Şimdi Ara

pci express 3.0 ekran karti taksam sorun olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben de hp p6-2103et masaustu bilgisayar var.Anakartin 1 adet pci express x16 (2.0) girisi 3 adet pci express x1 girisi var .Ben buna pci express 3.0 özellikli ekran karti takabilirmiyim?
    Bilgisayar özellikleri
    6 gb ram
    3.4 ghz islemci
    Intel core i7 2600
    Cupertino2 anakart
    1 tb harddisk
    Cevaplarinizi ve yorumlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.0 olduğundan eminsen anakartin ki 2600 islemci dedigine gore oyle olmasi lazim hicbir sorun cikmaz su anda amd'ciler 2.0 anakartta 3.0 kart kullaniyorlar ben de dahil ve sorun cikmiyor.dusundugun karti ve guc kaynagini da yazsaydin uygun mu degil mi bakardik.hazir sistemse guc kaynagi max 300w'tir ve dusundugun pcie 3.0 kart guc ceken bir kartsa guc kaynagini da degistirmen gerekir.
  • Alacagim ekran karti Nvidia gtx 770

• Hocam güç kaynağı 300 kw

• 300kw olmaz 300watt ki demistim oyle oluyor cunku hazir makinelerde ve dusundugun karta yetmez 500-600w eli ayagi duzgun bir sey al bence.istersen guc kaynagi bolumune 770 icin guc kaynagi diye bir baslik acabilirsin.pek cesit kalmamis yalniz sene sonu oldugu icin.acelen yoksa yilbasindan sonra yap bu isi cunku yeni parti mallar gelir daha cok cesit olur ve daha ucuz olabilir guc kaynaklari ekran kartini bilemiyorum piyasadan cekilmek uzere olan bir kart ve 2gb diye alma diyenler olacaktir yerine 3gb 280x al diyenler.770'in 4gb olani da var ama baya pahali.ikinci eli 700 lira 4gb olani o sekilde de bir arastir istersen nvidia olsun diyorsan.
  • Baska bir arkadasa sordum onunda pci express 2.0 girisli ana karti varmis pci exp 3.0 ekran karti almis ekran calismamis bu kafami karistirdi yardimci olursaniz sevnrm

• anakart ekran kartini begenmemistir ya da arkadasin yanlis biliyor 2.0 degildir anakarti cunku sitelerinde filan yazmiyor kac sifir oldugu yilindan biliyoruz mesela 2005'te 1.1 cikti 2008'de 2.0 cikti kart 2010 modelse yuksek ihtimal 2.0'dir.karti 2009 model olabilir taktigi kart gicik olabilir istisna bir durum olmustur yoksa senin dedigin olsa su anda 3.0 anakarti apular haric olmayan amd kullanicilari 3.0 ekran karti kullanamazdi.ben kullaniyorum butun amd'ciler kullaniyor ama arkadasin kullanamamis ne kadar dogru ayri mevzu ona inanacaksan alma ne diyim.
  • http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c03319424

Hocam yukaridaki linkten anakarta bakabilirsin

• malio1977 M kullanıcısına yanıt
    Sorun yok takabilirsin ekran kartını.Tabi ki güç kaynağınız yeterli ise.
  • http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c02978278#N287

•One PCI Express x16 (Gen2.0)

anakartın pcie 2.0 suphe yok yani 1.1 mi diye ve bence 3.0 ne kart takarsan tak o anakartta calisir senin sadece guc kaynagini alacagin karta gore degistirmen lazim.
  • Teşekkürler o zaman guc kaynagini 650 w ile degistirecegim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.