Bildirim
PCI Express x16 x8 hızında çalışması
Einhell TE-CD 18/40-1 Li (2x1,5 Ah), Akülü Vidalama : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B086N681N9
2 yıl önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ekran kartı masaüstündeyken yani yük altında değilken,gpu-bellek çalışma saat frekanslarını düşürür aynı şey veri yolu içinde geçerli ,yani güç tasarrufu için böyle yapıyor
ekran kartı yük altındayken tekrar bak,hatta o gpu-z programın x8 2.0 yazan yerın yanındaki soru işaretine tıkla stress testine sok ekran karıtnı x16 olucaktır tekrardan (eğer başka bi şekilde pci veri yolu hızını x8'e sabitlememişsen) -
yük aştındamı aynı hızda -
Render testinde de x8 hızında çalışıyor Bios'u sıfırladım değişen bir şey olmadı. Sistem özelliklerim
AMD Phenom II x4 965
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
2x4 GB Kingston DDR3
AMD Radeon HD 6850
OCZ Fatality 550 Watt PSU -
ekran kartını doğru slota taktınız değilmi,en üsttekine takılı?
sistemde ses kartı yada ağ kartı gibi harici başka bi kart kullanıyorsanız onu çıkarıp tekrar deneyin,
eğer kart en üstteki x16 slotuna takılı ise ve sistemde başka harici kart yok ise ekran kartını yerinden sökün,pci slotu tozlanmış felan olabilir çok dikkatli şekilde üfleyerek felan temizleyin,içine bişey sokmamaya çalışın slotun bozulabilir çünkü
ondan sonra tekrar o render testini yapın -
quote:
Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo
ekran kartını doğru slota taktınız değilmi,en üsttekine takılı?
sistemde ses kartı yada ağ kartı gibi harici başka bi kart kullanıyorsanız onu çıkarıp tekrar deneyin,
eğer kart en üstteki x16 slotuna takılı ise ve sistemde başka harici kart yok ise ekran kartını yerinden sökün,pci slotu tozlanmış felan olabilir çok dikkatli şekilde üfleyerek felan temizleyin,içine bişey sokmamaya çalışın slotun bozulabilir çünkü
ondan sonra tekrar o render testini yapın
Merhaba. Dediğin gibi söktüm slotu temizledim tekrar taktım x16 oldu. Çok ilginç bir sorun. Teşekkürler arkdaşlar. Benim gibi başına gelen olursa söküp temizleyip taksın
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X