Şimdi Ara

PCX uzun yol yapar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yakin zamanda bi scooter alicam.

Fakat bazen keyfi olarak uzun yol yapmak isterim.

PCX bu yonden gider mi bana yoksa Yamaha Xmax daha mantikli midir??

Tesekkurler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

PCX 125 ile Uzun Yol Yapmak

Honda'nın popüler scooter modeli PCX 125, şehir içi ulaşım için ideal olsa da, uzun yolculuklar için uygun olup olmadığı merak edilen bir konudur.

PCX 125'in Özellikleri

PCX 125, 125cc tek silindirli bir motora sahiptir ve yaklaşık 11 beygir güç üretmektedir. Bu güç, şehir içi sürüş için yeterli olsa da, uzun yolculuklarda rüzgar direnci ve yük altında performansı düşebilir.

Scooter'ın yakıt tüketimi oldukça ekonomiktir, ancak küçük yakıt deposu (8 litre) uzun yolculuklarda sık sık benzin istasyonlarında durmayı gerektirebilir.

Uzun Yol Konforu

PCX 125, geniş bir sele ve ayak uzatma platformuna sahiptir, bu da kısa mesafelerde rahat bir sürüş sağlar. Ancak uzun yolculuklarda, sele daha az destekleyici hale gelebilir ve ayak uzatma platformu çok dar olabilir.

Scooter ayrıca rüzgar koruması sunmaz, bu da yüksek hızlarda rüzgar yorgunluğuna neden olabilir.

Bagaj Kapasitesi

PCX 125, küçük bir bagaj gözüne sahiptir ve bu göz uzun yolculuklarda gerekli tüm eşyaları sığdırmak için yeterli olmayabilir. Dış bagaj kutuları eklenebilir, ancak bu, aerodinamiği daha da kötüleştirebilir ve yakıt tüketimini artırabilir.

Sonuç

PCX 125, kısa şehir içi sürüşler için uygun bir scooter olsa da, uzun yolculuklar için en ideal seçenek değildir. Sınırlı güç, yakıt kapasitesi, konfor eksikliği ve bagaj kapasitesi, uzun mesafelerde zorluklar yaratabilir. Uzun yolculuklar planlıyorsanız, daha büyük ve daha iyi donanımlı bir motosiklet veya scooter düşünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güvenlik,Konfor,Performans konusunda Xmax Abs daha iyi tercih olur.
  • Xmax daha pahali.

Hani PCX giderse rahat ona yonelim.

Ama uzun yolda siser belki.

Xmax cok mu yakar PCX'e gore hocam??
  • Dostum bu tamamen seninle alakakı işin acıkcası neden dersen ben 1 gün icinde 526 km yol yaptım ama xmax alırsan yakıt cok bakım maliyeti yuksek yani her halde xmax sana tuzlu gelecek bu 11000 km pcx ile yol yaptım xmaxe hic gereksinim duymadım ha nerede lazım olur otoban ve uzun yolda
  • racert R kullanıcısına yanıt
    Bakimi cok mu pahali??

Honda da kazik sayilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Xmax daha pahali.

Hani PCX giderse rahat ona yonelim.

Ama uzun yolda siser belki.

Xmax cok mu yakar PCX'e gore hocam??
    Limitlerde kullanılmadığı sürece araç ne olursa olsun şişme,performans sorunu vb.. olmaz.

Her iki motorda 90 sabit 3lt civarı yakar. Şehir içi yakıt konusunda Pcx daha avantajlıdır.

Abs için xmax alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Limitlerde kullanılmadığı sürece araç ne olursa olsun şişme,performans sorunu vb.. olmaz.

Her iki motorda 90 sabit 3lt civarı yakar. Şehir içi yakıt konusunda Pcx daha avantajlıdır.

Abs için xmax alınır.

Alıntıları Göster
    pcx şişer diyen ler , o radyatör ü süs için mi koymuşlar peki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Engelss

pcx şişer diyen ler , o radyatör ü süs için mi koymuşlar peki ?

Alıntıları Göster
    pcx ile uzun yol yapan var. Hatta bir forumda arkadaş artçılı tatil seyahatine çıkmış ve fotoğraflarını paylaşmıştı. Biraz bünye ve bedeni kapasite meselesi. Motor açısından sıkıntı olmaz ama küçük scooterlarla uzun yol yapmak size biraz eziyet olur. Öncelikle rahatsızdırlar ve sele konforu serttirler, 1 saat sonra totonuz ağrımaya başlar. Dinlene dinlene ancak gidersiniz. xmax ile 2saatte alacağınız yolu pcx ile 3 saatte gidersiniz.

• Biraz Xmax kullanicilarinda duymak isterdim fakat pek kimse yok sanirim.

Bariz daha konforlu mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

pcx ile uzun yol yapan var. Hatta bir forumda arkadaş artçılı tatil seyahatine çıkmış ve fotoğraflarını paylaşmıştı. Biraz bünye ve bedeni kapasite meselesi. Motor açısından sıkıntı olmaz ama küçük scooterlarla uzun yol yapmak size biraz eziyet olur. Öncelikle rahatsızdırlar ve sele konforu serttirler, 1 saat sonra totonuz ağrımaya başlar. Dinlene dinlene ancak gidersiniz. xmax ile 2saatte alacağınız yolu pcx ile 3 saatte gidersiniz.

Alıntıları Göster
    gitmesine gider de konfor,100 km hız gibi etkenler sizi nefret ettirebilir. ama şehiriçi düşünme pcx al.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Abi bende 125 lik mondial var imzamdaki motor defalarca uzun yol yaptım ki PCX çok daha rahat yapar.

PCX 150 8.300 lira bence yeterli olur hem 2.5 litre yakıt tüketimi ile bedava. Benim motor vitesli olduğu halde aynı 2.5 litre yakıyor.

Ayrıca x max çok iyi ancak çok pahalı.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Xmax 125 ya da 150 olsa hic affetmezdim

Bi bulursam Yamaha testi yapicam.
  • quote:

Xmax 125 ya da 150 olsa hic affetmezdim

Bi bulursam Yamaha testi yapicam.

Keşke olsa ben borca girer alırım

Ama PCX de harika motor. Şu an kendi motorumu aldığım bayi honda da satıyor. Vitrinde bir tane beyaz PCX 150 var hergün hayran hayran seyrediyorum 8.300 lira

• Derbi Terra Adventure 125 alırsanız dünya turu bile yapar fiyatı 4500 euro ferco motor satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Derbi Terra Adventure 125 alırsanız dünya turu bile yapar fiyatı 4500 euro ferco motor satıyor.
    yeterki motor olsun 50 cc 1000 cc valla irana bile gidersin dinlene dinlene
  • adam31 kullanıcısına yanıt
    İşte dostum o dinlenme sayısını mümkün mertebe az gerektiren motor lazım.
  • quote:

İşte dostum o dinlenme sayısını mümkün mertebe az gerektiren motor lazım.
    ben marmara turu yaptım hem de 2 kişi...

250'lik al, artçı ile rahat gezersin. 250 tabi daha güçlü, daha atik, 1 kere al tam al. ABS olurda daha iyi olur.

yakıt 4-5 litre olur, bende öyleydi. XMAX can valla.
  • Xmax neden bu kadar pahali anlamadim.

Nerdeyse 2 kati
  • quote:

Xmax neden bu kadar pahali anlamadim.

Nerdeyse 2 kati
    o değilde dün bi bajaj discovery gördüm aklımı aldı resmen neredeyse cbf le aynı boyutlarda biraz inceledim malzeme kalitesi iyi görünüyor e anlatılan kadarda varsa yakıtıda kokluyormuş fiyatta cok uygun 1000km yapmamış 2 eller bile 3250 den satılıyor. İllede scooter demeyecekseniz bi bakın derim seleside geniş ve rahat uzun yol yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

o değilde dün bi bajaj discovery gördüm aklımı aldı resmen neredeyse cbf le aynı boyutlarda biraz inceledim malzeme kalitesi iyi görünüyor e anlatılan kadarda varsa yakıtıda kokluyormuş fiyatta cok uygun 1000km yapmamış 2 eller bile 3250 den satılıyor. İllede scooter demeyecekseniz bi bakın derim seleside geniş ve rahat uzun yol yapılır

CBF ile ayni fiyata mi satiyorlar??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.