Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Makineden genel olarak memnunum fakat 3 ayda sorunlarla karşılaştım fiziki olarak.Diğer sayfada sırf almak isteyen kişilere engel olmamak için olumsuz mesajlarımı sildim ki bunu asla yapmam.

Şu kısacık 3 ayda 2 kez yanma yerinin oradaki yuvarlak ön cam köşelerinden patladı.Söke bayisi normalde olmaz böyle bir şey diyor..2 kez cam değişti.Daha sonra pelet yükleme yapmadı servis geldi pelet tozu sıkışmış galiba temizlediler .En büyük sorunum ise geçen soğukların başladığı günler makine pelet yüklemeden sonra ateşleme yaparken kapanıyordu.Baya sürdü bu sorun arkada aç kapama dügmesi ile açılıyordu tekrar yükleme ve ateşleme sırasında makine tekrar kapanıyordu.Servis arka elektrik girişlerini falan söktü şu 4-5 gün sorunsuz kullandım fakat bugün ayni sorun tekrar yapti ve makine 10.denememe rağmen ya hazırlaniyorda kapanıyor yada ateşleme sırasinda kapanıyor.işin komik yanı canavar gibi general klimamı bu makinaya güvenip sattım.Bir bebekle kaldım soğukta.
    Söke servisi Kozlusan teknik servis müdürünün telefonunu verdi kendiside arıyacak yarın bende arıyacağim.8000 TL para veripte 3 ayda böle saçma sapan sorunlar oluyorsa garanti bittikten sonra herhalde 2 makine parası servise öderiz.Ben evdekilerle mahcup oldum ve yarın servise gelin alın sökün makinesi dicem.Uğraşamam sürekli sorunlarla.Rahat edelim diye aldık ama servisle akraba oldum sadece 3 ayda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi korktuğum gibi olmadı ve Kozlusan basta firma sahibi olmak üzere konuyu ciddiyetle ele aldılar ve sanırım sorunum çözüldü.Kul yapımıdır her makinada sorun olabilir burada önemli olan satıcının malının arkasında olmasıdır.Teşekkür ediyorum Kozlusan ailesine.Bundan sonra sorunda olsa o güveni verdiler bana eşe dosta tavsiye edilir.
    Hatta şöyle söylüyeyim Şirket sahibi çok kibar bir bey makineyi birebir değiştirme ve hatta daha pahalı model olan ile değiştirme teklifinde bile bulundu .Bizde yalan dolan yok arkadaşlar sorun var ise yazıyoruz çözülür ise de hakkını teslim ediyoruz.

• kadirdemir09 K kullanıcısına yanıt
    İyi günler kadir bey; kullandığınız cihazın adını ve özelliklerini yazabilir misiniz? Ben de düşünüyorum bu cihazlardan ama kararsızım. 100 metrekareye yakın yalıtımsız bir evim var o açıdan görüşleriniz çok önemli bizim için.
  • visaless V kullanıcısına yanıt
    yalitimsiz 1967 insaati 4 tarafi acik
  • Visaless
    Benim ürünüm Kozlusan marka adında easy 25 modeli.İlk mesajlara bakarsan evin özelliklerini ve petek sayısını görürsün.Ev yalıtımsızda olsa kesinlikle işini görür bildiğin kömür kalorifer gibi ısıtmasi.Kesinlikle tavsiye ederim Kozlusan markasını.Yakıt konusu biraz maliyet .Para önemli değil güzel ısınayim dersen yılda 3_4 ton kesin ya karşın fakat mbirol beyin dediği gibi çok ciddi pelet üreticisi oluşmaya başladı fiyat ve tedarik kolaylaşacaktır zamanla.
    Ben 150 m2 evi çok rahat istiyorum.Makine evimin içinde fakat pislik yok kesinlikle.Toz yok duman yok.Temizlemesi yaklaşık 2 dk alıyor çok kolay zaten.

• easy 25 'te stoker kac kg pellet ile fulleniyor ?
  • Arel.gr

75 kg fulleniyor.tam tamına 3 paket pelet alıyor..

• kartal da oturuyorum, istanbul anadolu yakasında pelet nereden bulup alabilirim, öyle tonla almayacağım, mesela 50-100 kg gibi bir miktar lazım.
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    hocam anadolu yakasında pelet nereden alabiliriz?
  • kat kaloriferi pelet brülörü 6 kat 12 daire 150 M2
    https://youtu.be/Vw9W7HALh5Y

PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

• slm.lar forumda pellet konusu tesadüfen gözüme carpti!

acikcasi google da peletin Türkiyede kulanimi ile ilgi bilgi araken denk geldim ! kasim2014 nisan 2015 e kadar yeni yaptiridgim dublex ev icin sulu hazne sömine macerasi yasadim ! ve ARTIK
    vazgeciyorum bu sevda dan ! kimse takmak istemyor yada yapamiyorlar !

avusturyadaki firmalar artik dalga gecer oldu Tprkiye ile
    sistemin cok basit ve yaygin oldugunu belirttiler ! akümülasyon tanki + sulu hazne + günes enerjisi veya gaz veya elektirk sofbn destegi ( yaz aylari sicka su icin )

Bizim türkiyedkeler alismis takalim abi gaz ( egaz yok napalim ) o zaman takalim kömür ! ver gitsin ! yerden isitmadan da vazgec o da kötü kaka,, tak petegi gitsin
    ondan sonra ugras dur petek suyunu 60 - 70 derece yapacam diye !

neyse napalim bizim binaya yaptirdigimiz sömine hazirliklari bosa gitti ! pellet döndük artik
    ama oda problem mansayi aradim (kozlusan) amam dikkat edin iyi düsünün türkiyede kaliteli yakit yok! yaa sabir !!!

evden iyi ce sogudum artik nerdeyse öyle birakaim geldi kalsin kaba insaaat da !
    madiyattan vazgectim artik avrupa pellet buluirsam onu alicagaim tonu kac para olursa olsun!

kazan olarak da kozlusan in porpel tam otomatikolani düsünüyorum! veya arikazan ankara galiba tam kara veremedim daha!

• Pellet ,pellet kazanları ,pellet sobaları konusunda tüm yazdıklarımız birebir uygulamamızdır.Bize ulaşın.

Bu resimde şu an Ödemiş Birgi de restorasyon halindeki taş eve kaloriferli şömine uygulamamız.Şu an proje devam ediyor.
     PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 15 Ekim 2015; 13:07:20 >
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Bu sistem nasıl birşeydir, ayrıntılı açıklayabilir misiniz?
  • Sevgili Arkadaşlar;
    Konunun tamamını okudum.
    bir kaç sorum var
    Peletin belli bir kalorisi var ve kömüründe bunu baz almak benim araştırdığım kadarı ile yanlış kömür de %100 verim alınmıyor %20 ye yakın fire var pelette öyle değil normal kazanda kömür kazanında mesela bacayı fanı optimuma getirerek kullanırsak ne kadar kömürden fazla yakarız yani 1 ton kömür yakıyorsak eğer ne kadar pelet yakarız
    diğer sorum ise eğer aynı şekilde 1 ton kömür yakıtığımız yerde pelet sobasında ne kadar pelet yakarız aynı yer binayı baz alırsak....
  • kömür bazinda nasil degerlendirilir bilmiyorum.
    1 ton "5.1 tip Fuel Oil" ile isinilabilirken alternatif pellet ile 2 ton gerekmektedir
  • Yeni nesil tasina bilir pellet jenerotorleri elektirigini uretirken isinmaniz bedavaya gelecek dak 15 lt 60-85c sicaksu uretiyor
     PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

Tek bir cihazla ayni anda kendi elektiriginizi uretirken 60-85c dak.15 lt sicaksuyunuzu bedavaya kullanacaksiniz

enigma
  • 100/100 kizil cam kabuksuz agactan 6 mm 25 kg cuvalda aylik 100 ton bursa tesisimiz de uretim baslamistir siparis icinwww.serpellet.com

• Serkan bu kaçıncı kurduğun fabrika.Numune gönder bakalım.Şu üretim tesisinin bir iki fotoğrafını at,bir video çek at youtube seyreyleyelim...
  • Çorumdada bir adet firma buldum

sitesiwww.pelettr.com

neye dikkat etmeliyim
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.