Şimdi Ara

PCi slotları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     PCi slotları

Bu karttan almayı düşünüyorum. ama resimden anladığım kadarıyla kart pci x4 slotu kullanıyor. benim anakartta pci x16 nın hemen yanında bu slottan bi tane var ama ekran kartı çift slot kaplıyor bu slotu kopyalayamıyorum. bu kartı alsam PCi slotuna uyar mı?
    Edit: Benim anakartımda pci x1 slotu varmış bu kart pcix4 kullanıyor. herhangi bi pci slotuna takabilmek mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 4 Nisan 2011; 21:38:45 >

• Bu kart PCIe x4. Yani bunu bir PCIe slotuna takmaniz gerekiyor (PCIe x4 yada PCIe x16). PCI slotuna ve PCIe x1'e fiziksel olarak takmaniz mumkun degildir bu karti (bazi slotlar buna izin veriyor, fakat performans kaybi yasarsiniz).

Anakartinizin modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

Bu kart PCIe x4. Yani bunu bir PCIe slotuna takmaniz gerekiyor (PCIe x4 yada PCIe x16). PCI slotuna ve PCIe x1'e fiziksel olarak takmaniz mumkun degildir bu karti (bazi slotlar buna izin veriyor, fakat performans kaybi yasarsiniz).

Anakartinizin modeli nedir?

teşekkürler
    imzamda yazılı Intel Coconut Creek D945GCCR
  • Anakartinizin 1 adet PCIe 1x ve 1 adet PCIe x16 slotu var. Takmak istediginiz USB3.0 kartini x16 olan slota takmaniz gerekiyor, ki buna zaten ekran karti takili. Buna bir cozum, PCI-to-PCIe cevirici kullanarak karti bir PCI slotuna takmaktir, fakat sonuc olarak kart PCI slotunda calisacagi icin, USB3.0'un 600MB/s'lik hizi, PCI'in 133MB/s'lik hizina dusecegi icin USB3.0 kullanmanin bir anlami kalmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

Anakartinizin 1 adet PCIe 1x ve 1 adet PCIe x16 slotu var. Takmak istediginiz USB3.0 kartini x16 olan slota takmaniz gerekiyor, ki buna zaten ekran karti takili. Buna bir cozum, PCI-to-PCIe cevirici kullanarak karti bir PCI slotuna takmaktir, fakat sonuc olarak kart PCI slotunda calisacagi icin, USB3.0'un 600MB/s'lik hizi, PCI'in 133MB/s'lik hizina dusecegi icin USB3.0 kullanmanin bir anlami kalmiyor.

aslında asıl amacım fazladan sata girişi elde etmek. sata 3 olması önemli değl. kartı geleceğe yönelik alıyorum. yani şimdilik işimi görecektir. teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.