Şimdi Ara

Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya ben ne güzel uzaktım lanet olası comnet patlayınca tekrardan dh sardık.

Ben şu adamlardaki yüzsüzlüğe gelemiyorum.

yukarıda baş trollerden biri konserlere laf söylemiş ki bence belediyenin görevi olmamalı.

yahu bu konserler chp ile mi başladı ? chp düzenleyince auwww..

Yok konferans yok seminer adı altında kendi yandaşlarına belediye bütçelerinden milyonlar akıtılırken ses yok ..

2.dönemdir belediye yöneten kesime yüklenebildikleri tek konu konserler ..

Ya daha neler neler vardır , ben şu yolsuzluğu unutamıyorum . Rakam olarak çok cüzidir ama adamlardaki pervasızlık nasılsa bize kimse dokunamaz rahatlığı beni çıldırtmıştı.

sendika.org
    Sayıştay raporuna göre AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin “hayatın olağan akışı”na aykırı harcamaları
    https://sendika.org/2019/04/sayistay-raporuna-gore-akpli-arnavutkoy-belediyesinin-hayatin-olagan-akisina-aykiri-harcamalari-543797

24 saat tur atsa olmaz

Boğaz gezisi:

10 sefer yapılacağı, her sefere en az 500 kişinin katılacağı, katılımcılar için çorba, 200 gr kavurma, 90 gr baldo pirinç pilavı, ikişer adet tulumba tatlısından oluşan öğle yemeği 10 bin su, 5 bin meyve suyu verileceği hüküm altına alınmıştır. Ayrıca, her gezinin en az 4 saat süreceği, vapurun en az 500 kişi kapasiteye sahip olması gerektiği belirtilmiştir. İncelemede, gezide kullanılan geminin kapasitesinin 127 olduğu tespit edilmiştir. Günün 24 saatinin tamamında ara vermeksizin her 4 saatte bir gezi yapıldığı düşünülse bile gün boyunca en fazla 6 gezi yapılabileceği, geminin kapasitesi hesaba katıldığında; günde 762 kişiden fazla yolcu taşınamayacağı, 5 gün boyunca ise en fazla 3 bin 810 kişinin geziye katılabileceği görülmektedir. Bu durumda bile idarenin belirtmiş olduğu kişi sayısına ulaşmak mümkün olmamaktadır. Kaldı ki 24 saatin tamamında gezi yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu düşünüldüğünde bir günde belirtilen sayıda kişinin boğaz turuna götürülmesi mümkün görülmemektedir.

Sonrada malum kamu kurumlarına olan itibar zedeleniyor diye sayıştay raporlarının halka açıklanmaması istendi.

• Ha şunu da ekleyeyim , sonra bu trolller istediği gibi çalıp oynasın.

https://www.pwc.com.tr/tr/medya/kose-yazilari/celal-ozcan/sgknin-birikmis-alacaklari-ve-takip-tahsil-islemlerinde-yasanan-sorunlar.html

Sayıştay’ın SGK ile ilgili hazırladığı 2022 yılı Denetim Raporuna göre, SGK’nın Kasım/2022 itibariyle yaklaşık 363 milyar lira birikmiş alacağı bulunmaktadır. 

Yine, SGK’nın belediyeler, bağlı kuruluşlar ve belediye şirketlerinden prim ve gecikme cezası ve/gecikme zammı olarak 38.6 milyar lira alacağı söz konusudur. 

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Forumda her konuya gelip Trollük yapan SENSİN...

Her konuya gelip ALAKASIZ SAÇMA SEY YAZIP KAÇIYORSUN. Azcık kaliteli trollük yap madem yapacan.

Gene bir sürü zırvalamışın ALAKASIZ ALAKASIZ...

SGK pirimlerimi ben nasıl ödüyorsam GSS mi ben nasıl ödüyorsam borcumu ben nasıl ödüyorsam her BELEDİYELERDE ÖDESİN demek bu kadar mı zor ya ? Trollük yapacaksınız diye muhalifçilik oynayacaksınız diye SAÇMALAMALARINIZ yetmiyor birde on takla atıyorsunuz alakasız...

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Kardeşim bundan da yönetici olmaz, olmamış zaten kaybetmiş.

Mevcut bu borçlu belediyeler de sonraki seçimde kaybedecekler.

Halk aptal değil.

• Kayseri, konya, trabzon, samsun belediyelerinin sgk borcu yok mu? Oralara haciz gidiyor mu yoksa chp elindeki belediyelere mi gidiyor?

Muhalefette iş yok. Diyecek seçmenine sizde devlete olan borçlarınızı ödemeyin. O kadar vatandaşa icra gönderip uğraşacaklar mı? Devlette parayı alamasın ülke dursun. Bakalım emekli, memur maaşlarını neyle ödeyecekler?

• Bunlar dün bugün olan borçlar değil, 20 yılın birikmiş borcu, belediyeler muhalefetin eline geçince gündeme getirdiler. Çok zor değil belediye el değiştridğinde kaç milyar sgk borcuyla devrolmuş tespit etmek. Borç miktarı o kadar yüksek ki öyle belediye bütçesiyle ödenecek borçlar değil.

Örneğin birileri sağa sola dino park için milyonlarca dolar dağıtacağına sgk borçlarını ödeyebilirdi.

Muhalif belediyelerin yapacağı şu belediyeyi aldıkları zamanki borcu ve o borcun şimdiye kadar olan gecikme faizini açıklayacaklar ve kendi döenmlerine denk gelen borcu sgk ya ödemye başlayacaklar sonrada iktidar belediyeleri ne yapıyor tüm halkla beraber takip edecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 18 Aralık 2024; 8:48:39 >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    bana hakaret ettiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun OzkanK.  

• turbolineam T kullanıcısına yanıt

Sana bir şey diyen mi var ne hakareti ?

Ben cümlelerimi dikkatli seçerim ve kimseye HAKARET ETMEM.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Hizmet kanlarında yok ki  

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

hükümetlerin vergi borcunu silme hakkı yok, bu konu şaibeli, muhalif kesimin özellikle partlattığı bir konu.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Sen ne güzel akıllar veriyorsun böyle... SS alalım hazır olsun...

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

Birebir aynı cümleyi daha öncede yazmıştım.

Su Sgk primini ne muhalefet ne iktidar belediyeleri hiç sallamamış.

Sgk neredeyse zırt pırt yapılandırmada çıkarmış üstelik.

SGK bütçesi nasıl değerlendirilmiş ayrı bir konuda değerlendirilebilir ama neticede SGK bariz şekilde suistimal edilmiş , ediliyor.

Şimdi bu insan müsveddesi troller bilgi ve ahlak yoksunu oldukları için sadece slogan vari cümleler yazabiliyorlar.

açın 2 satır google dan yazı okuyup paylaşsalar ne ala. O da yok.

Facebook 65 yaş üstüne yazsınlar amenna , burada boş boş bilgi içerik barındırmayan yazılar.

• Ha gecikme cezası + tecil faizinin yıllık %48 olduğu yerde , devlet zararı mı uğratılmıştır sizce..

• Benim troll müsvettelerinden öğrendiğim bugüne kadar tek şey boraltan köprüsü olayıdır.

Yav bir kez olsun bir düzeltme yapsnlar , ek bir şey katsınlar .

Atıyorum desinler tecil faizi buna uygulanmaz değeri şudur bir hatamızı düzeltsinler , yeni bir şey öğrenelim. Ama yok boş heriflerin tek yaptıkları hizmet yokmuş kanlarında , chp demek şu demek bu demek ...

Vergi borçlarını silme hakları yok diyor ver suçu gene muhaliflere atıyor bir tanesi. Yandaşların borçlarını konuşmamak için daha ne diyecekler acaba? 

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Halkın seçim kriterleri arasında bugüne kadar bir kez olsun belediye borcu bulunmuş mudur sizce ?

Ayrıca son yazdığınıza arnavutköylüler çok kızmıştır. Ben de kocaelili olarak ufak bir sitem edeyim bari.

• Muhalif belediyenin borcunu muhalif belediye yapmadı. Devraldı. Kimden devraldı? Devralmadan önce aynı borçlar var iken bu konular niye açılmıyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Aralık 2024; 20:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

İstanbul 7-8 yıldır Chp'de, ödeyecek para bulamamış mı?

Öncesinde de, yine Chp'deydi, Erdoğan Belediye başkanı olunca tüm borçları ödemişti.

Hem, madem bir belediyeyi yönetmek isteyen başkan var, hali ile hepsine göğüs germeli, o da diğerleri gibi olacaksa farkı ne??

Kardeşim bu olay, her partide var,

devlet hepsine tek tek hesap sormalı.

ama şimdilik başı çeken 6 büyük belediye var.

Özgür Özer geçen dedi: eskiden belediye başkanları bu sgk borçlarını bilerek ödemezdi zaten af gelir diye, diyor kendisi.

eskiden devleti dolandırmak kazıklamak vardı, yine var olsun mu demek istiyor?

----

adaletin terazisi herkese lazım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.