Şimdi Ara

Pc yükseltmek için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 sene önce düşük bütçeyle topladığım masaüstü bilgisayarı ufaktan yükseltme vakti geldi. Asıl yükseltme sebebim mimarlık okuyorum 3d ve render işine ağırlık vermeye başladım ve sistem artık isteklerime karşılık verememeye başladı.

şu an ki sistem şu;

-E8400 core2duo .0 ghz işlemci
    -Asus ddr3 destekli anakart (modelini hatırlayamadım)
    -4 gb kingston ddr3 1600 mhz ram (tek modül)
    -Sapphire ati radeon hd 4850 1gb 256 bit ekran kartı
    -500 gb seagate 5400 rpm hdd
    -600 watt cooler master psu

Sistemi yükseltmek için de yine bütçem kısıtlı aklımda işlemci ile anakartı değiştirip rami arttırmak var düşündüğüm parçalar
    -AMD fx 8350 4.0 ghz işlemci
    -Asus veya Msi am3+ destekli bir anakart (tam karar veremedim ama 200 tl civarı olan modellerden bir tanesi)
    -4 gb kingston ram takviyesi (aynı modülden)
    -işlemci soğutucusu lazım olduğunu biliyorum bu işlemciye 40-50 tl de ona ayırabilirim.
    toplam 850tl civarı tutuyor bu parçalar

bu değişikliklerle nasıl bir fark olur dediğim programlarda değiştirmeye değer mi? ya da aynı bütçe ile daha faydalı birşey yapılabilir mi?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• anakart : 970A-DS3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    İşlemci : FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 125W 32nm İşlemci
    Ram : 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 PC Ram
    Sogutucu : RED SCORPION LGA INTEL 775/1156/1155/1366 & AMD AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
    bence çok doğru düşünmüssünüz ama 8350 yerıne 8320 uygun gördüm ben ve 90 tl lik bi sogutucu önerdim ,bence gayet güzel oldu anakart konusunda sıkıntınız olmasın incelemelerine felan bakabilirsiniz

• Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yorumunuz için. peki 8350 ile sizin dediğiniz soğutucuyu alsam bütçeyi az gevşetip daha iyi mi olur yoksa çok bir fark olmaz mı
  • tabi biraz fark olur arada 500 mhz fark var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.