Şimdi Ara

PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.735
Cevap
45
Favori
216.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• aslında iyi taktik.Müşteriden yaklasık 19 milyon lira kopar.Sonra 3 ay beklet.Sonra da müşterilere paralarını geri gönder
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

Hürriyet de, milleti düşündüğünden değil; grubun bünyesinde bulunan Hepsiburada'nın önünden bir rakibin daha eksilmesini keyifle seyretmek için haber yapmıştır bu durumu.

hepsiburada.com bunu beğendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asd
  • quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

" Kur Farkını Verin Göndereyim "

Adam ortada olsa onuda veren çıkar ama ortada kimse yok

• SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK ARKADAŞLAR BU Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarını dilekçelerine yazmaları halinde şüpheli şahısların adres vb. bilgilerinin temini hızlanacaktır.

SİNAN YENER (T.C. NO: 26258038138)

NİLAY YENER (T.C. NO: 21047184232)

-Yöneticiye Not : Bu TC Kimlik numaraları herkesin rahatça ulaşabildiği, herhangi bir sınır tanımlanmayan Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi arşivinden alınmıştır. TC Kimlik numarasının paylaşılması herhangi bir suç unsuru taşımaz. Aleni olarak Sicil Gazetesinde ilan edilen bir bilginin burada paylaşılması yasaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 9 Kasım 2015; 16:22:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Akhdar

Hocam ödemeler hala bekliyo. Bir iki banka geri ödeme yaptı deniyor ama bilgiler doğruysa geri ödeme değil limit sıkıntısı yaşanmasın diye limit artırımı yapmışlar norma bilgisayara yapılan ödeme kadar.

Benim anladığım kadarıyla ödemeler geçici olarak yapıldı. Süreç sonlandığında müşteri haksız bulunursa para geri çekilecek. Pcdepo'nun ürünü gönderdiği ispat edilemeyeceğinden sıkıntı yok.

• ALLAHTAN KORKUN ALLAHTAN!!!
  • Troll Hesaplar:

Şehmistan
    TheYips
    ebayusuff
    16asd208
    Legolas.
    haydo6karakol
    -BOSS

Yöneticiler buyrun liste, ayrıca bu kişilerden bazılarının ip'leri bile aynıysa şaşırmam, bu hesaplar derhal silinmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

Troll arkadaşlar ne yaptığının farkında değil. Sanırım hiç savcılığa gitmediniz, hiç mahkemede işiniz olmadı sanırım.
    Abi ben dalga geçiyordum, espri yapıyordum ehe ehe diyin de görün neymiş sonu.
    Benim mağduriyetim yok. Eğer olsaydı inanin ilk isim tazminat açıp zararın tazmini için sizi secerdim. Ne de olsa Sinan yok tepenize cokerdim.
    Burayı bir oyun yeri sanıyorsunuz ama yaniliyorsunuz. Vay beni bulamazlar vay şu vay bu geçin bunları. Yazdığınız her şey insanları etkiliyor, yargıyı da etkiliyor.
    İnşallah birisi çıkar şikayet eder de 3 yıl hapis aldığınızda ak mi kara mi neymiş anlarsınız.
    Mağdur arkadaşlar trolllerin ismini alın firma ile bağlantısı olduğunu söyleyerek savcılığa nitelikli dolandırıcılik, bilişim suretiyle dolandırıcılık diyerek şikayet edin. Hakaret i de ekleyin. Kişiyi bulurlar, tc numarasi ile de asliye hukuk veya tüketici mahkemesine alacak davasi açın. Bırakın onlar ugrassin

senin yaşın kaç? 12,5 falan herhalde.

firmayla bağlantısı var diye şikayet et. bağlantısı olmadığı ortaya çıksın. sonra sana suç uydurmaktan dava açılsın, sonra karşı taraf tazminat davası açsın. adımı lekeledi vs diye manevi tazminat davasını geçtim. adamın yol parasını ,yediği yemeğim parasını,business class uçak parasını falan alayını senden tazmin eder. sen daha kanunla tanışmamışsın o işler öyle kolay değil. mahkemenin yanından geçmeye korkar hale gelirsin.

• Haberlere ciktiniz tebrikler

• Kingkaan34 K kullanıcısına yanıt
    Sanırım şu an geri ödeme değil de, limit artırımı yapıldı alışverişte kullanılan söz konusu miktar kadar. Sonuç şimdilik muamma müşteriyi mağdur etmemek adına böyle bir uygulama yapılıyor diye biliyorum. Ha chargeback işlemi yapanların bir çoğu parasına kavuşacaktır diye düşünüyorum. Olan gerçekten havale yapanlara oldu. O paralar malesef geri dönmez, Yener denen kişi de çok çok bir kaç ay hapis yatar çıkar. O da Türkiye'ye gelirse...Bu ülkede adalete muhtaç olmayasın,işin zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 9 Kasım 2015; 17:22:13 >
  • Beyler meraktan ve bilgisizlikten soruyorum nasil bi indirim vardi ki bu kadar kisi biseyler satin aldi hemde 1000-2000 lira gibi fiyatkar

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Beyler meraktan ve bilgisizlikten soruyorum nasil bi indirim vardi ki bu kadar kisi biseyler satin aldi hemde 1000-2000 lira gibi fiyatkar

bende yenı haberlerde gördüm

http://www.hurriyet.com.tr/depo-patladi-binlerce-kisi-magdur-40011493?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=&utm_campaign=depo-patladi-binlerce-kisi-magdur-40011493_

İnternetten dizüstü bilgisayar satın almak için sipariş veren binlerce kişinin ödediği paralar buhar oldu... Ne paraları iade edildi, ne de binlerce liralık ürünler adreslere teslim edildi. Site, siparişleri teslim etmezken şirket merkezi ve depo da kapatıldı. Yetmedi, söz konusu şirket açıklama yaptı: "Aradaki kur farkını ödeyin siparişinizi 90 gün içinde gönderelim!". Konu ile ilgili telefonla ulaşmak istediğimiz şirket sahibine ulaşılmazken, hukukçular, mağdurların savcılığa başvurmaları gerektiğini söyledi.

Teknoloji dünyası, Norma Bilgisayar Dış Ticaret Şti. (pcdepo.com) üzerinden satışı yapılmasına karşın teslim edilmeyen binlerce ürünle çalkalanıyor. 13 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren pcdepo.com isimli e-ticaret sitesi, büyük indirimleri görerek dizüstü bilgisayar satın alan teknoloji tutkunları mağdur oldu. Haftalar geçmesine rağmen sipariş ettikleri bilgisayarlar bir türlü kargoya verilmedi.

MAĞDURLAR HAREKETE GEÇTİ
    Dizüstü bilgisayar siparişi veren kişilerin ödediği para 2 bin TL ile 4 bin TL arasında değişiyor. Ödemelerini kredi kartı üzerinde yapan olduğu gibi banka havalesi ile yapan da var. Birçok kişi, şirketten sağlıklı bir yanıt alamayınca yaptıkları ödemenin iadesi için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Kimileri ise Tüketici Hakem Heyetlerine başvurma planı yapıyor.

SIKINTI EKİM AYINDA BAŞLADI
    Hürriyet Dünyası’nın da ulaştığı mağdurların hemen hepsi, ya ürünlerini geri alabilmek ya da paralarının iadesini istiyor. A.S.Y., 13 Ekim’de sipariş verdiğini ancak henüz ürününü alamadığını söyledi. İ.D. ise, 26 Ekim’de verdiği sipariş bir hafta içinde teslim edilmeyince kendi çapında araştırmaya gitmiş. İ.D.’nin edindiği bilgiler, umudunu biraz daha kırmış gibi. Zira şirket merkezi ve depo olarak kullanılan yer kapalı.

YILDA 25 BİN BİLGİSAYAR SATTI
    Dolandırıldıklarını anlayan ve mağdur olan binlerce kişi Facebook ve sosyal medya hesapları üzerinden örgütlendi. Bazıları parasını kurtarmak için bankalara koşarken, bazıları da dolandırıldıkları için savcılığa şikayette bulundu. 94 bin üyesi bulunan ve yılda ortalama 25 bin dizüstü bilgisayar sattığı belirtilen şirketten alışveriş yapan ve dolandırılan kişi sayısı tam olarak bilinmiyor. Şirketin ticaret sicil kaydında ise önemli bir değişim yaşandı. Şirket ortaklarından biri hissesinin tamamını diğer ortağa devretti.

TELEFONLARI AÇAN YOK, ŞİRKET KAPALI
    Kredi kartı ve havale ile ödemeyi gerçekleştiren ve dolandırıldığını düşünen vatandaşlar şirketin telefonlarını aradı. Ama açan olmadı. İnternet sitesinde yazan şirket adresine gitti; ama bu kez de sözkonusu işyerinin kapandığını gördü. Hürriyet Dünyası’nın cep telefonunda aradığı şirket sahibi Sinan Yener’e de ulaşılamadı.

‘SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEĞİZ’
    İnternet dünyasında büyük yankı uyandırmasının ardından şirket müdürü Sinan Yener'in telefonundan alışveriş yapan herkese SMS gönderildiği anlaşıldı. Gönderilen SMS'lerde alışveriş yapanlara ödemelerinin yapılmasının planlandığı söylendi. Müşterilere gönderilen mesajlarda "Ödemelerini herkesin yapmayı planlıyoruz. Norma kapanmayacak ve gecikmeli de olsa herkesin ödemesini son kuruşuna kadar ödeyeceğiz. Benim 13 yıllık emeğim var bu e-ticaret sitesinde ve şirkette bırakıp kaçıp gitmek söz konusu bile değil" denildi.

İşte o gönderilen SMS:

‘KUR FARKINI ÖDEYİN GÖNDERELİM’

Gönderilen SMS'lerin ardından bu kez pcdepo.com'dan dikkat çekici gibi bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz cuma günü şirketin web sitesine konulan açıklamada Şubat-Eylül ayları arasında kurların aniden yükseldiği, sipariş verenlerin bu kur farkını ödemesi halinde 90 gün içinde sipariş ettikleri bilgisayarı göndereceklerini duyurdu.
    Şirket, müşterilerine yönelik son açıklamayı geçtiğimiz cuma sitesine koydu.

MAĞDURLAR SAVCILIKLARA BAŞVURSUN
    Av. Alper Sarıca, sanal mağaza üzerinden alınan ürünün 30 gün içinde müşteriye teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı. Benzer durumdaki mağdurların, şirkete karşı alacak davası açmaları halinde sonuç almalarının güç olduğuna işaret eden Av. Sarıca,“Her mağdur, şirket yetkilileri ve sorumlular hakkında en yakın karakola ya da cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmalıdır” dedi. Av. Sarıca, şirketten müşterilere çeşitli zamanlarda gönderilen mesajların birbiri ile çeliştiğine işaret ederek, “Şirket sahipleri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması halinde kişi eğer hapis yatmak istemiyorsa şikayetçi olan mağdurların zararını gidermek zorundadır. Olayda binlerce mağdur olduğu belirtildiğine göre dava açılması halinde faillerin miktar itibari ile tarihi bir hapis cezasına çarptırılması söz konusu olabilir” dedi. Av. Sarıca, şirketin elinde olmayan ürünleri sattığının belirlenmesi durumunda, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında da işlem yapılabileceğini kaydetti. Tüketicilerin internet üzerinde alışveriş yaparken dikkatli olmaları uyarısı yaparak “Hiç kimse aynı kalite ve nitelikteki bir ürünü piyasa fiyatından çok daha ucuza satamaz” dedi.
    kataer@hurriyet.com.tr; dgokce@hurriyet.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Beyler meraktan ve bilgisizlikten soruyorum nasil bi indirim vardi ki bu kadar kisi biseyler satin aldi hemde 1000-2000 lira gibi fiyatkar

İnternetten dizüstü bilgisayar satın almak için sipariş veren binlerce kişinin ödediği paralar buhar oldu... Ne paraları iade edildi, ne de binlerce liralık ürünler adreslere teslim edildi. Site, siparişleri teslim etmezken şirket merkezi ve depo da kapatıldı. Yetmedi, söz konusu şirket açıklama yaptı: "Aradaki kur farkını ödeyin siparişinizi 90 gün içinde gönderelim!". Konu ile ilgili telefonla ulaşmak istediğimiz şirket sahibine ulaşılmazken, hukukçular, mağdurların savcılığa başvurmaları gerektiğini söyledi.

Teknoloji dünyası, Norma Bilgisayar Dış Ticaret Şti. (pcdepo.com) üzerinden satışı yapılmasına karşın teslim edilmeyen binlerce ürünle çalkalanıyor. 13 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren pcdepo.com isimli e-ticaret sitesi, büyük indirimleri görerek dizüstü bilgisayar satın alan teknoloji tutkunları mağdur oldu. Haftalar geçmesine rağmen sipariş ettikleri bilgisayarlar bir türlü kargoya verilmedi.

MAĞDURLAR HAREKETE GEÇTİ
    Dizüstü bilgisayar siparişi veren kişilerin ödediği para 2 bin TL ile 4 bin TL arasında değişiyor. Ödemelerini kredi kartı üzerinde yapan olduğu gibi banka havalesi ile yapan da var. Birçok kişi, şirketten sağlıklı bir yanıt alamayınca yaptıkları ödemenin iadesi için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Kimileri ise Tüketici Hakem Heyetlerine başvurma planı yapıyor.

SIKINTI EKİM AYINDA BAŞLADI
    Hürriyet Dünyası’nın da ulaştığı mağdurların hemen hepsi, ya ürünlerini geri alabilmek ya da paralarının iadesini istiyor. A.S.Y., 13 Ekim’de sipariş verdiğini ancak henüz ürününü alamadığını söyledi. İ.D. ise, 26 Ekim’de verdiği sipariş bir hafta içinde teslim edilmeyince kendi çapında araştırmaya gitmiş. İ.D.’nin edindiği bilgiler, umudunu biraz daha kırmış gibi. Zira şirket merkezi ve depo olarak kullanılan yer kapalı.

YILDA 25 BİN BİLGİSAYAR SATTI
    Dolandırıldıklarını anlayan ve mağdur olan binlerce kişi Facebook ve sosyal medya hesapları üzerinden örgütlendi. Bazıları parasını kurtarmak için bankalara koşarken, bazıları da dolandırıldıkları için savcılığa şikayette bulundu. 94 bin üyesi bulunan ve yılda ortalama 25 bin dizüstü bilgisayar sattığı belirtilen şirketten alışveriş yapan ve dolandırılan kişi sayısı tam olarak bilinmiyor. Şirketin ticaret sicil kaydında ise önemli bir değişim yaşandı. Şirket ortaklarından biri hissesinin tamamını diğer ortağa devretti.

TELEFONLARI AÇAN YOK, ŞİRKET KAPALI
    Kredi kartı ve havale ile ödemeyi gerçekleştiren ve dolandırıldığını düşünen vatandaşlar şirketin telefonlarını aradı. Ama açan olmadı. İnternet sitesinde yazan şirket adresine gitti; ama bu kez de sözkonusu işyerinin kapandığını gördü. Hürriyet Dünyası’nın cep telefonunda aradığı şirket sahibi Sinan Yener’e de ulaşılamadı.

‘SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEĞİZ’
    İnternet dünyasında büyük yankı uyandırmasının ardından şirket müdürü Sinan Yener'in telefonundan alışveriş yapan herkese SMS gönderildiği anlaşıldı. Gönderilen SMS'lerde alışveriş yapanlara ödemelerinin yapılmasının planlandığı söylendi. Müşterilere gönderilen mesajlarda "Ödemelerini herkesin yapmayı planlıyoruz. Norma kapanmayacak ve gecikmeli de olsa herkesin ödemesini son kuruşuna kadar ödeyeceğiz. Benim 13 yıllık emeğim var bu e-ticaret sitesinde ve şirkette bırakıp kaçıp gitmek söz konusu bile değil" denildi.

İşte o gönderilen SMS:

‘KUR FARKINI ÖDEYİN GÖNDERELİM’

Gönderilen SMS'lerin ardından bu kez pcdepo.com'dan dikkat çekici gibi bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz cuma günü şirketin web sitesine konulan açıklamada Şubat-Eylül ayları arasında kurların aniden yükseldiği, sipariş verenlerin bu kur farkını ödemesi halinde 90 gün içinde sipariş ettikleri bilgisayarı göndereceklerini duyurdu.
    Şirket, müşterilerine yönelik son açıklamayı geçtiğimiz cuma sitesine koydu.

MAĞDURLAR SAVCILIKLARA BAŞVURSUN
    Av. Alper Sarıca, sanal mağaza üzerinden alınan ürünün 30 gün içinde müşteriye teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı. Benzer durumdaki mağdurların, şirkete karşı alacak davası açmaları halinde sonuç almalarının güç olduğuna işaret eden Av. Sarıca,“Her mağdur, şirket yetkilileri ve sorumlular hakkında en yakın karakola ya da cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmalıdır” dedi. Av. Sarıca, şirketten müşterilere çeşitli zamanlarda gönderilen mesajların birbiri ile çeliştiğine işaret ederek, “Şirket sahipleri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması halinde kişi eğer hapis yatmak istemiyorsa şikayetçi olan mağdurların zararını gidermek zorundadır. Olayda binlerce mağdur olduğu belirtildiğine göre dava açılması halinde faillerin miktar itibari ile tarihi bir hapis cezasına çarptırılması söz konusu olabilir” dedi. Av. Sarıca, şirketin elinde olmayan ürünleri sattığının belirlenmesi durumunda, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında da işlem yapılabileceğini kaydetti. Tüketicilerin internet üzerinde alışveriş yaparken dikkatli olmaları uyarısı yaparak “Hiç kimse aynı kalite ve nitelikteki bir ürünü piyasa fiyatından çok daha ucuza satamaz” dedi.
    kataer@hurriyet.com.tr; dgokce@hurriyet.com.tr

• Bugün medya da baya haber oldu .
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    Haberi okudum benim sorum bu degildi ben neden bu forumdan ve baska yerlerden baya bi kisinin bi anda bu kadar urun aldigini merak ediyorum indirimmi var?

• x571 X kullanıcısına yanıt
    Yine insanları yanlış yönlendiriyorsun hocam:)
    Adam oraya ben tanıyorum demiş mi dememiş mi? Bu dosyadan çete olayı bile çıkarırlar durduk yere 25 yıldan yargılanırsaniz şaşırmayın:)
    En fazla bak en iyi ihtimali söylüyorum, suçsuz olduğun ortaya çıkar ve yargilanmazsin. O kadar, karşı tarafa açacağın dava sadece avukatlarin cebini doldurur. Başka bir şey olmaz. Adam suç uydurmuyor haklı olarak şikayet ediyor.
    Parası kalan arkadaşlar dalga geçen trolllerin yüzünden psikolojim bozuldu desin bak ne oluyor
    Denemesi bedava.
    Kaç kere savcılıkta ifade verdin? Hiç mahkemelik oldun mu? Hayatının geri kalanını ağzından çıkacak kelimelere bağlı olduğu bir duruma düştün mu? Sadece bir tanesine evet demen bile yeterli.
    İcra da, savcılıkta ve mahkeme de çalışmış birisi olarak anlatıyorum. Neyin ne olduğunu biliyorum yani. Boş keseden sallamiyorum.

• Madur olan herkese geçmiş olsun. 3 yıl önce bende bu firmadan notebook aldım. Hızlı ve sorunsuz gönderim sonrası vay be nekadar iyilermiş demiştim. Hatta cihazı değiştirirsem tekrar ordan alırım diye düşünüyordum. Demekki öyle değilmiş. Kredi kartıyla alanlar hiç vakit kaybetmeden belgelerle birlikte bankaya müracat etsinler. Onların paraları geçte olsa banka tarafından geri ödenecektir. Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindane61

İş bankasına gittim ve harcama itiraz formu verdiler doldurup faks veya bize geri getirebilirsiniz dediler. Böyle bi işlem yapan var mi? Ne yapmalıyım?
    O itiraz formunu doldurduktan sonra, şubeye gidip teslim edin.

Bu işlem genelde minimum 30-45. Gün sürüyor, ortalama 60. Günde sonlanıyor ve haklı bulunursanız paranız geri iade ediliyor.

Şunu eklemek isterim ki, bu süreler bankadan bankaya göre değişiyor, ama genelde minimum 30-45. Gün sürüyor bu süre. Bende farklı bir durum için itiraz dilekçesi yollamıştım, 70-80. Günde sonuçlandı. Ama sonuç olarak paramı kuruşuna kadar geri aldım.

Herkesin parası büyük ihtimalle iade edilir, tek yapmanız gereken bankaya başvurmak ve beklemek.
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.