Şimdi Ara

Pcie 3.0 ekran kartı pcie 2.0 çalışıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum biraz garip netten araştırdım ama doğru düzgün bir yanıt bulamadım. Bu yüzden son çare buradan, benden daha bilgili olan arkadaşlara sormak kaldı.

Sisemim,

İntel G2020 ivy bridge işlemci
    Wibtek h77-m pci-e 3.0 anakart
    Kingston 4gb ddr3 1333Mhz ram
    Asus GTX 650 Ti boost DirectCU II OC

Arkadaşlar pcie 3.0 destekleyen anakartımda daha önce gtx 560 ti ekran kartını sorunsuz şekilde pcie 3.0 olarak kullanıyordum. Kart byük geldiği için satıp, yerine şimdi kullandığım gtx 650 ti boost modelini aldım. Taktım gayet tatminkardı. Ama Gpu-Z ile özelliklerine baktığımızda. Kartın en fazla pcie 2.0 destekli ve physx in seçili olmadığını gördüm. Ardından Nvidia nın denetim masasından PhysX in aktif ve ekranında o girişe takılı olduğunu gördüm. Yabancı forumlarda PhysX in nasıl aktif hale getirileceğini ,yarım yamalak ingilizcemle denedim; ama ne yazık ki beceremedim (sanırım).

Bilen arkadaşlara soruyorum;

Acaba bunu nasıl halledebilirim?
    Ekran kartını yada anakartı servise göndermeme gerek var mıdır?
     Pcie 3.0 ekran kartı pcie 2.0 çalışıyor! Pcie 3.0 ekran kartı pcie 2.0 çalışıyor!

• istesenizde GTX560 ı pci-e 3.0 da kullanamazsınız çünkü 3.0 desteği yoktur.
  • amd'de pcie3.0 olmadigi icin anlamiyorum nasil olur ama 1-2 fps farkediyor 3-2 olmasi o kadarini biliyorum.
  • h0p3 H kullanıcısına yanıt
    Bak arkadaşım ne daha önce 560TI kartını 3.0 da kullanmış olabilirsin, nede mevcut kartını 3.0 da kullanabilirsin.
    Sebebi : aşağıdaki nvidia sayfasında 560 TI detaylarına baktığımda, nvidia bu kartın pcı-ex sürümünin 2.0 olduğunu söylüyor.

Link : nvidia 560TI specs.

Ve işlemcine baktığımda, intel senin işlemcin için besliyebiliceği pcı-ex büs hıznın, pcı-ex 2.0 olduğunu belirtmekte.

Link : intel G2020 specs.

Şimdi bunlara bakıp, kullandığın ne 560 TI ve 650 TI model kartın sende pcı-ex 3.0 çalışması'nın imkansız olduğu çıkıyor ortaya, ama çalışsaydılar, hissedilir hiç 1 fark oluşmıycaktı, yani hiiiiç kafana takıcaın 1 durum yok.

• Ivy Bridge'te, G ve i3 modelleri PCI-E 2.0 destekli.
    3.0 için Ivy'de en az i5 gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Eylül 2014; 16:18:31 >
  • Allah Allah! O zaman kusura bakmayın arkadaşlar ben yanlış biliyormuşum (hatta görmüşüm desem daha iyi). Ama inanın kendi gözlerimle şahit oldum (gerçi o zaman win 8.1 kuruluydu bilgisayarda). Kartı sattığım arkadaşla iletişime geçip dediklerinizi onaylatıcam.

Ama şimdiki ekran kartım pcie 3.0 destekliyormuş arkadaşlar.

http://www.asus.com/tr/Graphics_Cards/GTX650TIBDC2OC2GD5/specifications/

burada belirtilmiş. O zaman i5 için para ayarlamak lazım... :)

Aklıma geldi de acaba win 8.1 yüzünden olma ihtimali var mı? Şimdi win 7 Ultimate kullanmaktayım.

Bir de ben bu physx i nasıl gpu-z te aktif ederim?? takıntı oldu o zamandan beridir.

C sürücüsü içinde'ki. NVIDIA klasörü ve alt klasörlerine kadar ilerlediğinde, physx klasörünü bulup, physx sürücüsünü tekrar kurmayı deniyebilirsin, belki kurulum esnasında bu sürücüde 1 sıkıntı olmuş olabilir veya seçmeli yükleme yaptıysan, belki physx seçmeden sürücüyü kurmuş olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 10 Eylül 2014; 19:30:40 >
    Isletim sistemiyle alakasi yok win 7 ve win 8.1 le uyumludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 way sli cf yapılmıyorsa ikisi arasında fark yok denecek kadar az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 10 Eylül 2014; 19:33:47 >
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler...

Physx klasöründe ki programı çalıştırdım. Modified a tıklayınca seçenekler yok dedi. Repair deyince tekrardan kurdu ama restar atınca hala Physx in Gpu-z te işaretlenmediğini gördüm. Sanırım yapılacak bir şey yok. En yakın zamanda bir i5 işlemci ayarlamak gerekiyor sanırım.

Tekrardan teşekkürler ve iyi forumlar...
    converce'nin de koyduğu resimdeki gibi pc3.0 a geçilmesinin temel amacı bant genişliği arttırmaktır. O ekran kartları zaten alt seviye oldukları için belkide fark %1 bile olmayabilir.
  • Tekli kart kullanımında PCI-E 2.0'ın bir zararı yok. Kulanmaya devam.
  • GTX 560 Tİ ve 650 Tİ BOOST alt seviye? Bir yaşıma daha girdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 11 Eylül 2014; 9:50:59 >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Ben 1 ay kadar önceye kadar kulanıyodum MSI 560 TI TF 2 o.c modelini, 650TI ye bariz fark atıyo, bi çok oyunda'da Boost performansında, fakat genel anlam'da 650TI ile Boost arasında kalıyo, 660TI ve 760 gibi kartları orta seviye sayarsak, 560 TI ve 650 TI boost, 750TI gibi kartlar orta alt seviye arasında kalıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 11 Eylül 2014; 15:12:26 >
  • 750ti ve 650 ti BOOST gibi kartlar orta seviyeye daha yakın kartlar f/p açısından.660ti ve 760 ise üst seviyeye daha yakın kartlar.Alt seviye dediğimiz kartlar gt630 gt420 gibi kartlar.Üst seviye kartları zaten saymamıza bile gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.