Şimdi Ara

Mesai saati dışında aranmak ve tutanak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurumsal bir firmada çalışıyorum. Mağaza müdürü mesai saatleri dışında arama yapıyor haftadan haftaya değişiyor arama sıklığı. Geçen cumartesi işten saat 17:00 da çıktım saat 21:30 da aramaya başladı. Genel olarak hayatım biraz stresli bu yüzden işin stresini daha fazla almamak için birazda başka nedenlerden dolayı mesai saatlerim dışında iş yerinden arama geldiği zaman açmıyorum. Bu işe girdiğinden beri böyle. Evim işe çok yakın iki dakika yürüme mesafesinde o yüzden bir kaç kez açtığımda yardım vs diyerek işe çağırdılar işe ilk girdiğim sıralar. Fazla mesai saati ücreti yok zaten müsait olduklarında oda zar zor fazla çalıştığın saati eksik çalışarak alıyorsun. Neyse cumartesi gece 12 ye kadar 38 defa cevapsız arama yaptı. WhatsApp üzerinden de mesaj attı. Bir daha telefonumu açmaz isen işe gelme diye. Ben yinede ne açtım nede dönüş yaptım. Pazartesi günü mesaime başladım ses soluk yok bir şey demedi. Pazartesi gece bir kez aradı yine açmadım. Bizim haftalık mesai saatlerimiz benim izinli olduğum gün pazar gece 21:00da grup üzerinden paylaşılır. Pazartesi salı giriş saatimi 13:00 olarak gördüm. Ama meğer salı günü 09:00 da giriş yapmam gerekiyormuş. Yanlış görmüşüm kısacası zaten yazılar okunmuyor bilgisayar dan resim çekip atıyorlar neyse. Hatta pazartesi günü çalışırken diğer çalışan arkadaşlar muhabbete söyledim işte yarın sen kaçta geliyorsun vs diye konuşuyorduk 13:00 dedim. Yani işe geç kalma durumu yok saatleri karıştırmışım. Müdür genelde geç kalındığında ses etmez bir şey demez işe gireli 6 ay oldu 2 kere geç kaldım ses etmedi sadece ben değil diğer arkadaşlar da aynı şekilde. O yönünü seviyorlar zaten. Bugün saat 10:00 da aradı uyku sersemi açtım nerdesin sen vs diye atar yaptı dedim saat bir de gelmiyormuyum dedim. Hayır dedi saat 9 da burda olacaktın dedi yanlış görmüşüm dedim bağır çağır kapatıp. dediğim gibi işe ev arası 1dk anca karşı cadde. Gittim sen niye telefonlarımı açıyorsun falan filan o telefon siniri ile geç kalmayı bahane edip tutanak tutmuş. Mazeretsiz geç kalma gibisinden bir şeyler yazmış daha imza atmadım bildiğim kadarıyla tutanakların pek bir geçerliği yok ama yinede bir kaç sorun var savunma yazamam gerek ne yazmam gerekiyor. Birde bu mesai saati dışında arama olayı benim lehime olur mu zararı olur mu? Ben yine açmamya devam edeceğim çünkü eminim tutanak yedim diye üstüme gelip arama vs yapıncak ben telefonu açar İsem boyun eğmiş olacağım ve daha çok ezilecegim bundan eminim.

• lan belki adam dertlendi, seni 2 bira içelim diye çağıracaktı
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Benim derdim bana yeter reis sağol. 3. Aramadan sonra derdini söyledi mağaza kepenkleri tam kapalı mı onu söyleyecekmiş. Mağaza sorumlusu sensin beni alâkadar etmez başka evi yakın olanlar var onları ara yada kendin gel.
  • Doktordan bi rapor filan alsaydın yada güzel bi mazeret bulsaydın keşke.
  • kbxyedek kullanıcısına yanıt
    Sorun geç kalma değil ki karşımış saat bu kadar. O kadar zaman geç kalınmış o kadar kişi kimseye ses etme yok ama ben telefonu açmadım diye sinir oluyorum bişey yapamayınca bahane bu oluyor. Bugün olmasa illa bir gün bir şekilde bahane olacaktı.
  • Senin müdür sağlam bi dayağı haketmiş. Senin gibi bir iki kişi daha ters çıksa bak bakalım arayabiliyor mu daha.
  • Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Birbirini idare etme diye gizli bi kural var. Siz hakkınızı aradığınız için oda kendi haklarını kullanıyor. Siz en iyisi evden taşındım filan diyin :) yada telefon gelince karşıdayım uzaktayım gibi bahaneler bulun. Yalansız dönmüyor dünya
  • Konya mi orasi?
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Evet reis
    Bende yalan olmaz reis haram yemedim bu zamana kadar. Neyse o işe ilk girdiğimde pek ses etmedik ondan böyle sürekli ezilecek sandı beni. İlk başlarda biraz boyun bükünce
  • Nouvelle kullanıcısına yanıt
    Millet ekmek korkusundan ses edemiyor iş rahat para iyi
    Sen bilirsin. Tercih senin. O amir ile uğraşabilirim dersen kolay gelsin. Mesai saatleri dışında arayanlara söyleyeceğin yalanla maaşın haram olmaz. Bi ateist olarak fetvada vereyim bari

Sözleşme filan var mı kaç tutanakta çıkartabiliyorlar işten. Şu an kendi yetkilerini kullanıyor. Birazdaha gıcık olsa belki başka şeyler yapacak. Misal yarın birgün bişey olur mesai saatini değiştirir telefon eder açmazsın. Gelmedin diye bi tutanak daha. Müşteri gibi şikayet doldurur merkeze bi tutanak daha.

Sonra ayıkla pirincin taşını...
  • Benim işim genellikle ofiste değilde telefonla yürütülen bir iş ona rağmen mesai saatleri dışında bende pek şirketten gelen aramalara cevap vermem.

Bir kaç kez trip attılar o kadar aradık neden açmıyorsun diye. İstirahat saatlerinde telefonu rahatsız etmeyin moduna alıyorum çalmıyor bile dedim konu kapandı.

Önemli bir şey olursa ne olacak filan dediler ama yapacak bir şey yok 2000 den fazla personelimiz var ben istirahat saatlerinde dinlenmeyi tercih ediyorum deyip kestirip attım.

Sana da böyle açık bir şekilde olayı dile getirmeni tavsiye ederim.

Bu arada 1 ay içinde 3 kez geç kalırsan 3 tutanağın olur. İmzalamazsan imzadan imtina tutanağı tutulur. Bu 3 tutanaktan sonra 1 savunma yazısı istenir senden. Bu savunma yazıları belli bir sayıya ulaşırsa bunu iş sözleşmeni fesh etmek için kullanırlar yasal haklarını ödemekten imtina etmiş olurlar.
  • kadın falan mısın? normal bi insan bir erkeği başka türlü 38 kere aramaz cunku. nasıl rahatsız insanlar var 38 kere aramak nedir ya hahahah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 20 Şubat 2019; 17:47:46 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. İş yerinde muhabbetini açmıyor müdür. Açarsa ilk fırsatta söyleyeceğim zaten.
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Yok mavi kimlikliyim

Edit: arama sebebi mağaza kepenkleri tam kapamış mı ondan emin olamamış onu sormak için aramış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zalman-TR -- 20 Şubat 2019; 17:52:35 >
    WhatsApp grubu var genellikle oradan duyurusu yapılıyor haftalık shift falan
  • Bence iki konuyu ayrı ayrı değerlendir.

Tutanak>>Müdür haklı, bu konuda biraz sabredersen zamanla unutulur.adamın seninle derdi olmasını gerektirecek başka sebepler vermemeye çalış

Telefon Açmama>> Bu konudada sabret ve aynı tavrında devam et. Ama bu konuda böyle ilerlemek istediğini de söyle müdürüne

Son olarak bu şartlarda kolay kolay önün açılırmı sanmıyorum.Yani çalışırsın vs ama yükselir misin emin değilim
  • caloom kullanıcısına yanıt
    İlk fırsatta konuyu açar ise söyleyeceğim. İlerisini bilemem artık ama yeniyim kolay kolay yükselme olmuyor şuan şef olacak kişi 4 yıllık eleman ve şef olmayı geç şef adayı bölümüne geçemedi. Oralar karışık biraz. Daha işi tam olarak öğrenemedim zaten 6 ay oldu en az iki yıl daha var dile getirmeme.
    İlk mesajda yazıyordu watsap filan. Gıcıklığına yada bi hastalık filan gelmeyenin yerine değiştirebilir. Sonra watsap grubunda böyleydi değiştirmiş yazarsın savunmanada :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.