Bildirim
Pcie 2.0 destekli anakartlarda 8800 performans ne kadar artar?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bilmiyorum ama bir değişme olmaz nereden biliyorum çünkü agp 8x tabanlı bir anakart aldığın zaman ve sendede 4x destekli bir ekran kartı varsa bunu taktığın zaman 4x olur ve bir değişme olmaz.Yani kısaca bu PCIe 2.0 sadece yeni jenerasyon ekran kartlarında olucak yani Geforce 9 serisinde falan.Farkındamısın bir anda yeni kartlar eski kart oldu bu teknolojiye yetişmek mümkün değil -
Ki 8800 pci-e 2 destekleseydi bile buna uygun anakartlarda gene ek bir başarım sağlanamayacağını söyleyebiliriz.
Geçmiş örnekler bunu destekliyor.
TI 4600 AGP 4x, TI 4800 AGP 8x, PCI-E olayının şişirildiği Geforce 6 serisi ya da PCX 5750, 5950 gibi kartlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: çekirge1
bilmiyorum ama bir değişme olmaz nereden biliyorum çünkü agp 8x tabanlı bir anakart aldığın zaman ve sendede 4x destekli bir ekran kartı varsa bunu taktığın zaman 4x olur ve bir değişme olmaz.Yani kısaca bu PCIe 2.0 sadece yeni jenerasyon ekran kartlarında olucak yani Geforce 9 serisinde falan.Farkındamısın bir anda yeni kartlar eski kart oldu bu teknolojiye yetişmek mümkün değil
Eğer haklıysan 8800 ler öldü desenize zaten bu kartların dx10 performansının düşük olamsının nedeni belkide bu band genişliği olabilir.Tabi işin aslını bilmeden söylüyorum bunu. kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
-
Şu an net birşey söylemek imkansız bence... -
ama şu gerçek ki PCIe 1.0 250MB/sn bant genişliği varken PCIe 2.0'da 500MB/sn'ye çıkıyor yani tam iki katına çıkıyor buda demek oluyor ki bu daha çok SLI yapanların veya CF Yapanların işine yarıcak işte o zaman SLI yapınca baya bir performans sağlayacak benim yorumum böyle gerçi bende tam bilmiyorum ya rakamlar öyle gösteriyor -
agp 4x, 8x, ve pcie geçişlerinde bandgenişliğinden kaynaklanan bir performans artışı olmadı...
bu mantıklı değil ama hiç bir incelemede de sebebi açıklanamadı -
Band genişliğinden kaynaklanan bir performans artışı olmayacaksa PCI-e1 band genişliği tek ekran kartı için fazlasıyla yetiyor fakat sli için yetmiyor olabilir.O zaman da şu soru sorulabilir sli için x16 x16 destekleyen anakartlar da PCI e2.0 ne gerek var -
Bant genişliği artışı veri sayısının artışını sağlar. Yani gecikmeyi düşürür. MEsela örnek olarak ADSL bağlantısında 256 K ile 1024 K da browser ile sayfa açmak aynı anda olurken oyunlarda ping sürelerinde aşırı bir iyileşme olur nedeni bağlantı sayısının izin verilenden fazla olması ve gecikmenin düşmesi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X