Şimdi Ara

Pencere kenarını silikon yapsam olur mu ? - Yardım SS'li -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
61.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimlerde görebilirsiniz , pvc pencerenin kenarlarında kaplı olan malzemenin adı neyse bu zırıltı dökülmeye başladı oda buz gibi , adam fayans derzolü sürdü galiba. Sadece alt kısmında mermerle birleşim yerinde silikon var.Ve bu silikondan su sızmaya , küf oluşmaya başlamış. Ben diğer duvarla birleşim yerlerini komple kazıyıp , bu beyaz silikon ile doldursam tutarmı ? Yoksa duvarla arasından yine su , hava vs. sızarmı , yani silikon kullansam olur mu ?

Sağ köşe

Sol üst

Ve diğerleri

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 9 Mart 2011; 22:09:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pencere Kenarını Silikonla Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

Pencere kenarlarını silikon uygulamak, yalıtım sağlamak ve hava sızıntılarını önlemek için etkili bir yöntem olabilir. Ancak bu işlem hem avantajları hem de dezavantajları ile birlikte gelir.

Avantajları:

• Yalıtım iyileştirmesi: Silikon, pencere kenarlarındaki boşlukları doldurur ve dışarıdan içeriye hava sızmasını önler. Bu, enerji tasarrufu sağlayabilir ve konforu artırabilir.
    • Nem direnci: Silikon, suya dayanıklıdır ve pencere kenarlarının hasar görmesini ve çürümesini önlemeye yardımcı olabilir.
    • Kalıcı çözüm: Silikon, uzun ömürlü bir malzemedir ve uygun şekilde uygulandığında yıllarca dayanabilir.

Dezavantajları:

• Profesyonel kurulum gerektirebilir: Silikonun düzgün bir şekilde uygulanması için genellikle profesyonel bir yüklenici tutulması gerekir.
    • Zor estetik: Silikon, pencere kenarlarında hoş görünmeyebilir ve estetik açıdan rahatsız edici olabilir.
    • Zor temizlik: Silikon kir ve toz toplayabilir ve temizlenmesi zor olabilir.

Alternatifler:

Pencere kenarlarını silikonlamak yerine, şu alternatifleri de düşünebilirsin:

• Mastik: Mastik, silikonun daha az pahalı ve daha kolay uygulanan bir alternatifidir. Ancak, silikon kadar dayanıklı değildir.
    • Boşluklu dolgu şeritleri: Boşluklu dolgu şeritleri, pencere kenarı boşluklarını kapatmak için kullanılabilir ve silikon kadar etkili olabilir.

Pencere Kenarına Silikon mu Mastik mi Kullanılmalı?

Pencere kenarına silikon mu mastik mi kullanman gerektiğine karar vermek için şu faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Bütçe: Mastik silikonla karşılaştırıldığında daha uygun maliyetlidir.
    • Dayanıklılık: Silikon, mastikten daha uzun ömürlüdür.
    • Estetik: Mastik, silikonla karşılaştırıldığında daha estetik açıdan hoş görünebilir.
    • Kolaylık: Mastik silikonla karşılaştırıldığında daha kolay uygulanabilir.

Sonuç

Pencere kenarını silikonla yapmak, yalıtımı iyileştirmek ve hava sızıntılarını önlemek için etkili bir yöntem olabilir. Ancak, estetik açıdan rahatsız edici olabilir ve temizlenmesi zor olabilir. Mastik veya boşluklu dolgu şeritleri gibi alternatifleri de göz önünde bulundurmalısın. Pencere kenarına silikon mu mastik mi kullanacağınıza karar vermek için bütçenizi, dayanıklılık ihtiyaçlarınızı, estetik tercihlerinizi ve kurulum kolaylığını dikkate almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezer Cinoglu

Beyaz slikon çabuk aşınır heleki duvarda onu soyliyeyim. alçıyla düzgün bir şekilde kapatırsan belli bir süre idare edebilir.

peki komple kazıdıktan sonra 1mm kalınlığında silikon , kuruduktan sonra üzerine alçı kaplasak ? yani mümkün olduğunca hava ve su sızmayacak şekilde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

quote:

Orijinalden alıntı: Sezer Cinoglu

Beyaz slikon çabuk aşınır heleki duvarda onu soyliyeyim. alçıyla düzgün bir şekilde kapatırsan belli bir süre idare edebilir.

peki komple kazıdıktan sonra 1mm kalınlığında silikon , kuruduktan sonra üzerine alçı kaplasak ? yani mümkün olduğunca hava ve su sızmayacak şekilde ?

Alıntıları Göster
    up hiç mi anlayan yok ?

• quote:

up hiç mi anlayan yok ?

Alıntıları Göster
    eğer su giriyorsa silikonu dışardan sürmen lazım içeriden kesmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 03-09-2007

eğer su giriyorsa silikonu dışardan sürmen lazım içeriden kesmez.

hem içten hem dıştan 2 kat yapıcaz ozaman. teşekkürler .
  • alçı şart.silikon köpük hiç girişme. sağlam bi alçı çekersen rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronikmühendisi

alçı şart.silikon köpük hiç girişme. sağlam bi alçı çekersen rahat olur.

peki dışarıdamı alçı çekelim ?
  • Çekomastik daha iyi olur.
  • quote:

quote:

peki dışarıdamı alçı çekelim ?

Alıntıları Göster
    bas iç dış silikon ama düzgün bir şekilde idare eder seni merak etme ama silikondan önce güzelce temizle orasını
  • quote:

hocam olurmu hiç alçı suyu emer. önemli olam dışardan suyu kesmek.
    sista silikon al iki taraflı sür bişey kalmaz. iç taraftan daha ince sür üstüne alçıda çeksen olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 03-09-2007 -- 9 Mart 2011; 23:13:08 >
  • quote:

quote:

sista silikon al iki taraflı sür bişey kalmaz. iç taraftan daha inca sür üstüne alçıda çeksen olur.

bende böyle düşündüm , dışarısı komple silikon , içi ince silikon üstüne alçı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

quote:

sista silikon al iki taraflı sür bişey kalmaz. iç taraftan daha inca sür üstüne alçıda çeksen olur.

sililkonu sürerken tozlu kalmasın. bir bezle temizle. daha iyi yapışır.
    yapı markette gezerken sista markanın akvaryum silikonunu görmüştüm belki o daha etkili olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

quote:

sililkonu sürerken tozlu kalmasın. bir bezle temizle. daha iyi yapışır.
    yapı markette gezerken sista markanın akvaryum silikonunu görmüştüm belki o daha etkili olur.

tamamdır hocam çok sağol bilgilendirme için

•  Pencere kenarını silikon yapsam olur mu ? - Yardım SS'li -

Arkadaşlar merhaba. Benim de pencere kasası ile duvarın birleştiği tam köşe noktalardan su giriyor. Dış ve iç köşelere silikon uyguladım ama yine de belli miktarda su giriyor.

Acaba özellikle dışarıdan duvarla pvc arasına tam kesişme köşesine uygulayabileceğim silikon dışında etkili bir kimyasal,harç , dolgu malzemesi türü var mı?

• kazıyabildiğin kadarını kazı, poliüretan köpük dolgusu üzerinde de normal pencere silikonu sık sorun kalmaz.
  • Teşekkürler... Önerinizi de uygulayabilirim... Ama bence pencerenin dış köşesinde poliüretan sıkmayı gerektirecek kadar bir açıklık yok... Ben silikon gibi sürülebilecek başka bir kimyasal önerisi alabilir miyim?...

Örneğin dış köşedeki silikonu tamamen kazıyıp aşağıdaki resimdeki gibi sağlam bir malzeme yapıştırıcısı kullanabilir miyim?

• pencerenin arasından sızıyor olmasın?
  • Kesinlikle hayır. Tam pencere kasası ile duvarın birleştiği köşesinden geliyor su ...

Ne pencereden ne conta kısmından ne de camı tutan çitalardan gelmiyor. Oralar kupkuru... Sağanak yağış sırasında kontrol ettim...

Yukarıda resimleri var... Tam duvarın köşesinden su sızıyor....
  • Hocam ne yaptınız bende de aynı sorun var kesebildiniz mi sızıntıyı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.