Şimdi Ara

PDF Word çevirici Türkçe karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
46.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çal›flma ekonomisi, emek arz ve talebinin karfl›laflt›¤› ve eme¤in fiyat› olan ücretin
    belirlendi¤i emek piyasalar›n›n iflleyifli ve bu piyasalarda ortaya ç›kan sorunlarla
    u¤raflan bir disiplindir. Bu yönüyle çal›flma ekonomisi, modern toplumlar›n karfl›
    karfl›ya olduklar› sosyal ve ekonomik sorunlar›n pek ço¤unun anlafl›lmas›na ve bu

Sorun gördüğünüz gibi arkadaşlar.

AÖF ders kitaplarımı PDF den Worde çevirmem lazım.Fakat çevirirken böyle çeviriyor.Bunu eksiksiz çeviren tek program sanırım finereader oda paralı.(en az 6 tane çeviri programı denedim.)

Bu konuna bana yardım edebilecek var mı ? Çeviririm diyen varsa upload sitesine yükleyeceğim kitaplarımı.Oradan indirir Word dosyası şeklinde bana geri dönüş yapar ?

Ya da bir yöntem söyleyin ben yapayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

PDF'den Word'e Çevirirken Türkçe Karakter Sorunu

PDF'den Word'e çeviri yaparken Türkçe karakterlerin değişmesi yaygın bir sorundur. Bu sorun, farklı karakter kodlamaları nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

PDF'ler genellikle Unicode karakter kodlamasını kullanırken, Word varsayılan olarak ASCII karakter kodlamasını kullanır. Bu nedenle, PDF'den Word'e kopyalanan Türkçe karakterler ASCII karşılıklarına dönüştürülür ve bu da bozuk karakterlere yol açabilir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Word'de "Dosya" menüsünden "Seçenekler"i seçin.
    • "Gelişmiş" sekmesine geçin ve "Kesme, Kopyalama ve Yapıştırma" bölümünü bulun.
    • "Metni yapıştırırken düz metin biçimlendirmeyi otomatik uygula" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
    • "Metni yapıştırırken özel metin biçimlendirme uygulanacak" seçeneğini seçin ve açılır menüden "Unicode"u seçin.
    • "Tamam" düğmesine tıklayın.

Bu ayarları yaptıktan sonra, PDF'den Word'e Türkçe karakterleri sorunsuz bir şekilde kopyalayıp yapıştırabilmen gerekir.

Ayrıca, aşağıdaki ipuçlarını da deneyebilirsin:

• PDF'yi "Microsoft Print to PDF" yazıcısıyla PDF'ye dönüştürmeyi dene.
    • Adobe Acrobat Reader'da "Diğer" menüsünden "PDF'yi Word'e Dönüştür" seçeneğini kullan.
    • Üçüncü taraf PDF dönüştürme yazılımları veya çevrimiçi hizmetler kullan.

Bu çözümlerden herhangi biri Türkçe karakter sorununun çözülmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

Ya da bir yöntem söyleyin ben yapayım.

Merhaba,

çeviriyi yapıp tamamladıktan sonra, türkçe karakterler yerine konan işaretleri tespit edin.

Mesela yazıdan gördüğüm kadarı ile :
    ı = ›
    ş = fl
    ğ = ¤

CTRL + H tuşlarına basın.

karşınıza bul ve değiştir penceresi açılacak.
    aranan değere türkçe karakter yerine konanı yazın. (Örnek ¤)
    yeni değere türkçe karakteri yazın. (Örnek ğ )
    tümünü değiştir'e basın.

Bunu her türkçe karakter için ayrı ayrı yapmanız gerekir.
  • alacatan kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam bende öyle yapıyorum artık.
  • ABBYY FineReader 10 Professional Edition

ben bunu kullanıyorum öneririm.
  • solid converter PDF denediniz mi
  • Pdftoword

bu siteyi denediniz mi? Siteye çevireceğiniz .pdf dosyasını ekleyin, mail adresinize word dosyası olarak gonderiyor. bizzat denedim.
  • akcan kullanıcısına yanıt

Allah senden razı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.