Şimdi Ara

PCCOOLER S121 CPU FANI KULLANICI İNCELEMESİ VE YORUMLARI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cpu üzerinde yine pccooler'ın s80 modeli vardı ve oldukça memnundum. ancak bir arkadaş ikinci le bir pc kasası aldı ve stok fan çok sesli çalışınca bende pccooler s80'i kendisine verdim ve pclabs.com.tr sitesinde incelemesini okuyup beğendiğim pccooler s121 aldım.

fan üreticisinin resmi sitesinden ürünün linki :

http://www.pccooler.cn/en/proview.php?pro_typeid=248&pro_typeid2=250&pro_id=1540

pclabs sitesinin incelemesi :

http://www.pclabs.com.tr/2012/03/06/pc-cooler-s121-sogutucu-incelemesi/

fan'ı satın aldığım yer :

http://www.incehesap.com/pc_cooler_s121_cpu-876-21950.html

fan'ı ecs a990 fxm-a anakart üzerinde çalışan amd fx6100 işlemcimin üzerine monte ettim. intel lga 1366, 1156, 1155, 775 ve amd fm1, am3+, am3, am2+, am2 soketler ile de uyumlu ancak intel'in yeni soketi lga 2011 ile uyumsuz. fan'ın kutusu içinden çıkan montaj kılavuzu biraz zayıf olmasına rağmen fan'ı anakarta takmak hiç zor olmadı. eski fanım pccooler s80 işlemci yuvası yanında duran plastik çıkıntılara klips ile tutturuluyordu. s121 takmak içinse plastik çıkıntıları anakarttan vidalarını sökerek çıkarmak gerekti. çünkü uzun vidalar ve vidalar üzerine takılan civatalarını sıkarak sabitleniyor. ancak işlem gözünüzü korkutmasın, oldukça kolay.

gövdesi oldukça büyük, yaklaşık 850 gram. beş adet bakır ısı borusu var ve bu borular direk olarak cpu soğutusuna temas edecek şekilde tasarlanmış. böylece soğutma işinden maksimum verim alınabiliyor. fanın kutusundan 120mm'lik fan çıkıyor. bu fanı gövdeye kauçuk bağlantı aparatları vasıtası ile bağlıyorsunuz. böylece fanın dönüşünden dolayı oluşan vibrasyonun önüne geçilmiş oluyor. bu bağlantı aparatları kutunun içersine fazlaca konulmuş, böylece fanın diğer tarafına ikinci bir 120mm'lik fan takabiliyorsunuz. tabi bunun için anakartınızın yapısının müsait olması lazım. benim anakartımda fan yönü sadece ram slot'larının bulunduğu yöne doğru takılabildiğinden, bu tip anakarta sahip olanların yüksek profilli ram'lari var ise bu durumda ikinci fanı takamazlar veya yüksek profilli ram kullanamazlar. ancak sanıyorum intel anakartlarda hem kuzey-güney hemde batı-doğu yönüne doğru takılabiliyor fan gövdesi. fan gövdesini iki yönede takma şansı olanlar iki fanı daha rahatlıkla kullanabilirler ancak yinede böylesine büyük bir fanı alıp takmadan önce anakart yapınızın nasıl olduğunu iyicene araştırmakta fayda var elbette.

benim sistemimde fanın görünümü şu şekilde oldu.

gelelim soğutma performansına. fanı taktıktan sonra oda sıcaklığı yaklaşık 21 derece iken cpu'nun idle sıcaklığı aida64'ün söylediğine göre 45 dereceydi ve fan hızı 1400 devirdi. yaklaşık bir saat kadar battlefield 3 oynadım ve cpu sıcaklığının 58 derece olduğunu tespit ettim, fan hızı 1600 devirdi. bu bence oldukça güzel bir değer. pclabs'in yaptığı daha aytınrılı testlerde akasa venom'dan daha iyi performans göstermiş pccooler s121.

ayrıca yine pclabs'in test ettiği corsair h100 su soğutma incelemesinde pccooler 55 dolarlık s121, 145 dolarlık h100'ün 2500 devirlik fan hızında ve tam yükte sadece 7 derece gerisinde kalmış. s121'in fan hızını 900 devire düşürdüklerinde ise fark 17 dereceye kadar çıkmış. demek ki fan hızı benim sistemdeki gibi 1400-1600 devir hızında dönse su soğutma sistemi ile arada fark yaklaşık 10 derece kadar olacak. iki soğutucu arasındaki fiyat farkının 90 dolar olduğunu söylemek lazım. bu durumda s121'in ne kadar iyi bir iş çıkardığını daha da iyi anlamış oluruz. normalde su soğutma ile hava soğutma kıyas kabul etmez ancak pccooler firması s121'i su soğutucu sistemler ile kıyaslanabilecek kadar iyi ve kaliteli yapmış.

h100 su soğutucu incelemesi linki :

http://www.pclabs.com.tr/2012/03/12/corsair-h100-su-sogutma-incelemesi/3/

sistemde overclock'a ihtiyacım olmadığı için overclock'lu sıcaklık değerlerini denemedim. ama görünen o ki overclock bile yapsanız ısı artış değerinde çok yükseliş olacağını hiç sanmıyorum.

ürünün tek olumsuz yönü intel'in yeni lga 2011 soketine uymaması. ilerde bu sokete geçmeyi düşünenler pccooler s121'den başka modellere bakacaklar.

kısaca özetlersek, 55 dolara böylesine güzel performans veren cpu soğutucularının piyasada olması güzel gerçektende. ben çok ama çok memnun kaldım bu soğutucudan. herkese de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 19 Mart 2012; 11:16:50 >

• sogutucuyu nasil kitiyorsun anakarta ben bi saat ugraşiyorum elim girmiyor zorlamayla iğne deliğinden ip geçirmek gibi bişi
  • anakartı tamamen sökmeden kilitlemek çok zor. ben anakartı söktüm, koydum masanın üzerine öyle monte ettim. öyle yapınca çok zor olmuyor.
  • inceleme güzel olmuş eline sağlık
  • teşekkürler.

bu arada fanın ne kadar ses ürettiğini yazmayı unutmuşum. benim sistemde 1400-1600 devir arası çalışıyor ve çok az bir ses var. ben şahsen duymuyorum bile o sesi, hiç rahatsız olmuyorum. yok arkadaş ben ses istemiyorum diyenler işlemcisinin biraz daha sıcak çalışmasını göze alıp 900 devirde filan çalıştırabilir. o zaman ses duymanız imkansız. ne yardan ne serden vazgeçerim diyip hem sessiz olsun, hem işlemcimde ısınmasın diyenler ikinci bir 120 lik fanı alıp takıp güç bağlantısını da system fan çıkışına bağlarlarsa o fanda kasanın içi belli bir dereceyi geçtiğinde devreye girer ve 1000-1200 devir arası çalışır. tabi ikinci fanı takabilmek için anakartın yapısı müsait olmalı.
  • Fanı öbür taraf takmana ramler mi engel oluyor? Ramlerin modeli nedir? Soğutucu yüksekliğini ölçmek için soruyorum.
  • yav yalnız o fanın yönü ters gibi ? egzos fan içerde ki havayı dışarı atıyorsa ters olmuş...
    Ama egzos fan dışarıdan içeriye hava çekiyorsa o zaman problem yok... Ancak bu seferde , içeride ki biriken hava nasıl dışarı atılıyor o problem...

En doğrusu , egzos fan kasa içinde ki havayı dışarı atacak , cpu soğutucusuda kasa içindeki havayı alıp egzosa doğru üfleyecek ve hava dışarı atılacak...

Bu mantıkla senin cpu sğutucusunun fan ters tarafta kalıyor gibi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaz sıcakları gelince öteki tarafada fan takıcam, o yüzden elleşmedim.
  • slm hptc kasam oldugu için sıvı sogutma alamiyorum
    hava sogutmaya mecburum. benim sorum şu

1.h100 ile 7 derece varsa h70 ile kıyaslarmısınız
    2.overclok amd 6100 ile rahatlıkla yapibilirmi tşklr
  • quote:

Orijinalden alıntı: sen_ates

slm hptc kasam oldugu için sıvı sogutma alamiyorum
    hava sogutmaya mecburum. benim sorum şu

1.h100 ile 7 derece varsa h70 ile kıyaslarmısınız
    2.overclok amd 6100 ile rahatlıkla yapibilirmi tşklr

h100 ile 7 derece fark varsa h70 ile tahminen 3-5 derece oynar diye düşünüyorum. s121 biraz büyükçe htpc kasanın içine sığacak mı acaba? amd6100 ile çok sağlam overclock yaparsın. testlerde en iyi soğutan bloklardan birisi bu. bakır borular direk cpu üzerine temas ediyor çünkü.
  • evet sıgmıyor anakart ile ust kapak arası 12 cm
    max 10 cm uzunlugunda olması gerekiyor
    buyurburdan yak şimdi derdim bu oldu

tavsiyelerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.