Şimdi Ara

Peltier ile Cpu Soğutma Tüm Gerekenler Hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben işlemcimi peltier ile soğutmak istiyorum forumda peltier ile ilgili bir cok konuyu okudum bilgim var genelde tavsiye edilmiyor fakat ben tüm gerekenlere sahip oldugumu düşünüyorum birde sizin fikrinizi almak istedim

peltierin ısınan tarafının soğutmaya yetecek kadar güclü bir cpu cooler a sahibim (o zaman neden ugrasıyosun derseniz,bende bilmiyorum :)

Psu'um yeterince güçlü (TAGAN Force 2 Serisi 800 Watt) daha fazlası gerekirse hamsterlarımın carkına bi dinamo baglayabilirim

bakır levha

ve abim beyaz esya servisi işinde yani peltieri iyi tanıyan birisi ama işin icine pc girince önce sizin fikirleriniz uygulama asamasında onun fikirleri

yani kısaca peltier kullanmak icin bütün sartların yerinde oldugunu düşünüyorum yanlısım varsa düzeltin sizin fikirlerinize ihtiyacım var

• fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum
  • ben peltierli soğutmanın yapılabilecek tüm versiyonlarını denemiş birisi olarak bu işe girme derim her konuda başarısız olursun peltier ısınan bişeyi soğutamaz kendini zor soğutuyo adamlar peltierli su deposu gibi bişeyler yapmışlar yurtdışında fiyatı 450euro flandı onlar soğutuyodur heralde xD eğer yok ben kaşınıyom dersen sana yardımcı olabilirim ama maliyeti yüksek kasanın içine sokamıcağın biçimsiz şekli olan sıvı soğutmayla chiller arasında kalmış bi soğutman olur xD eğer extrm bişeyler istiyosan kompresörü alcan illa eline xD
  • yok askıya aldım zaten şimdilik
  • başarısız oldğunu söylemişsin ama belkide sorun senin peltierlerindedir
    bende kara kara acaba yeni kuracaım istemde oc yapınca nasıl soutucam derken peltier ve su soutma ikilisi kullanılmış pc gördüm
    izlediim bikaç peltier videosunda -20'C a kadar yüzey souttunu gördüm
    su tankına bikaç tane uygularsak bu peltierden bi sorun yaratırmı acaba bide peltieri soutmak gerekecek tabi
    ona da dçözüm bulmak lazım :)
    başka deneyen yokmu acaba :D
  • ben her türlü deneyini yaptım peltierin en mükemmeli sıvı soğutmayla birleştirilmişi çok extrem bir sonuç vermiyor malesef ben 95w peltier kullanıyordum daha güçlüsünü soğutmak içinde bi soğutma sistemi yapman gerekir zaten işlemciyi 8 dereceye kadar soğutuyo suyu 4 dereceye kadar soğutuyor.Ama güç tüketimi malum su ısınınca suyu tekrar soğutamıyo üstü sıcak altı sıcak soğuk tarafıda ısınıyo ben 3 yıl boyunca izlemedik video denemedik fikir bırakmadım en güzeli şuanki kullandığım sistem 1.7V max 37 derecede min 8 derecede defult voltaj max 20 min 8 derece daha iyisi için chiller kullanın ama max oc değerleri hemen hemen aynı olur.Eğer amacınız 5 ghz flansa o zaman dod kurun bence 400mhz için deymez o masrafa chillerle rahat 4.6 ghzye ulaşırsınız.peltierle uğraşcaksanız kolay gelsin xD ayrıca 4 adet peltier kullandım.tahmin edemiyeceğin teknik ekipman kullandım.projeyi tamalayınca tübitağa katıldım.bu senede sistemi dahada geliştirdim yine tübitağa katılmayı düşünüyorum.tübitak bitince sistemi yayınlamayı düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'a sıvı soğutma yapmak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.