Şimdi Ara

pci express hızı kaç mhz dir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartını taktığımız 16x pci express veriyolununun standart hızı nedir acaba? Benim Bios ta
    90-150 mhz arası ayarı var.Auto da bırakınca işlemci overclock olmuyor.120 mhz yapınca anca overclock yapabiliyom.Normal hız bumudur acaba ne dersiniz?

• 100mhz normal hız..
  • Bence onu fazla kurcalama :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: manowar_1

Arkadaşlar ekran kartını taktığımız 16x pci express veriyolununun standart hızı nedir acaba? Benim Bios ta
    90-150 mhz arası ayarı var.Auto da bırakınca işlemci overclock olmuyor.120 mhz yapınca anca overclock yapabiliyom.Normal hız bumudur acaba ne dersiniz?

anakart ne
  • Anakartın 16x te çalışıp çalışmadığı nerden anlaşılıyor PCI-Expresste..?
  • Luck_Graber pciexpress standart 16x te çalışıyor bildiğim kadarıyla bu ayarlanamıyor...
    maybera sistemim şu:
    Asus P5LD2-VM i945g anakart
    Celeron d 2.66 mhz
    512 mb. 533mhz ddr2 Twinmos cl.4 (mtech chip)
    winfast px6600 td 256 mb.

Valla anakartın overclock özellikleri çok fazla olmasına rağmen bu sistemle işlemcimi en fazla 3.0 ghz' e
    kadar yükseltebilmiştim.Her türlü bellek zamanlamasını ayarlamama ve voltaj bile vermeme rağmen
    fsb bi türlü 150 mhz.in üstüne çıkmıyor bilgisayar açılmıyordu.Belleklerden şüpheleniyordum ki dün akşam
    bios'ta pci express hız ayarı var bunu autodan çıkarıp rastgele 120 mhz yaptım (90-150 arası bir değere ayarlayabiliyorsun), bir de negöreyim bilgisayar bırak 150 mhzi 175 mhz de bile açıldı.Yani şimdi işlemcim
    3500 mhz de çatır çatır çalışıyor voltaj bile vermeden.Birçok test yaptım oyun oynadım bir kere bile kitlenmedi ve sıcaklık sadece 3 derece felan arttı.Daha üstüne denemedim,belki uğraşsam daha da gider.
    Şimdi benim sorularım şu:
    Ben bu pci express hızını 120 mhz de bıraksam bi zararı olurmu,Bu hızı arttırmak oyunlarıda hızlandırırmı
    bir de bir 512 mb daha ram alıyım dual yapıyım diyorum, overclocka etkisi olumlumu olur olumsuzmu?

• valla ben köfte powersupply ile asus p5ld2 ile asus 6600 ü 105 de açtıramadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pciex hızını yükseltince performansta artış oluyormu??
  • valla hersoz 120 de denedinmi? Sistemimiz benzer olduğuna göre güç kaynağı da etkili demekki benim güç kaynağı 400 watt. ama markası bilindik bir marka da değil hani...
  • okan ben de merak ediyorum neye nasıl bir etkisi var, bilen biri vardır herhalde...
  • ben bir kere denedim o ayarı değiştirmeyi saolsun bilgisayarcı tanıdıktı da ekran kartını garantiye gönderdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: xl_ocean

ben bir kere denedim o ayarı değiştirmeyi saolsun bilgisayarcı tanıdıktı da ekran kartını garantiye gönderdi

noldu ekran kartına yaw??ne kadar arttırdın ki öyle bir etki görüldü???
  • civil yazmış ya pci exp kilidimiz var onu da stabiliteyi bozmıcak şekilde sabitliyoruz diye...bende sistem stabil nede olsa verdim gazı sonra makina açılmadı dedim işlemci gitti..

sonra herşeyi denedik başka bir ekran kartı takınca makina kendine geldi ve bingo...

SONUÇ: pci kilidi bence zararlı
  • pcı-ex hızı 100 mhzdir bence onu fazla kurcalama
  • quote:

Orjinalden alıntı: manowar_1

valla hersoz 120 de denedinmi? Sistemimiz benzer olduğuna göre güç kaynağı da etkili demekki benim güç kaynağı 400 watt. ama markası bilindik bir marka da değil hani...

denemeye gözüm yemedi arkadaşım, korktum eldekinden oluruz diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hersoz -- 7 Şubat 2006 12:22:09 >
  • bn 105 denedim birşey olmamıştı
  • arkadaslar korkacak bisi yok bence ben imzadaki sistemle 145MHZ denedim makina acıldı 1-2 dak sonra ekran karardı v e rest attı tekrar 130 yaparak bir miktar kullandım(oyun haric)sonra defaultlara döndüm...ama yinede fazla kurcalamayın derim........
  • Tamam arkadaşlar demekki benim anakart ve de ekran kartı kaliteli marka olduğundan bi problem çıkarmadı yine de uzun vade de riske girmek istemem default hız 100 mhz. e sabitleyecem ben de bunu
    merak ediyordum zaten.Bakalım o zaman overclockabilite nasıl etkilenecek.175 fsb den vazgeçcemmi.

Bu arada bişey daha: Ben 512 mb ram daha alıp dual yapsam overclockabilitem artarmı y da bellek zamanlamaları değişirmi.Şu an tek 512mb Twinmos ddr2 533, 700 mhz de 4-4-4-12 çalışıyor, duaa olunca nasıl değişir.
  • bende imzadaki sitemde 120MHz yapmıştım

aslnalar gibi çalışıodu şimdi defaultta
  • ben imzamdaki kart ve anakartla 133 yaptım 122 yaptım bilmeden..3d haric açtı..ama 3d olunca vpurecover verdi sistem..3dmark03 aldım birkere başarabildim onda da 19000 puan alıp dumur oldum :)
    performans verdiğini söliyebilirim..ama nereye kadar ve bu riske değer mi size kalmış..şu anda 100mhzde sabit..
    syg,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.