Arkadaşlar yeni anakart + işlemci almayı planlamaktayım.. Geleceğe yönelik güzel bir sistem oluşturmak istiyorum.. Araştırdığım kadarıyla pci express 3.0 anakartlardan bahsettiklerini gördüm..
Neden bilgi kısımlarında pci express 3.0 dan bahsetmeyip 2.0 demişler onu anlayamadım.. Bir kaç anakart içinde geçerli bu..
Sorum şu pci express 3.0 çıktı mı? Hangi anakartlar gerçekten pci express 3.0?
pcı 3.0 destegı anakartlarda z68 chıpsetlı anakartların bır bolumunde geldı daha eskı chıpsetlerde bu destek zaten yok tr de suan sadece msı nın z68 kartları var satısta g3-gen3 yazanlar bu destege sahıp ama pcı 3.0 ekran kartları henuz cıkmadı
peki ne zaman gelir bu anakartlar? Geleceğe yönelik bir sistem için pcie 3.0 kartları beklemelimiyim?
daha çıkmamış birşey için beklemeniz mantıksız olur.donanım işinde geleceğe yönelik diye birşey yok pci 3.0 kartlar çıktığında işlemcinizi de değiştirmeniz gerekecek ama bu sefer de yeni alacağınız işlemciyle uyuşmaz. günün şartlarına göre değerlendirme yapın
quote:
Orijinalden alıntı: onlygokhan
peki ne zaman gelir bu anakartlar? Geleceğe yönelik bir sistem için pcie 3.0 kartları beklemelimiyim?
AMD'nin yeni nesil kartlari 3.0 desdekleyecek. Yeni nesil kartlarda 2012'nin ilk veya ikinci ceyreginde gelecek diye hatirliyorum. Yeni bir kart aliyorsan yeni teknolojiyi desdekleyenini almak herzaman mantiklidir.
arkadaşa katılıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: onlygokhan
evet kesinlikle beklemelisin çünkü ekran kartı işi işlemci işine veya ram işine hiç benzemez işlemci ve ram güncellemek için mutlaka anakartı da güncellemen gerekir genelde ancak ekran kartı pci slotları en az 5 senede falan güncelleniyor bu yüzden ekran kartını istediiğin zaman yenileyebilirsin
pcı 3.0 destegı anakartlarda z68 chıpsetlı anakartların bır bolumunde geldı daha eskı chıpsetlerde bu destek zaten yok tr de suan sadece msı nın z68 kartları var satısta g3-gen3 yazanlar bu destege sahıp ama pcı 3.0 ekran kartları henuz cıkmadı
P67 anakartların PCI 3.0 destekleyen versiyonları yok mu? Yoksa bu sadece Z68 chipsete özel birşey mi?
Yok asus sözde destekleyen serileri acıkladı ama ben 3 aydır diyorum bu aldatmaca diye nitekimde msı den acıklama geldi yalan diye gıga la asus bu gecişte biraz zaman prob mi yaşadı bunun socunda msı gercek zamanlı gen 3 ortaya koyunca fake bios uygulamısınla diğer modellerin satışının durmasını engellmek istedi ama msı uyanık cıktı bununla ilgili basın toplantısı yaptı ve golü caktı hemde örnekleyerek şuanda satılan ekran kartının 5 te 4 msı modeli ve giriş seviyesinde ki modeli 45 mi nedi yalnış yazmış olmayak am msı kusuru war tabi bunu daha sonra farkedildi geçişlerde 10.1 dx destekliyo hatta gd 80 modeli dahi
Asusun fake olmayan gen 3.0 beklemek en iyisi ki msı ın giriş seviyesindeki modeli gd 43 müş gen 3.0 la karşılaştırıldığında hem özellik hem o zelliklere rağmen elle tutulur bir fiyat farkı ve ucuzluğu bence biz kullanıcılar için önemli neden dersek ben zengin değil her sene anakart alayım lafın gerçegi bir israil ata sözü ama doğru aldınmı en iyisini alcaksın bir kere alcaksın daha sonra uygulama problei yaşamamak adına bekle incele al her zaman uygularım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme