Şimdi Ara

PELTİER SICAKLIĞI KORUMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

herkes peltieri soğutucu olarak kullanmış veya ben bu şekilde gördüm, pekala bu malzeme ne kadar kalitelidir yani sıcak tarafından kışın yararlansak olmaz mı?

örnek veriyorum 2 adet peltier kullansak sıcak tarafları birbirine baksın biriken sıcaklık fan ile odaya salınsa, soğuk tarafları da sıcak tarafı engellemeyecek şekilde izole edilse veya basit şekilde watı yüksek gergin tel örgü ile soğuk tarafı da ısıtsak, peltierlerin sıcak tarafları ne kadar sıcaklığa kadar yükselir ve peltier dayanır mı?

Yine 2000-3000w lık ufo alınacağına mak. 200wat lık malzeme ile oda ısıtılabilinir diye düşünüyorum? sizin düşüncelerinizi nedir?

benzer konu varsa k.b konuyu taşıyabilirsiniz...

• Peltier yüksek soğutma gerektiğinde kullanılır. Kat kat üst üste eklenerek çok düşük sıcaklıklara inmek için kullanılır ve kayıpları çok fazladır.

İki katman arası sıcaklık sensörlerle ölçülmeli. Aradaki fark 40 dereceye kadar çıkabilir. Efektif sıcaklıklara geldiğinde sistem kapatılmalı yoksa boşa çalışır.

Isıtma için peltier tavsiye etmem çünkü pahalıya gelir. Yerden ısıtma döşe. Karbonik yerden ısıtıcı daha efektif.
  • bilgi için tşkler yaz ayında olduğum için :) hobi olarak 1 adet en düşüğünden 50w lık sipariş ettim, sıcak tarafı soğutmak için alüminyum blok fan ve su soğutma kullanmayı düşünüyorum sonuçlar sonrası iyi veya kötü deneyimimi paylaşacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Soğutmada Oto Radyatör
    12 yıl önce açıldı
    Dış hava sıcaklığı
    3 yıl önce açıldı
    Sıvı Soğutma Dereceleri
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.