Üstüne üstlük partisini de seçimden men edeceksin. Büyükşehir ise komple il genelinde seçime giremeyecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar? (4. sayfa)
-
-
Belediyelerde limit var zaten Merkezi yönetim tarafından konulan kafana göre öyle borçlanamıyon ki...
Gelirinin belli miktarını geçemiyor borcun. Belli sabit oran var üsttü YASAK. ( Belli bir limite ulaştımı yaa borcunu ödeyecen yada para yok sana diyorlar. Kendin ek kaynak yaratacan yada. )
Bir belediyenin atıyorum 10 milyar TL borcu varsa anla ki o belediyenin yıllık bütçesi 40-50 milyar TL üstüdür.
%25 ini geçemiyordu heralde en sonki düzenleme ile. Yani toplam borç yıllık bütçesinin yüzde 25'ini geçemiyordu. Bu belediyeler şimdi ağlaşıyor yaa yok AKP'den bize geçti çok borç var falan flan onların hepsi yasal limitlerde borçlar zaten. Devletin izin verdiği seviye o. ( CHP'li belediyelerede DEM'li belediyelere aynı şartlar borçlanma konusunda. Ama adam yatırım yapmıştır bir hizmet yapmıştır borçlanılır yani bunlar sorun sıkıntı olmaz.)
Üstüne kredi çekecek veya borç alacaksa Cumhurbaşkanlığından İMZA ALMASI LAZIM. Yani hazine garanti veriyor borca tamam bu belediye öder ama ödemezse ben öderim diye
-
Tecrübe iyidir derken? 600 dairesi olan adama mı verecektim?
-
Boşuna tartışiyorsunuz.
Ne kadar az siyasetçi,belediyeci o kadar iyi.Hizmet mizmet ayağına paralarımız çarçur ediliyor.Torpillisi mi dersin,hiç bir iş yapmadan para hüpleteni mi dersin,akrabasını kayıran mi dersin yoksa parayı babasının parası gibi dağıtan mı dersin!!??Hangisinden ararsaniz maşallah ayrımsız her partimizde bol bol var.
Bari az olsunlarda vergi yükümüz azalsın ve azar azar da olsa biz zenginleşelim.Yanlış mı düşünüyorum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendisi yıllardır insanların gününü ve geleceğini karartan kişileri desteklediği için tecrübeli. Onu söylüyor herhalde.
-
Hayır hem milleti chp'lisin diye yaftalıyor, işte onlara verirsen öyle olur diyor. Benimsediği partidekiler çok masum sanki. Ben ne chp'li ne ak ne de başka parti tutarım. Oy'umu Mansur'a verdim. 600 daireli adama verecek değildim. Ama Mansur'da artık kendini toparlamalı. Bugün Ankara'da yolda ırgat gördüm kadınları. Bu soğukta çiçek ektiriyor Mansur. Adam sesimi duymuş. Ben ona soğukta çiçek ek demedim. Ne kadar yaşar eksi 8 de bu çiçekler. İstanbul Ankara gibi soğuk değil ki? Ama rahmetli Kadir Topbaş varken de İstanbul yine böyle hep çiçekli, düzenli idi. İmamoğlu'nun bunu devam ettirmesi güzel bir şey. O çevre düzeni, çiçekler insana pozitif enerji veriyor.
Bizimki de çok su gidiyor diye dekoratif taş diziyor
-
senin belediyelerin ödüyor mu kİ? onlar ödesin. AKAPE li belediyelerin çoğu batık, devlet desteği ile ayakta kalıyorlar.
-
herkes uyuyor. ya birbirinizle kapışıp niye üste çıkmaya çalışıyorsunuz ki?
geleninde de kabahat var, gideninde de. bence gidenin kabahati gelenin kabahatinden her zaman daha büyük oluyor. hele dile kolay, kaç sene değil mi? yapabileceklerin varken yapmamak. hiç öyle sahaya inmeye gerek yok. arıza daha meclisten başlıyor. sahada da tamirat ve onarım devam ediyor.
yani demek istediğim hayatın akışı devam eder, buna katkıların için de mücadele edersin. nasıl yaparım, ilave ederim diye. bizde gelen gidenle, giden de gelenle uğraşıyor. her şey için bir çok örnek var. kısaca bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. bunların hepsi boş işler. kıyamete az kaldı. belediye felan kalmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 20 Aralık 2024; 5:10:32 >
-
Bu konuda haklısın.
Bu da sizin talihsizliğiniz olmuş.
Mansur Başkan tecrübeli, çalışkan biri, fakat partisi yanlış. Bunu tecrübe ve zaman ile anlayacaksınız zaten.
-
Muhalefet mi muhalefet ne arar la Türkiye'de. Olsa olsa Amerika'nın yedek planıdır o.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X