Şimdi Ara

Pencere kenarını silikon yapsam olur mu ? - Yardım SS'li - (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
62.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dış cephe kaplaması
  • Dış cephe kaplaması derken. Daha açık olur musunuz. Siz sorununuzu halledebildiniz mi ? Kaplama ise ne olması lazım bir öneriniz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safa008 S kullanıcısına yanıt
    Binanın dışını kaplattık yani ısı yalıtımı için, öyle olunca pencerenin su alan kısımları da dış cephe kaplamasının altında kaldığından sızıntı kesildi. Aynı sıkıntı sizde de varsa önce tüm silikonları söküp yenileyin, olmazsa başka çözümlere bakarsınız.
  • Konu hortlamı? gibi olacak ama alçı diyen vatandaşlar o kafaya nasıl ulaştılar acaba. Alçı suda çözünür ve suyu emer. Suyla temas eden alçı kısa sürede yok olur. Sızdırmazlık için suya karşı en dirençli yapıştırıcılardan birisi belki de en iyisi silikon mastik bence.

Kendi evimde mutfak tezgahı ile duvar birleşim noktalarındaki derz dolgu tamamen çürümüş ve birçok yerde su alıp zemine su gidiyordu. Tüm dolguyu temizleyip bölgeyi tozdan arındırdiktan sonra beyaz silikon mastik uyguladım. İlk kez bu işi yapmama rağmen çok uygun kalınlıkta tertemiz bir i? çıkardım. 1 yıl geçti aradan 1 gram su akıtma veya aşınma, yıpranma yok.

Aynı işlemi yarın evimin tüm pencerelerinin dış kısmında PVC ile altındaki mermerin temas ettiği ince boşlukta yapacağım. Önce derz dolgu yapayım diye düşünmüştüm ama derz dolgu yağmurdan kardan soğuktan zamanla etkilenip tekrar gevşer ve dökülür. Silikon en ideal olanı gözüküyor. Başka önerisi olan varsa yazabilir.

• Bende bir pencereyle başım dertte..yazın fitil aldım tüm camın fitilini değiştirdim.bugun sağanak yağmur yağdı ve yine su alıyor 😂. Mermerle birleşim yerine daha önce mastik sıkmıstım kalında attım ama yine aldı..
    Yağmur kesilince silikon deneyeyim diyorum temizleyip.
    Eğer bu da fayda etmezse nereden alabilir başka..fitil değişirken baktım pervazların kanalları açık ,temizliğinide yapdım.Fakat fitil değişirken köşeleri keserek yaptım birleştirmedim araya herhangi bir yapıştırıcıda sürmedim fitillerin birleşim yerlerine buralardan alabilir mi ? İyice canımı sıkmaya başladı bu pencere.mermer ve cam biraz dısa doğru eğimli olması gerek diyende var bu çok etken midir?

• ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu acali 10 yil olmus :) artik sivi conta vs birsuru alternatif var ama eski malzemeyi kaziyip uygulamak gerekiyor turlu. Ve yasadiginiz sehrin nem oranina gore degisiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Ben konuyu acali 10 yil olmus :) artik sivi conta vs birsuru alternatif var ama eski malzemeyi kaziyip uygulamak gerekiyor turlu. Ve yasadiginiz sehrin nem oranina gore degisiyor.

Başlık eski ama bu dert bitmez. Eski ev sahibi pencerelerin etrafına dıştan ve içten silikon çektirmiş zamanında anlaşılan ama hep çatlamış veya kalkmış bu silikonlar, özellikle de dıştan. Rüzgarı bol bir yerde oturduğumuz için, duvarla pencere arasından rüzgar girişi oluyor. Hayır, contalardan veya pencerelerin açılan kapanan kısımlarından değil, baya duvarla çerçeve arasından geliyor. Kışın camlarda su damlacıkları birikiyor, evin içinde rüzgar esiyor...

Kalıcı bir çözüm arayışındayım. Derz çekmeyi bile düşünüyorum. Sıvı conta, hibrit silikon, mastik vs. bir sürüc tavsiye var internette. Ne önerirsiniz?

Gerekirse foto atarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chembond

Başlık eski ama bu dert bitmez. Eski ev sahibi pencerelerin etrafına dıştan ve içten silikon çektirmiş zamanında anlaşılan ama hep çatlamış veya kalkmış bu silikonlar, özellikle de dıştan. Rüzgarı bol bir yerde oturduğumuz için, duvarla pencere arasından rüzgar girişi oluyor. Hayır, contalardan veya pencerelerin açılan kapanan kısımlarından değil, baya duvarla çerçeve arasından geliyor. Kışın camlarda su damlacıkları birikiyor, evin içinde rüzgar esiyor...

Kalıcı bir çözüm arayışındayım. Derz çekmeyi bile düşünüyorum. Sıvı conta, hibrit silikon, mastik vs. bir sürüc tavsiye var internette. Ne önerirsiniz?

Gerekirse foto atarım.

Alıntıları Göster

rüzgarı kesmek istiyorsanız komple dıştan içten silikonu kazıyıp yenilemenizi öneririm. kışın camda damla oluşması izolasyonun iyi olduğuna işaret ama can sıkıcı maalesef. mastik daha çok sızdırmazlıkta kullanılıyor sıvı conta da keza öyle. biraz da hava geçirmesi taraftarıyım malzemenin, ama tümden sızdırmazlık için mastik kullanabilirsiniz.

• quote:

rüzgarı kesmek istiyorsanız komple dıştan içten silikonu kazıyıp yenilemenizi öneririm. kışın camda damla oluşması izolasyonun iyi olduğuna işaret ama can sıkıcı maalesef. mastik daha çok sızdırmazlıkta kullanılıyor sıvı conta da keza öyle. biraz da hava geçirmesi taraftarıyım malzemenin, ama tümden sızdırmazlık için mastik kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster

Yenileyeceğim ve neyle yenilemem gerektiğini araştırıyordum. Rüzgarımız bol olduğu için komple kesmek istiyorum, zaten mükemmel bir izolasyon olmuyor ne yapsamda. Sıvı conta yerine mastik tavsiyeniz ise onunla yenilerim. Bolca lazım olacak çünkü evin tüm camlarına yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 2 Temmuz 2021; 14:0:46 >

• Chembond kullanıcısına yanıt

mastik kuruduğunda elastikiyetini kaybeden bir ürün o yüzden cam için önermem neticede sürekli güneş alan yer, sıvı conta metale daha iyi tutunuyor kendi tecrübeme göre, siz en temizi kaliteli bir silikonla deneyin şansınızı :)

• quote:

mastik kuruduğunda elastikiyetini kaybeden bir ürün o yüzden cam için önermem neticede sürekli güneş alan yer, sıvı conta metale daha iyi tutunuyor kendi tecrübeme göre, siz en temizi kaliteli bir silikonla deneyin şansınızı :)

Sıvı conta nasıldır? Tecrübeniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chembond

Sıvı conta nasıldır? Tecrübeniz var mı?

Alıntıları Göster

sayın hocam sıvı conta plastiğe pek gitmiyor kendi tecrübem budur ama diğer arkadaşların da fikrini almakta yarar var, yani cama pencereye uygulanan ürünün sızdırmazlığı kadar hava alması da önemli kendi görüşümdür o yüzden sıvı conta pek önermem. ama bu konunun uzmanı değilim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.