Şimdi Ara

Pdr mi Hukuk mu yardım lutfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstediğin, sevdiğin mesleğe yönel, o eğer hukuksa ve savcı veya hakim olmak istiyorsan torpil yoksa zor, olabilir ama baya bir torpil dönüyor o işlerde.
  • Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    sen ne tercih yapcaksın hocam tm misin
  • baltalı adair savcısı B kullanıcısına yanıt
    Sene başından beri hukuk istiyorum hocam, arada psikoloji felan da düşündüm de sadece akademik anlamda başarılı olabilirdim herhalde, insanlara manevi açıdan bir katkım olmaz diye hukuka devam. Sadece hukuk yazıcam tercihlerime. Neye ilginiz, yeteneğiniz varsa ona göre gidin hocam, sevmediğiniz meslekte sırf itibar ve para var diye seçmeyin bence, insan için itibar tabiki de önemli ama mutlu olacak mısınız, onu kendinize sormanız lazım.
  • Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    hocam nasıl soylesem bilmem ki yani bize okulda hukuk ya da pdr alan dersleri verilmiyor ki ben nerden bilebilirim hangisini sevdiğimi istediğimi :(
  • baltalı adair savcısı B kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam, rehberlikçiye danış daha sağlıklı olur. Pdr'yi sırf rahatlığı için istediysen boşver geç onu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Tekmesi -- 4 Temmuz 2015; 5:40:14 >
  • Gençler ben de lisenin başından beri hep pdr istedim ama şimdi tm3 sıralama 19600lerde ve hukuk kafamı kurcalamaya başladı. Adanalıyım ve çukurova hukuk geliyor ama ben gazi pdr okuyacağım galiba napsam bilmiyorum. Aslında rahatına düşkün tembel bi kızım hem öğretmen lisesi mezunuyum pdr tam benlik lisede de yattım ünide kendimi kasmak istemiyorum ama işte hukuğun prestiji insanı çekiyor. Sırf bunun için de gidilmez yani şimdi 4 yıllık bölümü 6 yılda bitirmek hatta bırakmak da var. Ne etsem ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk için bazı özelliklerin olması lazım..
    Mesela kitap okuma alışkanlığın. 4 Yıl boyunca okuyacagın kitaplarla kule yapabilirsin
    Mesela okuduğunu anlaman. Veya ezber yeteneğinin olması. Hukukta çok önemlidir.

PDR İse çok daha rahat ve ataması kolay olmasına rağmen ülkemizde tercih sayısı nedense az. Bence PDR yaz çünkü sen kendini PDR göre hazırlamıssın. 4 yıl sonunda tekrar sınava girme ihtimalini düşün hukuk için..
  • Merhaba, ben de hukuk çok istiyorum. Sıralamam 31.851, tercih listemi hukukla doldurdum. Hukukun zor bir bölüm olduğunu, bitiren birçok avukatın açıkta olduğunun farkındayım. Giderek ayaklar altına düştüğünün de farkındayım.
    Hukuku toplum yararına kullanmak ve bir şeyleri iyileştirmeye çalışmak için tercih edeceğim. Hukuk için genel kültürünün iyi olması lazım, siyasetle, gündemle içli dışlı olman lazım. Kitaptır, felsefedir, bunlara açık olman lazım.
    PDR'ye gelince. Babam pdrci, etrafımda da birçok insan var.
    En rahat mesleklerden, atama sıkıntısı yok. Maaşı yüksek ama mesleki doyum var mı? Bence yok.
    Yani pdr okudun diye okulda çalışmak zorunda değilsin, o garanti olarak elinin altında durur zaten.
    Ama sen bilirsin. Birinde özgür olacaksın (riskli de olsa) birinde memur olacaksın. Biri riskli ama kendi işinin patronu olacaksın. Biri garanti, devlet memuru olup, düzene ayak uyduracaksın. Daha düzenli bir hayatın olacak falan filan.

• uantakya U kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi hukuk okuyup yükselip büyük paralar kazanıp belli bir birikimden sonra tekrar hazırlanıp pdr de okuyabilirim mesela ama bu kadar zorlamaya gerek var mı ki hem ben istemeyerek gittiğim hukukta yükselebileceğimi de sanmıyorum büyük çevreler gerek fazlasıyla

• ünüversteli Ü kullanıcısına yanıt
    hayatım bana bunları sen diyorsan burda konu açmasaydın keşke direk PDR yazsaydın. Madem hukuk istemiyorsun yada ilgin yok ne diye yazacaksın?? Git iyi bi şehirde pdr oku sonrası sana kalmıs. En azından 4 yıl gülerek zevk alarak okursun
    Konuyu ben açmadım zati :) yaa aslında sırf havasından hukuğa gidilmez millet de ne derse desin kazanamadı desin isterse tembel desin biri pdr ye laf edince savunasım geliyor benim için en mantıklısı pdr. Düzenli bi hayattan daha fazla ne ister ki bi insan ilerde aileme de vakit ayırabileceğim daha ne

ahaha :) kardeşim senin tercihlerini ben yapabilir miyim? sadece pdr yazacan.. :D
    Hahah hazırladım zaten hacettepe pdr, ankara pdr, gazi pdr, çukurova pdr, çukurova(i.ö.) pdr, niğde pdr :) bütün ihtimalleri düşünmek lazım :D

Aynı durumdayız özele gelsene destek oluruz birbirimize

• quote:

Orijinalden alıntı: Adjor

Merhaba, ben de hukuk çok istiyorum. Sıralamam 31.851, tercih listemi hukukla doldurdum. Hukukun zor bir bölüm olduğunu, bitiren birçok avukatın açıkta olduğunun farkındayım. Giderek ayaklar altına düştüğünün de farkındayım.
    Hukuku toplum yararına kullanmak ve bir şeyleri iyileştirmeye çalışmak için tercih edeceğim. Hukuk için genel kültürünün iyi olması lazım, siyasetle, gündemle içli dışlı olman lazım. Kitaptır, felsefedir, bunlara açık olman lazım.
    PDR'ye gelince. Babam pdrci, etrafımda da birçok insan var.
    En rahat mesleklerden, atama sıkıntısı yok. Maaşı yüksek ama mesleki doyum var mı? Bence yok.
    Yani pdr okudun diye okulda çalışmak zorunda değilsin, o garanti olarak elinin altında durur zaten.
    Ama sen bilirsin. Birinde özgür olacaksın (riskli de olsa) birinde memur olacaksın. Biri riskli ama kendi işinin patronu olacaksın. Biri garanti, devlet memuru olup, düzene ayak uyduracaksın. Daha düzenli bir hayatın olacak falan filan.

Sen kibris hukuk işini naptin gorustünmü şubeler le kibris yazcakmisin yoksa pdr mi

• gladyatör0652 G kullanıcısına yanıt
    Yazacagım devlet hukuklarından sonra görüstüm ama sadece iki üni yazacagım Doğu Akdeniz ve Lefke Avrupa. Valla Doğu Akdeniz'i buradaki devletler kadar istiyorum çıkar mı bilmem sıralaması burayla eşit neredeyse. Hukuk eğitimi cidden çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adjor

Yazacagım devlet hukuklarından sonra görüstüm ama sadece iki üni yazacagım Doğu Akdeniz ve Lefke Avrupa. Valla Doğu Akdeniz'i buradaki devletler kadar istiyorum çıkar mı bilmem sıralaması burayla eşit neredeyse. Hukuk eğitimi cidden çok iyi.

Çok sağlam eğitimi ver ama sonuçta kibris üniversitesi seneye kalmayi dusumuyormusun ve ankara ve istanbuldaki %50 burslu hukuklari

• gladyatör0652 G kullanıcısına yanıt
    Mezunum zaten bir sene daha kaldıramam :/

• psikoloji mi pdr mi diyenleri anlıyorum,gerçekten anlıyorum çünkü çok benziyorlar birbirlerine
    ama pdr mi hukuk mu
    psikoloji mi hukuk mu diyenleri
    anlamıyorum arkadaş
  • sorun anlamamak degıl kararsızlık hocam hangımız soyleyın bana lısede pdr hukuk psikolojı alan derslerini aldı gordü sevdi sevemedi nerden bilecegız vahiy mi gelcek bize ya ben de sizi anlamıyorum dogrusu :(
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.