Şimdi Ara

Peki Hangi Cihaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sizce hangi cihaz ?
    1 - 2 haftadır araştırma yapıyorum benim bütçeme en uygun cihazlar ( Maksimum 1.400 - 1.500 ) aşağıdakiler sizce bunlardan hangisini almalıyım ? Hangisinin + sı çok - çok fiyatına göre en uygun hangisi ? bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

#Professional değilim fotoğraf çekmeyi seven birisiyim ilk kez böyle bir cihaz alacağım için pek bilgim yok. Almışkende azcık iyi bişe almak istiyorum.. Çiçeğin böceğin arkadaşlarımın fotoğrafını çekmek için almak istiyorum.

- Nikon D5100 ( Bu biraz tuzlu gibi. )
    - Canon SX500IS
    - Nikon D3100
    - Canon EOS 1100D
    - Fuji Finepix HS30 ( Bu cihazı çok öven var çok sövende. )

• Listene 1100D yerine Canon 600D yi ekleyebilirsin. 1400TL'ye alınabilecek bir makine. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.
  • Canon 1100D + 50mm lens al bence, 50mm ile de arkadaşlarının fotoğraflarını çekersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowkinq

Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sizce hangi cihaz ?
    1 - 2 haftadır araştırma yapıyorum benim bütçeme en uygun cihazlar ( Maksimum 1.400 - 1.500 ) aşağıdakiler sizce bunlardan hangisini almalıyım ? Hangisinin + sı çok - çok fiyatına göre en uygun hangisi ? bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

#Professional değilim fotoğraf çekmeyi seven birisiyim ilk kez böyle bir cihaz alacağım için pek bilgim yok. Almışkende azcık iyi bişe almak istiyorum.. Çiçeğin böceğin arkadaşlarımın fotoğrafını çekmek için almak istiyorum.

- Nikon D5100 ( Bu biraz tuzlu gibi. )
    - Canon SX500IS
    - Nikon D3100
    - Canon EOS 1100D
    - Fuji Finepix HS30 ( Bu cihazı çok öven var çok sövende. )

Bu işin fiziksel ölçülebilir ve göz ile görülebilir tartışmaya yer vermeyecek bir gerçeği var. Fakat bu gerçeğe bakmak yerine bir sürü yan etkilere bakarak insanları şaşırtıyorlar. Siz de kendiniz bakın ve kararınızı verin bence. Dijital fotoğrafın görüntü kalitesine etki eden en önemli unsurlardan birisi sensör. Sensör boyutu olarak önemli farka sahip olan iki makina arasında size vereceği fotoğraf kalitesi de o derece farklı oluyor.
    -
    Şuradan fiziksel olarak sensör boyutunun karşılaştırılmasını görelim önce
    http://www.digicamdb.com/compare/canon_eos-rebel-t3i-vs-nikon_coolpix-p510/
    Diyor ki ölçüler, sensör yüzey alanı Canon600D:332.27 mm² - Nikon P510:28.46 mm² - Yaklaşık 12 katı büyük !
    -
    Şimdi bu kadar büyük, teknoloji her şeyi ufacıcık alana sığdırıyor, büyüğünün bir önemi yoktur diye düşünenler olabilir ! Bakalım bu fark fotoğrafa nasıl yansıyor ?
    APS-C sensöre karşı compact sensör fotoğraf kalitesi karşılaştırması - bakmak için * TIKLAYIN *
    -
    Makinaların ISO başarımı, renk derinliği algılama gibi özelliklerini test edip yayınlayan bir başka kaynak site daha - * TIKLAYIN BAKIN *
    -
    * Yukarıdaki fotoğraf kalitesi karşılaştırması ISO400'dedir ! Yeri gelir ISO800, ISO1600'de ve hatta daha yukarıda da fotoğraf çekmek gerekebilir ! Hatta eğer dikkat ederseniz üretici makinanın özelliklerini listelerken ISO 6400 falan da yazar. Karşılaştırma ekranındaki ISO bölümünde 400 olarak gördüğünüz bu ayarı eğer 1600'e çıkarırsanız elde edeceğiniz fotoğrafın sensör boyutuna göre ne derece kaliteli olabileceğini görebilirsiniz. Bazı arkadaşlar bu bilgilere rakamsal bilgi olarak bakarlar ve ne olduğunu pek bilmezler. O sebeple mesela "Nikon P510'un maximum ISO'su 3200 ama bilmemne markanın şu modelinin maximum ISO'su 6400 demek ki daha iyi" şeklinde düşünebilirler. Oysa yukarıdaki test-karşılaştırma fotoğrafından bakacak olursanız bu kompakt makina sensörüne sahip makinaların tümü ISO400'den sonra çok kötüdürler. ISO800'de iyi fotoğraf denebilecek fotoğraf vermezler. Hal bu iken bu sensöre sahip makinalardan fabrika tarafından üzerine 3200 yada 6400 ISO yazılmasının fotoğrafın sonucuna zerre faydalı etkisi yoktur !

* Bu bilgiler ve kaynaklar ışığında istediğiniz fotoğraf kalitesi ise buna etki eden temel unsuru görmüş oldunuz. Araştırmalarınızı buna göre yaparsanız herhalde listenizdeki bazı makinaları kendiniz eleyeceksinizdir. Artık tek tek size şu iyi, bu değil demek gerekmez sanırım. En azından listenizi kısaltır, şu mu şu mu ve neden gibi bir soru ile başbaşa kalabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Mart 2013; 2:03:21 >

• Teşekkür ederim beyler ilgilendiğiniz için hepsini göz önünde bulundurucam. :)
    @jiddi Sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum ilginden dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowkinq

Teşekkür ederim beyler ilgilendiğiniz için hepsini göz önünde bulundurucam. :)
    @jiddi Sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum ilginden dolayı

Rica ederim... Umarım sizi memnun edecek bir modele ulaşmanıza faydam olur. Eminim konuya dahil olan ve olacak diğer arkadaşların da bilgileri faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Mart 2013; 21:41:06 >
  • Biraz zorlanarak d5100 almanı tavsiye ederim. Fotoğraf kalitesinde yazdıkların arasında açık ara En iyi makina. Ben size aynasız sony Nex f3 modelini şiddetle tavsiye ederim en yakın dostlarıma d5100 600d gibi DSLR yerine taşınması kolay ve yüksek iso ve maksimum fotoğraf kalitesi için nex f3 tavsiye ediyorum. En son 6. F3'ü bugün kuzene aldırdım ve artık çevremde aynasız mustafa diye bahsediliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.