Şimdi Ara

PCX uzun yol yapar mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: senolas

o değilde dün bi bajaj discovery gördüm aklımı aldı resmen neredeyse cbf le aynı boyutlarda biraz inceledim malzeme kalitesi iyi görünüyor e anlatılan kadarda varsa yakıtıda kokluyormuş fiyatta cok uygun 1000km yapmamış 2 eller bile 3250 den satılıyor. İllede scooter demeyecekseniz bi bakın derim seleside geniş ve rahat uzun yol yapılır

CBF ile ayni fiyata mi satiyorlar??

hayır cbf 5800 sıfırı şuan discovery 4000 sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Xmax 125 ya da 150 olsa hic affetmezdim

Bi bulursam Yamaha testi yapicam.

Keşke olsa ben borca girer alırım

Ama PCX de harika motor. Şu an kendi motorumu aldığım bayi honda da satıyor. Vitrinde bir tane beyaz PCX 150 var hergün hayran hayran seyrediyorum 8.300 lira

İkisini de test ettim xmax çok daha büyük ve doğal olarak konforlu ama ben acemi olduğumdan sürerken baya çekindim.Pcx de gayet keyifli, hatta başlangıç için daha rahat geldi, motora hakim olmak daha kolay.Bence ilk scooter olarak pcx daha mantıklı.Bir iki sene sonra da x max'e geçilebilir.

Bu arada motosiklet forum sitesinde bi başlık vardı eleman pcx ile Türkiye turu yapmıştı artçılı..

• quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Xmax 125 ya da 150 olsa hic affetmezdim

Bi bulursam Yamaha testi yapicam.

Keşke olsa ben borca girer alırım

Ama PCX de harika motor. Şu an kendi motorumu aldığım bayi honda da satıyor. Vitrinde bir tane beyaz PCX 150 var hergün hayran hayran seyrediyorum 8.300 lira

İkisini de test ettim xmax çok daha büyük ve doğal olarak konforlu ama ben acemi olduğumdan sürerken baya çekindim.Pcx de gayet keyifli, hatta başlangıç için daha rahat geldi, motora hakim olmak daha kolay.Bence ilk scooter olarak pcx daha mantıklı.Bir iki sene sonra da x max'e geçilebilir.

Bu arada motosiklet forum sitesinde bi başlık vardı eleman pcx ile Türkiye turu yapmıştı artçılı..

Facebook ta oldukça büyük PCX grubu var. Her ay 50 PCX tur yapıyor. Çoğu artçılı.

Ben 125 lik hava soğutmalı mondialle bile uzun yol yapıyorum ku 120 kiloyum. Yeterince hızlı gidiyor.

X max ise güzel abi ancak 14 bin lira açıkçası çok ama çok fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapar, neden yapmasın ki?

Son hızı 100-110 imiş. N'olmuş yani? 80-90 ile sağdan rahat rahat gidersin, ceza da yemezsin.
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    İşte son hıza yakın gidince de çok yakabilir.
  • Yaksın

Çok yaksa ne kadar yakacak ki? 100km'de 0.5 veya 1 litre daha fazla
  • Biraz baktım Kymco ve Sym'nin de güzel scooterları var.

Baya kızışmış piyasa
  • Sym joymax, daelim S3 de uzun yol için gayet güzel aletler.Bu arada x max 125 var ama ilginç bir şekilde Türkiye'ye gelmedi.

• gralcan kullanıcısına yanıt
    Fuarda belki gelir

Yamaha bomba patlatır resmen.
  • Hocam istersen Honda Forza'yı bekle, pcx'in satışını etkilemez diye düşünürlerse fuara getirirler belki.Bence tam manasıyla pcx-xmax karışımı süper bi alet.

http://www.motoron.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=1307
  • quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

Hocam istersen Honda Forza'yı bekle, pcx'in satışını etkilemez diye düşünürlerse fuara getirirler belki.Bence tam manasıyla pcx-xmax karışımı süper bi alet.

http://www.motoron.com.tr/HaberDetay.aspx?ID=1307

150 cc 10 bine gelsin alırım beyaz rengi akar

• quote:

Arkadaslar yakin zamanda bi scooter alicam.

Fakat bazen keyfi olarak uzun yol yapmak isterim.

PCX bu yonden gider mi bana yoksa Yamaha Xmax daha mantikli midir??

Tesekkurler.

1- kaç kilodasın

2- uzunuol dediğin kaç km hangi mevsimde

3- uzun yolu artçılımı yapacaksın

4-uzun yoldan kastın kaç saat motordan inmeden sürmek

5-motorunu hangi sürat aralığında kullanmak istiyorsun

Öncelikle bu soruların cevabı seçeceğin motoru etkiler her motor uzun yol yapar çinlilerde dahil küçükve zayıf motorlarda her bir saatte mola vermek zorundasın güçlü ve sağlam motorlarda mola vermeden devam edebilirsin

Motorunu yukarıdaki kıstaslara göre hesaplayıp ona göre hangi sınıftan alman gerektiğini anlarsın zirâ söylediğin iki motorda kendi sınıflarına göre güçlü kuvvetli sağlam motorlardır.

• aklında soru işareti bile olmasın canavar gibi motor + su soğutmalı her yere gider ben cb125e ile ankara istanbul yaptım hava soğutmalı motor sırf 125 cc olduğu için gidilmez diyen arkadaşlara inanma
  • pcx şişmez seni nereye istersen götürür...
    uzun yol motoru değil evet ama gitmem demez ben gün içinde 100 km gitmiştim 4-5 defa
    Uzun yol yapıyorsanız bakım aralıklarını kısatlmanızı önerrim benim kullanımım mı hatalı bilmiyorum ama servis uzun yola gidiyorsan daha sık getir demişti
  • Pcx son yıllarda gördüğüm Vespa scooterler hariç en güzel scooter. Aerodinamiği muhteşem. Scooter hatları çok zarif ve modern. Honda bu scooter ile yüksek cc'li olan scooterlara ayna vazifesi görüyor. Tıpkı 250cc'lik Cbr sport motosiklet modeli gibi. Sür hoşuna giderse ilerde daha iyisini al mantığı. En iyisi de budur zaten. Uzun yol gitmeye gelince sorun çıkarmaz. Bu bir şehir motosikleti ama uzun yolda da gayet rahat gidebilir. Sebebi ise scooter işçiliği. Motor gücü 150cc olmasına rağmen 150cc üzerinde güç üretiyor ve yakıtta cimri. Mühendislik örneği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminatorm -- 4 Aralık 2014; 20:11:22 >
  • terminatorm T kullanıcısına yanıt
    Radarima Yamaha X-City de girdi.

X-Max ile ayni motor ve 2.000 daha ucuz

• Bir de çok uzun yol yapacaksan niye sukuter bakıyorsun ki?

125-150cc civarı manuel debriyajlı bir motor rahat rahat işini görür, hem fiyat olarak da çok daha ucuza gelir:

Bajaj Boxer 150cc 12BG 2750TL (Biraz makyajla süper olur, çok da az yakıyormuş 2L/100km civarı)

PCX uzun yol yapar mi?

Honda CB125E Ace 125cc 8.72BG 3000-3500TL

Yamaha YBR125 balansörlü titreşimsiz 9.79BG 4900-5000TL,

Bajaj Discover 125cc çift bujili 4 valfli 13BG 4150TL,

Hero Glamour 125 çift bujili mikroişlemcili ateşleme 9.1BG 3900-4000TL,

Hero Pleasure 150cc 14.4BG 5250TL

TVS Apache 150cc 13.5BG 5000-5400TL

Haojue(Suzuki) DA135S 135cc çift balansörlü titreşimsiz 11.13BG 4000-4500TL

Haojue(Suzuki) HJ150 150cc 11.26BG titreşimsiz 4800-4900TL...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.