Şimdi Ara

PCI-X MSI NX6800GT @ Ultra olabilmesi icin hangi bios ?. (3DMark 2005 : 5100 Puan) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Satan arkadaşı tanıyorum ve ilanında 12 Pipe olduğunu kesinlikle belirtmişti Kazıklanma gibi bir durum olması söz konusu değil bence.
  • Ben de asus 6800gt almadan msi 6800gt pci-exp. ekran kartı almıştım ki evde rivatuner ile 12 /5 işhatlarını görünce şok olup anında iade ettim ürünü. 6800gt ve ultra spesifikasyonlarına göre 16 iş hattı ve 6 vertex ünitesi olması gerekiyor ama MSI nedense gt hızlarında ürettiği kartın 16/6 değil de düz 6800 ler gibi 12/5 olduğunu ürünün kendinde veya kutusunun hiç bir yerinde belirtmiyor. Bir de üstüne üstlük distribütörlerden olan Multimedya'yı aradığımda rivatuner ile 16 iş hattını aktive edebileceğim söyleniyor ki özürleri kabahatlerinden büyük. Uzun lafın kısası msi pciexp. 6800gt alırken bilin ki 16/6 değil 12/5 iş hatlı 350/1000 gerçek 6800gt hızlarında olan melez bir kart alıyorsunuz
  • Evet belirtmisti 12 Pipe oldugunu kesinlikle birsey demiyorum :)
    Cok iyi niyetli bir insan zaten :)
    Peki diyorsunuz ya bu Rivatuner ile acabiliyoruz diye, NASIL ?
    Leadtek 6600GT + 150 ytl verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisappeaR -- 15 Eylül 2005, 1:17:26 >
  • Surekli flood yapar gibi oldum ama,
    Yukaridaki sabit topic sayesinde 16 Pipe olmus durumda kartim.
    Sadece geriye kalan Biosu nasil Ultraya flashlayacagim...
    Flaslamayi biliyorum fakat hangi biosu kullanacagimi bilmiyorum.
  • Öncelikle belirtmeliyim ki rivatuner ile açılan iş hatları düzgün çalışmayabilir, nitekim ben msi ekran kartıyla iade etmeden önce denemiştim ve açtıktan sonra 3dmark testinde görüntüler bozulmuştu, aynı yerden tekrar kapatmıştım.
    Nasıl yapıldığına gelirsek, rivatuner programında main ekranında üstteki sekmede bulunan Low-level system settings (ekran kartı ikonu) açıyoruz. Ardından alttaki "Graphics Processor Configuration" kısmındaki "Unlock professional capabilities" ve "Allow enabling hardware masked units" yazılarının yanındaki kutucukları işaretliyoruz. Sistemi yeniden başlattıktan sonra sonra "Active pixel/vertex units configuration" yazısının yanındaki "Determined by Bios" yerine "custom" seçip aktif hale gelen "Customize" ikonuna tıklıyoruz ve yeni bir pencere açılıyor. Burada üst tarafta pixel altta da vertex shader ünitelerini göreceksin ve yanında disabled yazanları bulup tıkladığınızda enabled konumuna getireceksin. Yukarıda da ilk ve son durumu belirten bir bilgi ekranı vardır. İlk başta sende (12x1, 5vp) yazması gerekirken bu kapalı hatları açınca hedef kısmında (16x1,6vp) yazacaktır. Tamam deyip ayarları kaydedip çıkınca elimizde iş hatları açılmış bir ekran kartı olacak. Hemen 3dmark 05 gibi bir test ile test edin ve artifact oluşuyorsa testi yarıda kesip aynı yerden açtığınız hatları geri kapatın

• Evet aynen o sekilde actim ve artifactlar olustu 3DMark 2005 de.
    Hatta puan bile 5005 e indi 5100 den.
    O yuzden geri kapatmayi dusunuyorum.
  • Benim bildiğim 6800 GT ve ULTRA lar 16 pipeline olmak zorundalar. MSI firması sanırım bir hata sonucu düz 6800 kartları GT olarak piyasaya sürmüştür. Çünkü MSI ın diğer (gerçek) 6800 GT si 16 pipeline sahiptir ve de piyasada stılmaktadır. Yine Almanca sitelerde okuduğum kadarı ile bu hatalı kartlar Almanyada toplatılmıştır. Bence kartı satan firmaya iade edin yoksa mahkemeye başvurun sanırım kartın yapısı gereği 6800 GT nin 16 pipeline ye sahip olması gerektiği için davayı kazanırsınız. Yada satıcı firmaya mahkemeye gideceğinize dair blöf yapın belki yutarlar. Tüketiciyi koruma derneklerine falan başvurabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.