğin bir şey yok çünkü windows uda tekrar kurduğun için elemanlardan kaynaklanan bir problemi garantisi devam ediyorsa garanti ye gönder..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.