Şimdi Ara

peltier kullanan veya anlayanlar burayaaa ((:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kendime 60x60x40cm boyutlarında bir kasa yaptım. bu kasanın içine herhangi bir yerine soğuk kısmı kasa içinde sıcak kısmı kasa dışında olacak şekilde peltier koymak istiyorum ama aklıma bazı sorular takıldı.

kasa içine peltier koymak ne kadar sağlıklı? nem yapar mı?

okuduğum bir yerde 46 wattlık bir peltierin sıcak kısmı 27 derecede tutarsak soğuk kısımı -40 derece olur diyordu.
    bu o kadarda güçlü bir şeymi?

eğer nem yapmazsa bu ebatlı kasa içine konulabilecek ve kasa içini 0 - 20 derece arasında tutabilecek kaç wattlık peltier gerekli?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcalper0658 -- 22 Şubat 2011; 17:35:27 >

• zamanında çok kullanan oldu ama verim alan olmadı belkide zayıf peltier kullanıyolardı belki siz güçlü bişeyle yaparsınız ama maliyeti çok olur aynı paraya titan amanda peltierli soğutucu alırsınız.kasa içini peltierle soğutup verim alamassınız 1 derce bile farketmez,peltieri en verimli şekilde su soğutma sistemindeki suyu soğutmak için kullanırsınız

• peki hocam saol.. ben kasanın içini serin tutup bütün bileşenler için böyle düşünmüştüm ama resimden anladığım kadarıyla nem in babasını yapıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

zamanında çok kullanan oldu ama verim alan olmadı belkide zayıf peltier kullanıyolardı belki siz güçlü bişeyle yaparsınız ama maliyeti çok olur aynı paraya titan amanda peltierli soğutucu alırsınız.kasa içini peltierle soğutup verim alamassınız 1 derce bile farketmez,peltieri en verimli şekilde su soğutma sistemindeki suyu soğutmak için kullanırsınız

Peki üst yüz kaç C ye kadar ısınıyor ?
    Yada oranlaması nasıldır mesela ön yüz -10C iken arka yüz kaç C oluyor ?
    Su soğutmada suyu soğutmak için kullanırsak arka yüzü ne soğutcak ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Ne sogutmak istiyorsun ustad yani islemcin nedir onun TDP cok onemli mesela ben kendim i7 980x kulaniyorum bunun tdp 130w bide tabiki oc yaptimi bu kolaylik la 250 w kadar cikar. Yani bunun icin en azindan Qmax 300 w lik peltier lazim.

Nem kesinlikle olusacaktir cunku derece degisikligi yuksek oldugu icin dis ve ic.

Bunu onlemek icin bagzi seyler yapman lazim.

1) islemcinin etrafina ve anakartin arkasina armaflex kulanman lazum.

2) peltier direk islemcini uzerine yapamasin arasina bagir kulanman lazim. Ne kadar kalin olursa okadar cabuk islemcini sicakligini verir.

3) islemci socketin etrafina plastik spray kulanmalisin olur ya su felan damlarsa nemden dolayi sase yapmamak icin.

4) peltier cok gucludur benimki mesale 20A uzerinde cekiyor sana tavsiyem tec icin ayri bir guc kaynagi kulanman.

5) socketin icine ozel bir macun kulanman lazim grease lubrix diye

Benim projeme bakarsan. (benim projem)
    orda fotolarda var nasil yaptigimi gorursun.

Benim islemci idle -26 derece %100 loadla 5 dereceyi gecmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.