Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madtery

Çorumdada bir adet firma buldum

sitesiwww.pelettr.com

neye dikkat etmeliyim

kapali gozle dal,yaktikca kanaat getirceksin.
  • quote:

sitesiwww.pelettr.com

neye dikkat etmeliyim

Üretim başlamamış daha.Fabrika kurulum aşamasında diyorlar.Hayırlısı olur İnşallah.Alıp koklamadan,dokunmadan yakmadan bir şey söylemek zor tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

sitesiwww.pelettr.com

neye dikkat etmeliyim

Üretim başlamamış daha.Fabrika kurulum aşamasında diyorlar.Hayırlısı olur İnşallah.Alıp koklamadan,dokunmadan yakmadan bir şey söylemek zor tabi.

diyorum ki 1 ton kömür yakan bir kömür kazanı ortalama ne kadar pelet yakar?

• Kömürlü kazanda pellet yakan,bir gün bakarsın stokeri yakmışsın.Pellet yakıt pellet kazanında yakılır.Pellet daha hızlı yandığı için stokere geri yanma riski yüksektir.Orjinal pellet kazanlarının tasarımı farklıdır..Pellet yakacağım derken evi yakmayın...

• İçeriği fındık fıstık olan bir yakıt nasıl kömürden güçlü olur, kafa yormak bile zaman kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor_xxx

İçeriği fındık fıstık olan bir yakıt nasıl kömürden güçlü olur, kafa yormak bile zaman kaybı.

Kömürden güçlü olduğunu kim söyledi.Tabi ki hangi cins kömür olduğuda önemli..

Kimse zaten kafadan atarak söylemiyor.Fındık fıstık kabuğu dediğiniz maddelerin yanma esnasındaki kcal belli zaten ölçülebilen bir şey.Pellet kullandığınız odunsu hammaddeye göre 4000 -5000 kcal arasında ısıl güce sahip.Ortalada ise 4500-4700 kcal.Buna sşz inanırsınız inanmazsınız size kalmış.Ama Kanada,Amerika,tüm avrupa inanmış milyarlarca dolar yatırım yapılmış pelket fabrikaları ,bir bildikleri vardır galiba.
    Pelleti anlamak için ellemek,koklamak,yakmak gerekir.Pellet yakan bireysel tüketiciye ,pelletten sora kömürü bedava verseniz ellemez bir daha..

Ayrıca gelecekte yaşanabilir bir dünya için ,kömür,petrol ürünleri,doğagaz değil tamamen çevreci,küresel ısınmaya hiç bir katkısı olmayan,sera gazı olmayan,karbonmonoksit sıfır olan tek atıklardan elde edilen doğal kaynaktan enerji olan PELLET i seçin.

• Güncelleme ! sulu sömine macerasindan vazgectikten sonra ve de sayin Mbirol ile uzunca süren bir tel görüsmesinden sonra ! Kozlusan extra tam otomatik propel 40.000 kcal kazanimizi aldik ve Adapazarina teslim edildi ! !

Simdi geliyoruz 2 asamaya ! ve problemler gene basladi!
    1) kazan servisi adapazarinda ve Hendek te var gözüküyor ! ama kazan hic takilmamis kimsenin bilgisi yok
    2) birkac mühendislik firmasina sordum YERDEN ISITMA + PIS ve temis su (SIHHI TESISAT) +Kazan MONTAJI ve islemeye alinmasi !!!

ARTIK BEN PES DIYORUM ! VERILEN Fiyat teklifleri AVRUPA FIYATLARININ üstünde ! Burdan adam tutsam (SALZBURGTAN ) türkiyede kinden ucuza geliyor !!! isyan lardayim artik !!!!!! bu nasil bir istir !??

kozlusan ile görüstüm yerden isitma icin kazanin uygun oldugunu ve yerden isitma suyunun TAKILACAK olan isinma suyu icin olan BOYLER DEN ayri olarak ayarlanabilecegini izah ettiler !?? sihhi tesiati yapacak olan mühendisler hic duymadik bakmamiz lazim 3 yoluu vana lazim su lazim bu lazim !!
    tam bir kaos icindeyim !! kimse nin tam bilgisi yok !!! artik burnumdan geldi !!

bir yere soruyorsun yerden isitma en iyi kollektör ve borularlarla (MESELA REHAU SYSTEM) 180 metre kare icin (DUBLKEX NET ALAN) 9000 civari diyor ! baskasina gidiyorsun
    6000 lira diyor
    pis ve temiz su bir yere soruyorsun 2000 lira diyor baska yere gidiyorsun 4500 diyor (pis temiz icin iyi bir marka istyorum mesela DIZAYN ELIT vb gibi)
    kazan dairesi kurulumunu hic sormayin !!?? o tamamen MÜHENDISLERIN O ANKI PISKOLOJISI VE HAYAL GÜCÜNE KALMIS ! 5000 isteyende var 12.000 isteyende var ( BOYLER , 3 yollu vana ,genlesme tanki , konjektör , pompa vs vs )
    ACIKCASI toplam teklif olarak 48000 isteyewnde oldu 30000 isteyende oldu 28000 ve 17000 isteyende oldu !!! SASTIM KALDIM !!!!!
    birsey degil sordugun sorulara tam cevapta alamiyorsun GAK GUK CEVAPLAR GELIYOR !??

• 40.000Kcal Kozlusan tam otomatik propel ile sagligini bulacaksin !
    serbest piyasa muhendislerini gonder, pellette pratik tecrubesi olanini zor bulursun, seni hasta ederler.
    sana uzaklar ama kozlu yonetimiyle bi cozum arastir veya mbirol ile kurulumunu gorus mumkunse.
    ummadigin kadar basit oldugunu gordunde teorik muhendislerin konudan mesafelerini az cok anlayacaksin.
  • artik adapazarindan ciktim kocaeli ye dogru bakicam !olmazsa önümüzdeki ay 1 haftaligina Türkiye ye gelecegim istanbul a kadar gidecegim gerekirse ! bizim oranin simarik Mühendislerinden ilallah geldi! Adam bana propel kazani kendisinden almadim diye 1500 lira extra ücret isterim beno kazandan para kazanacaktim diyor ya utanmadan! ben kazani baska bir yerden temin ettim adapazarinda 15.000 civari fiyat cektiler ! ben daha uygun bulup aldim !
  • quote:

quote:

İçeriği fındık fıstık olan bir yakıt nasıl kömürden güçlü olur, kafa yormak bile zaman kaybı.

Kimse zaten kafadan atarak söylemiyor.Fındık fıstık kabuğu dediğiniz maddelerin yanma esnasındaki kcal belli zaten ölçülebilen bir şey.Pellet kullandığınız odunsu hammaddeye göre 4000 -5000 kcal arasında ısıl güce sahip.Ortalada ise 4500-4700 kcal.Buna sşz inanırsınız inanmazsınız size kalmış.Ama Kanada,Amerika,tüm avrupa inanmış milyarlarca dolar yatırım yapılmış pelket fabrikaları ,bir bildikleri vardır galiba.
    Pelleti anlamak için ellemek,koklamak,yakmak gerekir.Pellet yakan bireysel tüketiciye ,pelletten sora kömürü bedava verseniz ellemez bir daha..

Ayrıca gelecekte yaşanabilir bir dünya için ,kömür,petrol ürünleri,doğagaz değil tamamen çevreci,küresel ısınmaya hiç bir katkısı olmayan,sera gazı olmayan,karbonmonoksit sıfır olan tek atıklardan elde edilen doğal kaynaktan enerji olan PELLET i seçin.

Çevreye verdiği zarar hesaplanırsa dediğiniz gibi, ama bu ülkede çevreyi düşünenler azınlıkta.Çevreci olunacaksa daha önemli kaygılar var.Nükleer santral kurmaya çalışanlara tepki göstermeli, işletmesinin atığını akarsulara bırakanlara engel olunmalı.Vatandaş kaç kuruş daha ucuza ısınabilirim derdinde.Parası ancak kömüre yeten vatandaşa çevreci söylemler işlemez. Diğer taraftan vatandaşa ücretsiz kömür dağıtıldığına göre vardır bir hikmeti belkim. :)

• quote:

quote:

quote:

Çevreye verdiği zarar hesaplanırsa dediğiniz gibi, ama bu ülkede çevreyi düşünenler azınlıkta.Çevreci olunacaksa daha önemli kaygılar var.Nükleer santral kurmaya çalışanlara tepki göstermeli, işletmesinin atığını akarsulara bırakanlara engel olunmalı.Vatandaş kaç kuruş daha ucuza ısınabilirim derdinde.Parası ancak kömüre yeten vatandaşa çevreci söylemler işlemez. Diğer taraftan vatandaşa ücretsiz kömür dağıtıldığına göre vardır bir hikmeti belkim. :)

Bizde pellet i kullanım kolaylığı,temizliği,otomasyonu gibi özellikleri ile öne çıkararak parası olanı veya çevreye duyarlı olan bir kaç kişiyi ikna edip,pellet kullandırarak;

Hem ticaret yapıp ekmek parası kazanıyor,hemde bir nebze de olsa çevreyi korumada katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz.

Kendim de iş yerinde kullanıyorum kışın..

• merhaba, bu sene için fiyatlar nedir?belli oldu mu acaba? izmir kemalpaşa teslim, nakliye dahil fiyat lazım. geçen sene yaktığım pelletten memnum kalmadım daha doğrusu kazan içinde beğenmediğim izler oluştu bu sene değiştirmek istiyorum, ihtiyacım 5 ton civarı olacak.
  • Bu tarz pellet ve kabuk yakılan sobalar için tonajlı , fındık kabuğu, fıstık kabuğu,kayısı çekirdeği kabuğu,şeftali çekirdeği kabuğu,ceviz kabuğu,badem kabuğu satışlarımız vardır.Ürünlerimiz garantili ve faturalıdır.Beğenmezseniz iade alıyoruz. Kömür yada odun yakıtlara göre %50 ye varan tasarruf yaparsınız.

Kabuk Satış Fiyatları mızı öğrenmek için bu numarayı çekinmeden arayın: 05312540818 Ahmet Yeli

Web Sitelerimiz: Kabuk Satışı , Yeli Apricots

Yeli Tarım Gıda Ltd Şti.

• Bizi bilen arkadaşların aşağıdaki konuda objektif yorumlarını bekliyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_108642437/f_//tm.htm#108698269
  • meteor_xxx kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/Vw9W7HALh5Y @meteor_xxx

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pellet yerine odun taşalı yakar mı bu brülör ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

Pellet yerine odun taşalı yakar mı bu brülör ?

verimli bi sekilde yakamaz, talasin illaki silindirik makaroncuklar seklinde preslenmis olmasi gerek.
  • Aslında bize talaş yakacak sistem lazım ilçedeki evimizde stokerli kömür kazanı var. Elimizde odunumuz çok yanlız odunu kazanda yakamıyoruz. Kazanı değiştiremiyoruz odunları yakacak bir sisteme ihtiyacımız var.
  • maalesef bu topic 'te pellet yakicilarinda talaş, odun derken evi yakmiyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.