Şimdi Ara

Pembe Ekranlı VESTEL TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 8 yıllık bir 55 ekran VESTEL TV hemen hemen alındığından beri ekranda renkler pembe ton ile boğulmuş olarak izleniyormuş.
    Melih yanardağlar ve bay_x nikli arkadaşlar, bu arıza hakkında görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 20 Temmuz 2005, 16:03:19 >

• Selam Tam model yazmamışsın ama bir ara Vestelin hatalı bir tüpü vardı bu ona denk gelmiş olabilir. Değilse
    1-) Tüpün arkasındaki RGB ayarları tam yaılmamıştır.
    2-) Tüp kartının arkasındaki RGB kontrol kartı arızalı olabilir...
    3-) Ekranda belli bir bölgede pembemsi renk hakimse tüpün mask'ı kayık olabilir...
  • Sayın Yanardağlı,

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

1- Tüpün arkasındaki RGB ayarları ile epeyce oynadım ama fazla bir düzelme olmadı.
    2- tüp arkasındaki arızalı olabilecek elemanları kontrol ettim. Arızalı olana rastlamadım. Ancak Flaman ısıtıcı akım ını sınırlayan direnç için Şemada 5.6 Ohm gösterilmiş ancak devredeki direnç 2.2 Ohm. Bu direnci daha yüksek direnç ile (3.9 ve 4.7 Ohm)değitirdiğimde görüntü hiç gelmedi.
    3- Ekranın tamamı pembe ...

Teşekkürler...
  • Bu benim kaderim olmalı nedense herkes soyadım yanardağlar olduğu halde yanardağlı der yazar ..
    RGB ayarı yapmak için ilk önce televizyonu vertical denilen dıruma sokmak lazım bazı televizyonlarda bu servis swici olarak geçer bu şase üzerindeki swiç on yapıldığında televizyondaki görüntü yatay ince bir çizgi halini alır ve bu pozisyonda ışık yeterince kısıldıktan sonra RGB ayarları ( ekrandaki çizgi süt beyaz oluncaya kadar )yapılır..

Tüp soketinin tüpe bağlandığı yerden RGB voltajlarına bak banada yaz bir zahmet bu arada şemasıda varsa scan edermisin...

Buradayım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 20 Temmuz 2005, 19:09:00 >
  • Sayın Yanardağlar,

Önceki mesajımda soyadınızı hatalı yazdığım için özür dilerim.

Şema var ama tarama yapma imkanım yok. Televizyon şu anda benden 60 Km uzakta, yapmamı istediğiniz ölçümleri daha sonra yapıp tekrar yazarım.

İlginize teşekkkür ederim.
  • selam bence tv nin ptc 'sini değiştir ve dene
  • Kaç tane ptc nin ekranın tamamını pembe yaptığını gördün !!!
    quote:

Orjinalden alıntı: hserbes06

selam bence tv nin ptc 'sini değiştir ve dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Led tv arıza
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hserbes06

selam bence tv nin ptc 'sini değiştir ve dene

arkadaş o kadarda eminki bağıra bağıra söylemişşşşşşşş...neyse artık :)

dostum ben şu kadarını söyleyeyim
    bahsettiğin televizyon zaten dönemin en kötü tüpü olan ince boyun tüplerle piyasaya verildi ve ortalama bir birbuçuk sene sonra hepsi katod arızalarından dökülmeye başladı ve bir çoğuda zaten daha fabrika çıkışı hatalıydı ( herne kadar bunu vestel ve servisleri kabul etmesede bu böyle) şimdi senin sorunun bence şu,, ekran pembe ağırlıklı çalıştığına göre senin yeşil katod tam sürüm çalışmıyor dolayısıyla mavi ve kırmızı katodların birleşiminden bu pembe ağırlıklı sonuç ortaya çıkıyor
    sen ne kadar rgb kartıyla oynasanda sonuç bence değişmeyecektir
    birde şu var zayıf bir olasılıkda olsa tda 8361 entegresinde bir hata olabilir ( tabiii bahsettiğin ,benim tahmin ettiğim tv ise) aklıma şu an başka bişii de gelmiyor
    kolay gelsin sana dostum

• biraz geçkalmışım konuya ama genede bende fikirlerimi belirtmeden geçemiyeceğim. anlatmış olduğun arızanın sebepleri:
    1:RGB kartına gelen RGB voltajlarından
    2:RGB kartındaki 15 ohm dirençlerden
    3:RGBkartındaki BF 421 transistörlerden
    4:RGBkartındaki 200 voltun tam olarak beslenemesinden
    enson olasılıkla tüpün katotlarının zayıflamış olasından kaynaklanır vermişolduğum sıralamayı takipederek tvde uygularsan mutlaka bisonuç alacaksındır, eğer katotlarda zayıflama varsa tüpün şoklanması gerek ve buda servis demek oluyor. son olaraktan tüpün kontrolünü nasıl yapabilirsin onuda belirteyim
    1:RGB katındaki 15 ohm dirençlerin devreden gelen ayaklarını rgb kartından ayırarak(tüpe giden kısımı değil) tvnin şasesinden bir krakodil yardımıyla ayırmış olduğun direncin boşta kalan ucuna değdirerek tüpün renk katotlarının netliğini görebilirsin.
    yalnız buişlerde becerin yoksa hiçtavsiye etmem dostum sonuçta yüksek gerilim hattına baya yakın çalışman gerekecek riskli bir iştir...
    sonucu yazarsan tekrar değerlendiririz kolaygelsin...

• bay_x ve ado 1973 sizlere de ilgilendiğini ziçin teşekkür ederim cevabımın gecikmesi 3 haftalık bir tatil nedeniyleydi...

selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.