Şimdi Ara

Pc'yi Router Olarak Kullanma Yardım Lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sene yıllık ödev olarak başlıkta bahsedilen konuyu verdiler.Bu konu hakkında yardımlarınız bekliyorum. Sanırım Linux Sistemlerde ve Windows server 3003 te böyle birşey yapılabiliyormuş.

• Router dediğin bilgisayarların birbirleri ile iletişime geçmesini sağlayan cihazdır. PC'yi router olarak kullanma derken network yönetmek için mi istiyorsun? Biraz daha detay verebilirsen daha çok yardımcı olunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resul_1748

Merhabalar, bu sene yıllık ödev olarak başlıkta bahsedilen konuyu verdiler.Bu konu hakkında yardımlarınız bekliyorum. Sanırım Linux Sistemlerde ve Windows server 3003 te böyle birşey yapılabiliyormuş.

linux icin pfsenseyi araştır.
    Windows için server ailesini araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, router basitce ağlar arası iletişimin sağlanmasında kullanılır diyebilriz. Normalde hem windows server ailesinde hemde unix türevlerinde paket routing vardır ama routing protokollerini kullanmak için quagga gibi yazılımlara ihtiyaç olabiliyor. Konuyla ilgili ULAKBIM'de yapılmış bir çok çalışma var, umarım faydalı olur.

http://www.ulakbim.gov.tr/ulaknet/servisler/pcyon/
  • Herkese Teşekkürler...
  • windowsla ugrasma en fazla dhcp server kurabiliosn digerlerinide yapabiliyorsun fakat hiç kullanıslı deil paralı olarak mikrotik yazılımını incele istedigini yaparsın gene linux altında calısacaksın tabi istersen ubuntu kur eklentilerini yükle ama hiç ugrasma pfsense kullan pcne gelince bi wifi kart bi lan kart takman yeterli olacaktır ana lan kartından geleni hem harici pcı kartından hemde wifidan dagıtacaksın kolay görünsede cok zorluyor :)) kolay gelsin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.