Şimdi Ara

[PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
186
Favori
35.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elinize sağlık ve sizi tebrik ederim hocam çok yararlı bir konu olmuş
  • Dün kitaplarımı toplamıştım, fotoğraflarını atıp böyle gizli bir up yapayım :).

[PDF] Vedddddddd'in YKS Tavsiye Konusu [SAY: 305 | DİL: 90 | Y-SAY: 737]

Bunlar 2 senede çözdüğüm kitapların tamamı oluyor, yani YKS hazırlığında çözdüğüm kitapların tamamı. Bir kısmını da bu sene mat/geo paslanmayayım diye öylesine çözdüm zaten :).
    (Tamamı demişken 2-3 kitap kayıp sadece...)

Çıkarımlar:
    -İyi sonuç için fazla kaynağa yani kule kule kaynak dizmeye gerek yok ama yardımı olur tabi çözülürse özenle.
    -Hocalarınızı kaynak konusunda fazla dinlemeyin. Sağdaki kulenin kitaplarının sadece 5 tanesini bu sene kendim aldım, kalanı geçen sene çeşitli gazlarla alınmış kitaplar.
    -Kitapları adım adım alın acele etmeyin. Hem müfredat gibi şeyler belli olmuyor artık yeni düzende, hem de elinizde kalma ihtimalini azaltırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 5 Ağustos 2020; 18:20:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vedddddddd

Dün kitaplarımı toplamıştım, fotoğraflarını atıp böyle gizli bir up yapayım :).

Bunlar 2 senede çözdüğüm kitapların tamamı oluyor, yani YKS hazırlığında çözdüğüm kitapların tamamı. Bir kısmını da bu sene mat/geo paslanmayayım diye öylesine çözdüm zaten :).
    (Tamamı demişken 2-3 kitap kayıp sadece...)

Çıkarımlar:
    -İyi sonuç için fazla kaynağa yani kule kule kaynak dizmeye gerek yok ama yardımı olur tabi çözülürse özenle.
    -Hocalarınızı kaynak konusunda fazla dinlemeyin. Sağdaki kulenin kitaplarının sadece 5 tanesini bu sene kendim aldım, kalanı geçen sene çeşitli gazlarla alınmış kitaplar.
    -Kitapları adım adım alın acele etmeyin. Hem müfredat gibi şeyler belli olmuyor artık yeni düzende, hem de elinizde kalma ihtimalini azaltırsınız.
    denemelerle pisa kulesini dikebileceğine inanıyorum hocam eğer kaybetmediysen :)

• Bu kulelerde tek eksik geçen sene okulun yaptığı genel denemeler hocam. Onları da atayım yalan olmasın şimdi.
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Lise hayatım boyunca akıllanmadığım ilk konu çözemeyeceğim kadar kitap almak oldu. Bu hepimizde ortak galiba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    İşler'e gidip bir sürü güzel kapaklı kitap alırken insan çözerim bütün sene var diye haz yaşıyor ama gerçekler öyle olmuyor...
    Az ve öz çözmek lazım zaten, illa nicelik kasılacaksa denemelerde kasmak lazım.
  • Adam 1 haftada ayt biyo bitirmiş var arkadaş

• Konuyu gördükçe uğruyorum kullandığınız uçlu kalem hangisiydi hocam,konunun etinden sütünden faydalanalım :p

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğunlaşırsanız yapılıyor hocam, biyolojide diğer derslerin aksine mantık oturtmak daha kolay olduğu için o alışma süreci de fazla olmuyor. Yani mesela manyetizmanın istediği kavrama gücü biyolojide hiçbir konuda yok, o açıdan daha hızlı bitirmek mümkün.
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam ben de çok arkalara düştü diye arada upluyorum görmeyen varsa vs. :).

Uçlu kalem tercihim var. Hem de 2-3 senedir kullanıyorum artık aynı kalemi, memnunum.
    Bazen tutukluk yaptığı oldu onda da içini açıp temizleyince kendine geldi.

Silgi klasik Faber-Castell büyük silgi
    Kalem Faber-Castell Grip 1345 yani 0.5 uç

• Hocam apotemi tyt mat gözüme ilişti de çözülmesini önermiyor musun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım önermiyorum. Kendim hiç çözme fırsatı bulamadım yani kendisi kapağı açılmamışlardan ama içini az çok biliyorum göz gezdirmekten ve arkadaştan duyduklarımdan.

TYT mat için biraz aşırıya kaçan bir kitap. Mutlaka kişiyi geliştirir, eminim, ama ne kadar gerekli/mantıklı olduğu tartışılır. Yani ben şahsen aldığım orijinal tyt mat denemesinin ileri düzey denemelerini çözmedim çünkü TYT için kendini "ileri" seviyeye kasmak ne kadar mantıklı? ÖSYM'nin asla soracağı sorular koymuyorlar. Bence bu kitap da öyle, şüphesiz geliştirir ama bu kadar kasıp zaman adamaya gerek var mı, 345 TYT mat gibi nispeten basit bir kitap bile yeterli olabiliyorken?

Benim düşüncem böyle. Çözen birine denk gelirseniz yine ona da sorun tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vedddddddd

Sanırım önermiyorum. Kendim hiç çözme fırsatı bulamadım yani kendisi kapağı açılmamışlardan ama içini az çok biliyorum göz gezdirmekten ve arkadaştan duyduklarımdan.

TYT mat için biraz aşırıya kaçan bir kitap. Mutlaka kişiyi geliştirir, eminim, ama ne kadar gerekli/mantıklı olduğu tartışılır. Yani ben şahsen aldığım orijinal tyt mat denemesinin ileri düzey denemelerini çözmedim çünkü TYT için kendini "ileri" seviyeye kasmak ne kadar mantıklı? ÖSYM'nin asla soracağı sorular koymuyorlar. Bence bu kitap da öyle, şüphesiz geliştirir ama bu kadar kasıp zaman adamaya gerek var mı, 345 TYT mat gibi nispeten basit bir kitap bile yeterli olabiliyorken?

Benim düşüncem böyle. Çözen birine denk gelirseniz yine ona da sorun tabi.
    Anladım hocam

• 1-)Test kitabi speed run ne oluyor hocam denemeyi turlamak tarzı bir şey mi?
    2-)Dönmesel program mi yaptınız mesela 1 hafta tyt fizik 1 hafta biy bitirime tarzı Bunu yararları faydaları ne oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 5 Ağustos 2020; 20:28:31 >
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    1) Yok hocam ya speedrun demem işin komedisi . Yoksa ciddi bir anlamı yok. Mesela işte akşam yemeğinden sonra geceye doğru oturuyordum masaya. Diyelim ki açıyordum Palme B biyoloji, sabaha kadar gidebildiğim en uzak sayfaya kadar çözmeye çalışıyordum. Bu şekilde 258 ayt biyoloji, 104 ayt fizik sorusunu bir günde bitirdiğim oldu mesela. Speedrun ile kastım buydu, soru bankasında fazla sallanmamak yani. Ama bu bir teknikten ziyade bir mecburiyetti zamanım az olduğu için. Ha hiçbir faydası da yok değil, bir kitabın başından sonuna ne kadar kısa sürede gelirseniz bitince başını o kadar iyi hatırlarsınız neticede. İhtiyaca göre bakmak lazım böyle şeylere, zaten soru çözüp deneyim edindikçe insanın kendi düzeni de ortaya çıkıyor.

2) O şekilde dönen programlar yapmadım çünkü aslında genel olarak programlar yapmadım pek. Benim planım daha çok "Şu kitabı/dersi bitireceğim, şu kadar sürede bitebilmeli" tarzındaydı. Mesela fen dersleri için konu anlatımların hepsinin saatlerini toplayıp günde 2x ile ne kadar izleyebileceğime göre bitirmem gereken süreyi bulup onu hedeflerdim. Aynı şeyi soru bankaları için de yapardım, mesela orijinal geo'yu paslanmamak için kullanıyordum, günde 20-30 soru çözsem yeterliydi, buna göre takvimime önümdeki bir ay boyunca 20-30 soru orijinal geo yazdım, bir nevi kendime ödev verdim. Ben dönen programlardan ziyade bir şeye başlayınca ona bütün dikkatimi vererek bitirip başka şeye geçmekten yanayım. Mesela TYT-AYT birlikte götürme fikrini de sevmem, konuda zaten demiştim TYT temeli önemli diye, eş zamanlı AYT götürmek suyu bulandırır.

Bende turlama tekniğiyle kitap cozuyorsunuz zannetmistim o yüzden :)
    Teşekkürler cevap için

Hem up olsun hocam görmeyen görsün kalemin halinden belli nasıl çalıştığın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt

Kalem de konuşuyor hocam doğru söylüyorsunuz
    Ayt mat’ı nasıl öğrendiniz

• "Her neyse, bu özel okulda matematik dersi mantık konusu ile başlıyordu ve ben çok fazla zevk almaya başladım. Genel olarak derslere ilgiyle yaklaşır olmuştum."
    Başlangıcı böyle oldu.
    Sonra sene içinde okulda hangi konu işleniyorsa onun sorusunu çözdüm Esen/Yayın denizi/vs. rastgele kaynaklardan. Böylece minik bir giriş olmuş oldu ama matematiğim yine süper değildi. 12. sınıfın başında sıfırdan başlayarak geometrimi geliştirdim, TYT matematik geliştirdim 345 soru bankası gibi şeyler çözerek.
    TYT temelini bu şekilde güzel atınca 11'den aklımda kalanlarla birlikte AYT'ye özel bir çalışma yapmama gerek kalmadı, kafama konular direkt oturuyordu/oturmuştu. Bir tek Apotemi LTİ fasiküllerini çözdüm AYT matematik adına, sonra da okulda yapılan denemeler hep. Bu sene yaptıklarımı saymadım, onlar zaten öğrenmek değil unutmamak içindi daha çok.

-Konuda dediğim gibi 3blue1brown tarzı matematik ufkunu genişleten videolar izlemek
    -Her türlü soruyu kurcalamak, uğraşmak
    -TYT temelini çok iyi atmak

Böyle şeyler sayesinde öğrendim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.