Şimdi Ara

Lenslerim geldi sağ sol var mı çözemedim bi el atın (ssLi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bugün aldım lensleri ama sağ sol var mı çözemedim numaralarımda birbirine yakın doktor tek numara vermiş olabilir.Bi yardımcı olabilirmisiniz?
     Lenslerim geldi sağ sol var mı çözemedim bi el atın (ssLi)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Numaralı Lenslerde Sağ Sol Ayrımı: Nasıl Anlarsın?

Numaralı lenslerin sağ ve sol gözler için ayrı üretildiğini biliyor muydun? Sağ ve sol lensler arasındaki farkı anlayarak doğru şekilde takmana ve göz sağlığını korumana yardımcı olabilirsin.

Lens Kutusu Sağ Sol Ayrımı

Lens kutularında genellikle "R" (sağ) ve "L" (sol) harfleri yer alır. Bu harfler, lenslerin hangi göze takılması gerektiğini gösterir. Lensleri kutudan çıkarırken hangi harfin hangi göz için olduğunu kontrol etmelisin.

Lenste Sağ Sol Farkı

Numaralı lenslerde sağ ve sol gözler için özel olarak tasarlanmış farklı eğrilikler bulunur. Sağ lens, sağ gözün eğriliğine, sol lens ise sol gözün eğriliğine uyacak şekilde üretilir. Lenslerin doğru göze takılması, net görme ve göz sağlığı için önemlidir.

Sağ Lensi Sola Takmak

Sağ lensi sola, sol lensi de sağa takmak görüşünü bulanıklaştırabilir ve göz yorgunluğuna neden olabilir. Uzun süre yanlış takılan lensler göz sağlığı sorunlarına bile yol açabilir.

Lens Sağ Sol Fark Etmez Mi?

Bazı kontakt lensler, sağ veya sol fark etmez şekilde üretilebilir. Bu lensler genellikle "S" (her iki göz için de uygun) harfiyle işaretlenir. Ancak numaralı lenslerin çoğunda sağ ve sol ayrımı vardır.

Aşağıdaki Durumlarda Doktoruna Başvur:

• Lensleri sağ ve sol olarak ayıramıyorsan
    • Lensleri yanlış göze takıyorsan ve bu durum gözlerini rahatsız ediyorsa
    • Lenslerin uymadığını veya net görme sağlamadığını düşünüyorsan

Numaralı lensleri doğru şekilde kullanmak göz sağlığın için çok önemlidir. Lenslerin sağ ve sol ayrımını anlamak ve lensleri her zaman doğru göze takmak, sağlıklı ve net bir görüş için gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu bilen acil lazım beyler

• Sormasi ayip neden lens takman gerekiyo..
  • Rx only dediğine göre alttakiler sağ sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Sormasi ayip neden lens takman gerekiyo..

koskoca for astigmatism yazısını görmedi
  • lensinin kutularına bak barkodun olduğu yerde numaraları yazar, hangi gözün kaç numaraysa o lensi kullanırsın
  • Hepsinde rakamlar aynı.
    Zaten 1 kutuda aynı numaralar olur. farklı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah beyler hallettim sağolun
  • Bu lenslerin 1 aylığının fiyatı 200 lira dediler. Ulan bu fiyata buna nası para yetiştiriyosunuz? Yoksa bilmediğim bi şeymi var? Herkeste lens var ya.
  • @loko
    en iyi lens taş çatlasa 100 lira paketi içinde 6 kutu oluyor.
  • Bunlar 3 aylık 120 lira hemde astigmatlı astigmat olunca fiyat artıyo birazcık.Bazı optikçiler öyle uçuk fiyatlar söyleyebiliyor.
  • sadece 1 kutu olduğundan numaralar aynıdır. sağ sol farketmez yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForYouKill

Rx only dediğine göre alttakiler sağ sanırım

hocam o ancak reçeteyle satılır demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.