arkadaşlar merhaba öncelikle ben 15 yaşına gireceğim yakın zamanda ve bende pektus karinatum olduğunu farkettim yani emin değilim ama deformite onu gösteriyor koronadan sonra inşallah bi doktara gözükeceğim ama her ihtimale karşı yazıyorum buraya.Serüvenimi anlatayım önce babam zayıf olduğumu söyleyip göğüsümün çıkık olduğunu söyledi yani zayıflıktan dedi inşallah öyledir. sonra ben baktımki benle aynı kiloda aynı boyda olan arkadaşımda böyle bişi yok benden kısa zayıf uzun zayıf kişilerdede yok allah allah dedim araştırdım ve zar zor buldum bunu pektus karinatum yani güvercin göğüsü hastalığı tabi bendeki google görsellerdeki gibi abartılı değil. ama ortez yada ameliyat ile çözülebilir deniliyor fakat ameliyat korkutucu geldi fiyatıda pahalı galiba hiç doktorlarla görüşmedik. ortez 1 yıl günde 12 saat kalması lazımmış internette araştırdığım bilgilere göre fakat okula gittiğim için rahatsız eder diye pek yakın değilim benim sorum şu BU PEKTUS GÖĞÜS KAS GELİŞİMİ VE BİRAZ KİLO İLE KAPANIRMI aranızda varmı bu hastalık çünkü çok az görülen ayrıca hiç bir yerde konusu olmayan bir hastalık. daha doğrusu bir deformite iman tahtasının öne çıkıklığı ile oluşuyor beni rahatsız eden unsurlar ise yazın deniz havuz gibi yerlere sıcak havalarda çıplak dolaşamama gibi durumlar insana utanç veriyor gibi geliyor yaşamayan anlayamaz bunu. evet inşallah bu zayıflıktandır yada inşallah kilo ile kapanır. ARANIZDA YAŞAYAN YADA BİLEN BİRİ VARSA CEVAPLARSA ÇOK SEVİNİRİM KİLO İLE KAPANIRMI ACABA. bu arada bana bu aralar sanki biraz daha çıkıklık ilerliyor gibi geldi. Şimdiden teşekkürler
Bir fotoğraf at bakalım.
dostum maalesef kendi fotoğrafımı atamıyorum ama en benzerini bulup atayım
dostum resim bulamadım ama tarif edeyim göğüslerim geride ön iman tahtası tarafı ilerde yani
+++++ up konu up
Ya kendinle barışık olacaksın ya da ameliyat. Alternetafine çok rastlamadım. Benim arkadaşım da bir benzeri. Zayıf/fit arası olduğu için göğüs kasları var gibi duruyo. Sana bağlı. Geçmiş olsun.
Güvercin göğsünün estetik haricinde bir sıkıntısı olmaz; ama beni rahatsız ediyor diyorsan ameliyat olman lazım.
aynn estetik olarak rahatsız ediyor bu yüzden sorum şu ki kilo bu estetikliği kapatabilirmi acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme